返回列表 回覆 發帖

贖罪

相比起這:
http://exchristian.hk/forum/view ... amp;page=2#pid26335
又真的很小事(苦笑)
況且,古代羅馬可是有十架三天不死的記錄哦(笑)
原帖由 Paul_Bard 於 2008-8-13 09:01 發表
嗯, 我得承認, 是我大意了, 流血是不行的, 因為神係要耶穌死...

希伯來書 10:10 我們憑這旨意,靠耶穌基督只一次獻上他的身體,就得以成聖。
希伯來書 10:12 但基督獻了一次永遠的贖罪祭,就在 上帝的右邊坐下了。
希伯來書 10:14 因為他一次獻祭,便叫那得以成聖的人永遠完全。

死都唔係好慘啫, d輕生既人成日都話死左就唔會痛, 況且佢都係被陰乾左六小時到先死啫... 唔係好大鑊~
估唔到您都贊成雞姦耶穌。既然不太大鍋,由羅馬兵將耶穌雞姦至死,就應該冇問題啦!
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-8-16 18:40 發表
估唔到您都贊成雞姦耶穌。既然不太大鍋,由羅馬兵將耶穌雞姦至死,就應該冇問題啦!

點解唔調番轉...係耶穌因雞姦羅馬兵精疲刀盡致死?
俗語有云一滴精十滴血....流盡寶精而死豈不是比流盡血而死更令人感動, 更能贖我們的罪???
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 22# 沙文 的帖子

鳴... 你屈我!!!?

回復 23# Step.King 的帖子

有道理!但兩者是沒有衝突的,大可以迫移鼠大聖雞姦羅馬兵之後又被羅馬兵雞姦至死
則至為悲壯矣
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 25# 沙文 的帖子

但是可否兩者同時進行???如此則可更快替世人贖罪了...

另: 姦到移鼠大聖流埋牙血又如何(如圖: )??

原帖由 weakest 於 2008-8-17 13:22 發表
但是可否兩者同時進行???如此則可更快替世人贖罪了...

另: 姦到移鼠大聖流埋牙血又如何(如圖: )??

你 是可 兩者同時進行 , 如此則可更快替 你自己 贖罪了
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 Paul_Bard 於 2008-8-14 01:01 發表
嗯, 我得承認, 是我大意了, 流血是不行的, 因為神係要耶穌死...
... 就在 上帝的右邊坐下了。
希伯 ...

上帝的右邊在那裏?
原帖由 ctaya 於 2008-8-17 16:24 發表

上帝的右邊在那裏?

@ discretion or mercy of the 1 who is in office
原帖由 Guest from 210.209.126.x 於 2008-8-17 17:47 發表

@ discretion or mercy of the 1 who is in office

That is not an answer.
原帖由 沙文 於 2008-8-17 12:19 發表
有道理!但兩者是沒有衝突的,大可以迫移鼠大聖雞姦羅馬兵之後又被羅馬兵雞姦至死
則至為悲壯矣

唔得唔得~ 你有聽過一個笑話嗎?
希特拉落到地獄之後要求魔鬼比佢自己選擇懲罰!  希魔見到楊貴妃與唐玄宗正在肛交, 他以為雞姦楊貴妃便是懲罰!
於是對魔鬼說: 我要這個! 我要好好享受一下!  於是魔鬼就拉下楊貴妃換了希特勒上場!

可想而知, 被羅馬兵雞姦和雞姦羅馬兵二者之中必有其一是耶穌所享受的!
如果兩者都進行! 傳了出去, 外人就會以為耶穌死前還貪圖享受!  有失救恩的可信性, 故只可選擇其一!

花開花落花無缺!

原帖由 ctaya 於 2008-8-17 19:03 發表

That is not an answer.

so , what's thy answer ??

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 prussianz 於 2008-8-18 05:47 發表

so , what's thy answer ??

我也沒有答案。

當我說"在我的右邊"時,意味着:

(1) 我是佔着一定的空間。

(2) 在我的右手邊有一空間,並非為我所佔。

如上帝是如基基所說,無時無處不在,那裏是衪的右邊呢?

原帖由 Step.King 於 2008-8-17 06:14 發表

唔得唔得~ 你有聽過一個笑話嗎?
希特拉落到地獄之後要求魔鬼比佢自己選擇懲罰!  希魔見到楊貴妃與唐玄宗正在肛交, 他以為雞姦楊貴妃便是懲罰!
於是對魔鬼說: 我要這個! 我要好好享受一下!  於是魔鬼就拉下楊貴妃 ...
只要主耶穌起極都起唔到頭,雞姦羅馬兵失敗,羅馬兵一怒之下反將主耶穌姦到爆肛失寶血過多而死,咁得啦卦?
原帖由 沙文 於 2008-8-18 12:43 發表
只要主耶穌起極都起唔到頭,雞姦羅馬兵失敗,羅馬兵一怒之下反將主耶穌姦到爆肛失寶血過多而死,咁得啦卦?

咁就返回老問題~佢係流盡寶血而死, 而非流盡寶精而死 啦wor  米唔夠感動law
花開花落花無缺!

回復 35# Step.King 的帖子

又係您話一滴精十滴血嘛,只要份量足,血可代精矣
原帖由 沙文 於 2008-8-18 13:00 發表
又係您話一滴精十滴血嘛,只要份量足,血可代精矣

點解唔可以精血同流? 而一定只流血不流精
你解決到唔比佢享受米可以LAW  乜你咁懶架 ,
花開花落花無缺!

回復 37# Step.King 的帖子

又係您自己話二者只可取其一,如今反而怪我都有茄?
原帖由 沙文 於 2008-8-18 13:05 發表
又係您自己話二者只可取其一,如今反而怪我都有茄?

咁解決左佢享受過程呢個問題, 就可以兩者兼得啦嘛~~~
你的婚姻生活不是也在尋找此道嗎??? 幹嗎依家擁護起一夫一妻制來?
花開花落花無缺!

回復 39# Step.King 的帖子

若然我有辨法兩者兼得,都用來解决咗我嘅問題先啦,您都傻嘅
高級模式 | 發新話題
換一個