返回列表 回覆 發帖

[興趣討論] 《抽刀斷水VS龍井樹》【完】

原帖由 抽刀斷水 於 2008-8-17 21:53 發表
奧運精神,堅持到最後一刻!

你算吧啦, 留全屍好過啦!
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 20# 抽刀斷水 的帖子

我送你一程啦‧‧‧
原帖由 龍井樹 於 2008-8-17 22:40 發表
我送你一程啦‧‧‧

多謝施主超渡。
勇者抽刀斬惡龍失敗,慘被惡龍吐出的火海吞滅。  
勇者升天,成為可愛的小天使,守護著下一位勇者。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2008-8-18 00:51 發表

多謝施主超渡。
勇者抽刀斬惡龍失敗,慘被惡龍吐出的火海吞滅。  
勇者升天,成為可愛的小天使,守護著下一位勇者。

勇者之所以謂勇者是因為他斬了惡龍!
斬不了惡龍的, 只會叫"嘍囉" ~
花開花落花無缺!

回復 24# Step.King 的帖子

以成敗論英雄--

回復 25# 抽刀斷水 的帖子

咁做勇者...都要有做勇者既實力先得架....唔係個個都走離話自己係勇者...勇者就會眨值架啦
我都係遵行沙老大對我既教導  格守終極真理#1 jey~
花開花落花無缺!

.... 水....咁開車都由得佢....俾人雙鬼拍門重同人車馬搏炮....輸得有紋有路啦,重勇者...唉....
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心

回復 27# Jom 的帖子

那一隻馬是死定的,早該放棄,再以車換炮,實屬匹夫之勇。
原帖由 prussianz 於 2008-8-17 05:37 發表

令狐少俠,

你知其一不知其二啦

你自己 都有 一 [手刀口] 吊心殺 laa , 實力強橫 , i.e. ;=====>>>> 吊癮心殺 ,

你 gae 武俠小說,

出下 [/x]=[again]  [o五o] 出下 ,

出 [o左] [/x]=[again ...

咩我既武俠小說...原作者係沙文, 我只係仿傚倪匡老兒代筆金庸, 等老大可以回下氣ja~
你知佢唱加拿大國歌好廢力架嘛~~徒兒又點可以唔分擔下佢work load 呢
但寫太多就唔好啦
花開花落花無缺!

原帖由 龍井樹 於 2008-8-19 10:04 發表
那一隻馬是死定的,早該放棄,再以車換炮,實屬匹夫之勇。

抽水輸咁快只係因為佢冇花時慢慢磨棋jey
咁樣捉法其實好難行錯棋...因為你可以慢慢試棋~你另外兩局死唔斷氣就係呢個原因
花開花落花無缺!

回復 28# 龍井樹 的帖子

其實你個頭開得相當差,如果佢打完中馬跟手雙炮迫車既話,呢局你都幾頭痕...

回復 31# Jom 的帖子

貼出來大家討論一下吧,抽水有教如何貼:
http://exchristian.hk/forum/redirect.php?tid=1905&goto=lastpost#lastpost

在論壇下棋的好處就是可以多人參與,一齊拆棋。

回復 29# Step.King 的帖子

"你知佢唱加拿大國歌好廢力架嘛~~徒兒又點可以唔分擔下佢work load 呢
但寫太多就唔好啦"

------>你....你支持沙老大唱邪教國歌ka??? 唔係做乜要分擔佢的work load??
大家可以為抽水勇者進行死因研究,看看我哪一步棋走得最錯。

雖然大家不認同我的勇敢,甚至被惡龍嘲弄為匹夫之勇,有點似蝙蝠俠被市民誤會而遭唾棄的感覺,但我的英靈仍會保佑所有正與惡龍苦戰的同志們的!
原帖由 weakest 於 2008-8-19 12:24 發表
"你知佢唱加拿大國歌好廢力架嘛~~徒兒又點可以唔分擔下佢work load 呢
但寫太多就唔好啦"

------>你....你支持沙老大唱邪教國歌ka??? 唔係做乜要分擔佢的work load?? ...

天下無不是之父母~佢都講明我倆情同父子~我又點忍心可以睇住佢分身不下呢~
只望有一朝他浪子回頭! 逃稅潛逃回港...改邪歸正!
花開花落花無缺!

原帖由 抽刀斷水 於 2008-8-19 12:26 發表
大家可以為抽水勇者進行死因研究,看看我哪一步棋走得最錯。

雖然大家不認同我的勇敢,甚至被惡龍嘲弄為匹夫之勇,有點似蝙蝠俠遭市民誤會而唾棄的感覺,但我的英靈仍會保佑所有正與惡龍苦戰的同志們的! ...

我冇否定你的勇氣wor~
我係唔承認你有可稱勇者的實力之嘛~
花開花落花無缺!

回復 34# 抽刀斷水 的帖子

加咗第十三著 - 炮七平三,大家指敎吓,

原帖由 Jom 於 2008-8-19 13:23 發表
加咗第十三著 - 炮七平三,大家指敎吓,

食卒?馬吃喎。
車二進二會唔會好d?
原帖由 Jom 於 2008-8-19 13:53 發表
車二進二會唔會好d?

哈哈,先拌馬腳?都可以。但如果是我就不會這麼行,感覺車很容易被屈死。
高級模式 | 發新話題
換一個