返回列表 回覆 發帖

請教一下民族主義大哂人仕

原帖由 訪客得得b 於 2008-8-18 00:28 發表

咪聽死佬沙文咁多鬼話啦 甚麼森林理論好粗疏架乍 例如因宗教而衍生的軟實力 就可以成為此理論的盲點啦

我開始唔信啦...原來佢老家入藉係要立誓效忠移鼠大聖既...
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=2450&page=1&extra=
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 41# Step.King 的帖子

放心啦,為師点会咁冇品。入藉唱國歌,並非solo, 我唱到噫噫哦哦好似叫床咁,根本冇把歌詞唱出來,咁就過到骨啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 prussianz 於 2008-8-16 02:53 發表
請問 小姐,有沒有 著 古著漢服 ?? i am a 古著漢服-nuts .,;==^)
|
|
v

低調低調.....小女不敢招搖,這個月的七夕,在杭州白堤看見幾位姐妹身著漢服,娉娉婷婷悠悠裊裊,小女一激動,上前打個照面,雙手平舉齊眉給了她們一個漢家揖禮。給張照片,雖然左中二位姐妹相貌平平,但貴在漢服氣質.......

有人問我蓬萊路

雲在青山月在天

--------------------離教者面對耶徒的質疑和責難,引詩作答。
原帖由 沙文 於 2008-8-15 18:52 發表
國家沒了民族主義,連國歌都不敢\不願\不屑\不宜用民族樂器奏出,你們倒說說,要解放軍樂隊用粵劇大戲或京劇、潮劇等的查撐奏國歌有何不可?為什不可告人的原因偏要用西樂?不如索性讓沒了尊嚴的56族歸化歐盟。

至於唐老雖大, ...

黃俄的初期目的便是繼承五四極端主義,消滅整個華夏古老文化,如漢字拼音化,甚至語言改革.....發展今日,想把國歌整體風格改變,萬難!權威不可倒,更不可扛著紅旗反紅旗,遮遮掩掩,中西結合,內洋外華,已經難為政府了。我等就不要瞎搗亂了
有人問我蓬萊路

雲在青山月在天

--------------------離教者面對耶徒的質疑和責難,引詩作答。
原帖由 沙文 於 2008-8-18 10:17 發表
放心啦,為師点会咁冇品。入藉唱國歌,並非solo, 我唱到噫噫哦哦好似叫床咁,根本冇把歌詞唱出來,咁就過到骨啦

呢d只係小是小非, 真正大事大非的是你已入了效忠上帝的國度並做其子民....年年交稅比佢起教堂, 請神父
你應該入藉當日見到歌詞有異, 就厲聲喝止, 然後奪門而出回流香港丫嘛~你我堂堂思劍門傳人, 撕一本兩本加國護照又算得了什麼?

但你偏偏胡混過去~你沒有發誓效忠, 但你的國藉仍是效忠上帝, 此等大是大非之前, 豈容你辯駁?
花開花落花無缺!

回復 45# Step.King 的帖子

我未肯定加拿大國歌之中的God係Greek God還是希伯來的。在指責我之前,不如您考證一下先
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 秀雲 於 2008-8-17 18:47 發表

低調低調.....小女不敢招搖,這個月的七夕,在杭州白堤看見幾位姐妹身著漢服,娉娉婷婷悠悠裊裊,小女一激動,上前打個照面,雙手平舉齊眉給了她們一個漢家揖禮。給張照片,雖然左中二位姐妹相貌平平,但貴在漢服氣質.......

http ...
但漢服好像失敗在眼鏡....................

回復 43# 秀雲 的帖子

我以為杭州女子,每個都有如秀雲妹般閉月羞花之美貌,想不到……
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 48# 抽刀斷水 的帖子

不明白現今的人著漢服皆作文人打扮。若然小生穿漢服,定然試試武官裝朿。
原帖由 沙文 於 2008-8-18 12:39 發表
我未肯定加拿大國歌之中的God係Greek God還是希伯來的。在指責我之前,不如您考證一下先

考證左啦~ 你冇得推啦~ 暗地效忠邪教國度, 你還想抵賴~!!!
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%93%A6%EF%BC%81%E5%8A%A0%E6%8B%BF%E5%A4%A7

花開花落花無缺!

回復 50# Step.King 的帖子

啊!原來咁大鍋咖?多謝您,我從來都不知原來加拿大國歌有咁puk街嘅含義。
我係應該回流嘅,但想深一層,走,只不過係最容易的方法;留,卻須要更大的勇氣和承担!
我会不斷寫信給PARLIAMENT促請改國歌直至成功
原帖由 沙文 於 2008-8-18 12:40 發表
但漢服好像失敗在眼鏡....................

呢d味就係文化交流囉 好似印度將玻璃同佛經傳俾所羅門王咁呀 吾使下下講打講殺架嘛
原帖由 沙文 於 2008-8-18 13:43 發表
啊!原來咁大鍋咖?多謝您,我從來都不知原來加拿大國歌有咁puk街嘅含義。
我係應該回流嘅,但想深一層,走,只不過係最容易的方法;留,卻須要更大的勇氣和承担!
我会不斷寫信給PARLIAMENT促請改國歌直至成功 ...

你呃第二個就得 咁易走呀 賣得甩間屋先講啦 我成村朋友係北美都叫哂救命啦
回流?你話流就流呀 特區萬九幾蚊一呎樓架 流去齊齊哈爾啦 個邊平d

回復 53# 訪客得得b 的帖子

您見我到時身穿東漢趙子龍盔甲、腳踏Prada示範唔講打講殺的文化交流,感動起來就会收留我嘛
原帖由 秀雲 於 2008-8-18 10:47 發表

http ...

左中兩位穿的,都是偏韓服的吧?(雖然跟隨唐兩代其中一種服飾一樣,而且,胸帶該是剛剛剛好束在胸下面吧...)
右邊才是更接近中國系的。
原帖由 Nomad 於 2008-8-18 14:57 發表

左中兩位穿的,都是偏韓服的吧?(雖然跟隨唐兩代其中一種服飾一樣,而且,胸帶該是剛剛剛好束在胸下面吧...)
右邊才是更接近中國系的。

這是明代的高腰裙,韓服裙子確實綁得比較高。
有人問我蓬萊路

雲在青山月在天

原帖由 沙文 於 2008-8-18 14:06 發表
您見我到時身穿東漢趙子龍盔甲、腳踏Prada示範唔講打講殺的文化交流,感動起來就会收留我嘛

知衰呢咩 你可曾記得自己當日背叛祖國 離棄家祠  欺師滅祖  認賊作父 視回歸如劫難  
視鬼屁如檀香 隨英夷撤退時那副指高氣揚 兩眼生上頭頂之模樣呀?一心以為呢次做了假洋鬼就無死啦 係未呀?

其後你見香港發生股災時 你心涼啦  隨後樓災  你開心啦  沙士 禽流感襲港時 你笑到瘋狂啦

只是你百密一疏 千算萬算都算不到 中央愛港燦如子 黎個港澳自由行教番生我地  

常言道良禽擇木而棲 你移民我吾怪你 但雖知萬物有序 就連小小的飛禽如燕子 都識南下過冬  
從來只有人從北到南走 由寒冷走去溫暖 邊有人好似你咁 有錢吾搵 有舒服吾嘆 有強國國民吾做 寧去剪草鏟雪 唱埋d邪教國家先得架 燕子都叻過你呀

回復 57# 訪客得得b 的帖子

.....B叔...自由行救咗香港幾多呀??!!如果唔係人民幣升得咁緊要,真係自由行都無乜用....

移民去凍既地方好架,天氣凍可以燒柴或炭或飲酒或食野取暖.....再唔係咪着多兩件衫又或者的個男伴或女伴敦倫吓.都好暖啫.當然,如果你移NWT或者亞拉斯加就另計.

但天氣熱既地方,唔開冷氣就得個熱字,出汗出到個人都虛呀.

而且男性某物係低溫下運作得好D同襟用d個喎....
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心
自由行救咗香港好多好多  除了直接受惠的酒店 運輸 零售 飲食 各類服務等行業外 更把當時低迷得很的投資氣氛 一下子扭轉過來 地產轉角市由商舖帶動 亦要多謝自由行
好可爱的外国人
我不敢轻于汝等,汝等皆当作佛!

所有人都能自己创造命运,
无需上帝!
高級模式 | 發新話題
換一個