返回列表 回覆 發帖

又再請教一下民族主義大哂人仕

原帖由 沙文 於 2008-8-22 12:16 發表
(所以,史京仔,您也是效忠於忠於邪神的國家)

我國文化源遠流長~又豈是你呢種吃裡扒外, 向邪教效忠的岳不群可以理解?
我國的象形文字"星", 已有五角為基礎的符號表示! 年份比那大聖子的傷口還要早二千多年 !
http://www.chineseetymology.org/CharacterASP/CharacterEtymology.aspx?characterInput=%E6%98%9F

不過唔止我國, 連古希臘, 畢達哥拉斯也用五角星符號來作學派記號!
http://www.fg.tp.edu.tw/~d3350737/%BC%C6%BE%C7%A5v.doc

你引幾句景教走狗寫的垃圾就想侮辱我上古中華的數千年文化???
你唔係咁天真咁傻以為咁可以誤導世人誣陷阿爺向邪教效忠呀?
師父你係唔係投誠左之後, 學埋佢地d姦屍神功? 仲大大聲話自己清白?

我勸你還是快快撕左本護照佢, 回流同我地一齊反基啦 ~

花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-8-24 06:29 發表
您這甲骨文「星」字完全沒有五角的影兒嘛。倒是青銅器的「星」頗像一賜樂業人的燭臺
http://www.teachnet.ie/clane/2006/Images/m ...

up咁多廢話~
我都話等你蓋棺論定先幫你翻案洛~你嘈都冇用架~
你只係逃稅又唔離婚~咁徒兒想幫你都幫你唔到架播~
好似五角星咁, 明明係甲骨文時期的產身, 你硬是將佢歸功於移鼠大聖子, 你號為反基, 要復興古時的婚姻制度, 以便迎娶師母, 但又在此幫邪教做喉舌, 徒兒可真為師母傷心阿~~~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-8-26 05:31 發表
我都係講事實啫。支旗話黨領導4個階級,咁青樓妓女呢?難道黨不需領導她們嗎?

完全睇唔出甲骨文如何產生五角星。不過您想做指X為Y的趙 ...

都話左你政治不正確架啦~依家已淪為教會喉舌!

你過張圖都係人手畫粒星上去之嘛~ 我都可以啦~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
花開花落花無缺!

回復 41# 沙文 的帖子

你過幅耶穌圖扯左旗之嘛, 垂左落離米一樣多隻"腳"?
事實上佢在行刑中, 而且正在失血, 邊有可能扯旗?
花開花落花無缺!

回復 44# 沙文 的帖子

呢d野唔駛一人一票既, 等審計署做米得law....駛乜攪個大選咁麻煩
就好似我地要統計有幾多好似你d咁既人向聖子國度投誠, 去一check就知啦~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-8-28 13:17 發表
常理?「打嬴就話事」此理就常過張5常啦。
同我共事的人都表示過幾enjoy同我交談。(在共事之中以房事尤為enjoy)

書生論兵!
你都人到中年啦...仲係度吹水!
花開花落花無缺!

原帖由 weakest 於 2008-8-29 01:55 發表
原來沙老大的"在共事之中以房事尤為enjoy"係咁解...

你未比b叔叔呃到, 佢幫沙文遮醜ja,
實情係鬼婆過排食慣香腸, 想試下臘腸仔, 未捉沙文入房law~
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個