返回列表 回覆 發帖

又再請教一下民族主義大哂人仕

實話實說啫
嗱,您根據圖形求其繪制的upper left, upper right兩腳一高一低,以致一長一短,中间又多了一隻雞腳。跟國家標準規格相差極大。

反之,大秦景教於1556年所敬繪的星形左右對稱,完全符合國家標準

Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 41# 沙文 的帖子

你過幅耶穌圖扯左旗之嘛, 垂左落離米一樣多隻"腳"?
事實上佢在行刑中, 而且正在失血, 邊有可能扯旗?
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-8-26 02:27 發表
我話「打嬴話事」係一條物理定律,冇話其他辦法一定無效。
但老孫無法令清廷信:「我老孫做總統好過宣統做皇帝」的理論,結果他還是要起兵

信老孫的人多過信宣統的人 大事就可成啦 使乜打姐

武昌起義那夜 肥佬黎避入床下底乍 打都無打過架
其後有人話佢知  信老孫的人多過信皇帝的人 於是佢咪話起義囉

老孫當日不在中國
您唔係想conclude「老孫當日運籌幃幄之中决勝千里之外,肥佬黎起兵這個做法是錯的,當時應舉行最不符合國情的一人一票」下話?
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 44# 沙文 的帖子

呢d野唔駛一人一票既, 等審計署做米得law....駛乜攪個大選咁麻煩
就好似我地要統計有幾多好似你d咁既人向聖子國度投誠, 去一check就知啦~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-8-26 19:10 發表
您唔係想conclude「老孫當日運籌幃幄之中决勝千里之外,肥佬黎起兵這個做法是錯的,當時應舉行最不符合國情的一人一票」下話?

所以話你讀哲學讀實左個腦呢 一人一票用手投之前 係要經過用條命去投左先o既
例如菲律賓人訓身坦克車前 投左馬可斯一張反對票 佢老哥就要投奔自由喇

都有人試過用條命去投左先,但現時下落不明。您提出的辦法都係未必能得到一定結果嘅
原帖由 沙文 於 2008-8-27 14:52 發表
都有人試過用條命去投左先,但現時下落不明。您提出的辦法都係未必能得到一定結果嘅
http://byfiles.storage.live.com/y1pyXQVD8dBGsGSAF9YSRLchfnBkXChK4ZW3swZyJeWI_L0DCsTymiKyGWoYPkwDNEiXnwJ0A_ysvo ...

呢個就係夠吾夠多人信的落差喇

回復 48# 訪客得得b 的帖子

係呀,多人先可以開大片奪權,人多蝦人少都係law of the jungle的一條附例啫
but, 人多暇人少並不是必然的,只要打嬴就可以話事
人多只不過是嬴面高些,並不一定嬴硬

其實您唔駛咁煩咖,您只要舉一條反例證明打输都有得話事就可以駁倒我咖啦
原帖由 沙文 於 2008-8-27 15:00 發表
係呀,多人先可以開大片奪權,人多蝦人少都係law of the jungle的一條附例啫
but, 人多暇人少並不是必然的,只要打嬴就可以話事
人多只不過是嬴面高些,並不一定嬴硬

其實您唔駛咁煩咖,您只要舉一條反例證明打输都有得話事就 ...

當年菲律賓是兵不血刃地趕走馬可斯的

我吾會上你當 比你誤導的 我証明到吾使打都可以話事咪得囉

回復 50# 訪客得得b 的帖子

唔得咖B哥。Logic就係咁抵死咖啦
if P then Q, 並不排斥if O then Q咖
您要proof if P then Q係錯嘅,一定要找~Q出來咖
原帖由 沙文 於 2008-8-27 15:54 發表
唔得咖B哥。Logic就係咁抵死咖啦
if P then Q, 並不排斥if O then Q咖
您要proof if P then Q係錯嘅,一定要找~Q出來咖

對吾住 我吾講理論o既

當年馬可斯的軍隊是一定可打嬴示威民眾 令他繼續話事的
但結果是民眾及軍隊都寧願信大主教  聽從他的話 保持克制狀態
令老馬失了話事權

在這次事件上"信"與"打"正面交鋒  "信"後來取得了話事權

回復 52# 訪客得得b 的帖子

您講唔講都要解俾您聽,以免您烏啄啄嘛。

從馬先生此事就可佐證「打嬴就話事」啦。
您都識講「馬可斯的軍隊是一定可打嬴示威民眾 令他繼續話事的」,則如若打,就一定打嬴,令他繼續話事 --- 所以「打嬴就話事」得以成立。

而結果是沒有打,沒有打就沒有打嬴,所以也就沒有話事。
冇得話事,係因為冇打嬴。
原帖由 沙文 於 2008-8-27 19:42 發表
您講唔講都要解俾您聽,以免您烏啄啄嘛。

從馬先生此事就可佐證「打嬴就話事」啦。
您都識講「馬可斯的軍隊是一定可打嬴示威民眾 令他繼續話事的」,則如若打,就一定打嬴,令他繼續話事 --- 所以「打嬴就話事」得以成立。
...

呵欠  
打贏就話事 到底係講邊個打姐

回復 54# 訪客得得b 的帖子

這個呵欠,以前劉邦都打過。 --- 楚霸王邀請過佢隻揪。
國家大事,就緊要有班底先做得成啦,咁都要問?
原帖由 沙文 於 2008-8-27 21:44 發表
這個呵欠,以前劉邦都打過。 --- 楚霸王邀請過佢隻揪。
國家大事,就緊要有班底先做得成啦,咁都要問?

班底點黎架

回復 51# 沙文 的帖子

沙老大, 唔係要找P同~Q嗎??

回復 56# 訪客得得b 的帖子

登報紙請人卦?............但係B哥您就唔駛咁破費,您一開聲,細佬即刻就做您隻馬。
只要薪高糧準福利好就得嘞

回復 57# weakest 的帖子

佢未受過天命恩師灌頂,不明白拆招的原理,又唔肯聽人講,冇辦法咖啦。由得佢遊下花園咯,遊花園都幾有益身心嘅
原帖由 沙文 於 2008-8-28 05:09 發表
佢未受過天命恩師灌頂,不明白拆招的原理,又唔肯聽人講,冇辦法咖啦。由得佢遊下花園咯,遊花園都幾有益身心嘅

佢係收音機度同我洗左腳啦 說話有說話的習慣意思 用常理就夠架喇
成日賣弄文字打交術  同你共事的人都遲早怕左你啦
高級模式 | 發新話題
換一個