返回列表 回覆 發帖

殉職消防員死不足惜

原帖由 Jom 於 2008-9-7 12:02 發表
咁唔好,佢口口聲聲話要詛咒唔信既人;但而家個社會,佢身邊無可能無信既人.我反而想睇吓佢點樣學像阿老耶咁擊殺D唔信既親朋.甚至搭巴士都帶定架撐,一上車就問個司機佢係咪信老耶既,唔係就隊佢一刀,佢做多兩三次既話,一 ...

「神癲」節目表:

1)擊殺表演:
根據聖經所說,擊殺自己不信主的親友。

2)自焚表演:
根據聖經所說,基督徒不死身,當街表演一次自焚。

你怎樣看
那不是這問題的答案呀......

回復 21# HTBROKE1 的帖子

如果再有餘興節目"一眾耶徒達官貴人及耶會發放自己所有家財教產"既話,就無得頂啦.我諗全香港即刻多咗二百萬或以上既耶徒,嘩!!!聲勢何其壯大,可喜可賀呀真係....
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心
我早就懷疑“為神癲狂的基督徒”其實是個玩無間道的臥底。

他其實骨子裡比誰都痛恨基督教。

阿顛哥,你的身份暴露了啦~~~~
有人問我蓬萊路

雲在青山月在天

--------------------離教者面對耶徒的質疑和責難,引詩作答。

回復 1# 的帖子

看來上帝要你發動你的屬靈戰爭,差遣你去姦屍呢

而且兩位還是屍骨未寒,為救人而犧牲的消防員

人家已經離世了,你還要詛咒一下,到底誰沒人性呢?
原帖由 HTBROKE1 於 2008-9-7 10:15 發表

嘩~~巧威威喔~~仲威過神功護喎~~

不過為什麼伊拉克美軍傷亡慘重呢???基督徒不是刀槍不入嗎???

有種就站在曠野,然後我呼叫對地攻擊機向你投擲凝固汽油彈(napalm),你給我站著不要跑喔~~~'

強烈要求「神癲」當街表 ...

基督徒美軍勇於為主作戰,
為主殉道,
消滅了幾百萬豬狗不如的異教徒,
可以稱得上是聖人的典範!
原帖由 Guest from 221.127.141.x 於 2008-9-7 19:01 發表
看來上帝要你發動你的屬靈戰爭,差遣你去姦屍呢

而且兩位還是屍骨未寒,為救人而犧牲的消防員

人家已經離世了,你還要詛咒一下,到底誰沒人性呢? ...

不要被世俗同化!
原帖由 秀雲 於 2008-9-7 16:40 發表

他其實骨子裡比誰都痛恨基督教。

不是"曲線反基",
他所說的確實是基要派的純正教義......
http://hk.geocities.com/aboveday/drug-re-1.html
原帖由 Guest from 221.125.110.x 於 2008-9-7 21:42 發表

基督徒美軍勇於為主作戰,
為主殉道,
消滅了幾百萬豬狗不如的異教徒,
可以稱得上是聖人的典範!

美軍英勇作戰??那叫「屈機」吧~~~有種就叫美軍步兵自己行動,有種用同一樣裝備,我想連我這種民兵都能打到d美軍仆x~(本人試過在wargame場上和退役不久的美軍競技,感想是「美軍太倚賴高科技」)

那些美軍想自己上場嗎??那是某些美國商人為了自己的利益推他們去做炮灰~~~

回到主題~~聖經說信主可以刀槍不入的~~那7.62x39步槍彈為什麼會把美軍打到pk???為什麼美軍一台台幾千萬美金的戰車會被超廉價路邊炸彈炸到上月球??

還有~~不要說廢話啦~~~快點當街表演一次自焚啦~~~看看信主的你是不是燒不死~~~

回復 28# HTBROKE1 的帖子

某些美國商人為了自己的利益推他們去做炮灰?
可否詳細些說明這點?
那些美國商人?
軍火商? 石油商?
打仗對他們的利益又是甚麼?
他/牠們有能力把美軍推上戰場?  
原帖由 HTBROKE1 於 2008-9-6 18:58 發表
說真一句,「神癲」這貼踩中我的痛處呢~~~

我的父親也是消防員。一想到他要拚命保護「神癲」這種不存在良心的低等生物,我感到相當的XX呢~~

好了~~該怎麼辦呢??

總之一句「神癲」最好不要碰上火災比較好,否 ...

原來是 英雄後代,

難怪是如此,俠骨熱腸 g

.,;==^)

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 秀雲 於 2008-9-7 16:40 發表

他其實骨子裡比誰都痛恨基督教

他自己 說過,

他 畢業 [,干] .... 華仁中學<<<===== 天主教 , 耶穌會,i.e. , he may be a 天主徒
indeed 骨子裡

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
原帖由 peterchansuper 於 2008-9-8 00:26 發表
某些美國商人為了自己的利益推他們去做炮灰?
可否詳細些說明這點?
那些美國商人?
軍火商? 石油商?
打仗對他們的利益又是甚麼?
他/牠們有能力把美軍推上戰場?   ...

唔係呀??!!!美國多次山長水遠出兵中東為乜經己係司馬昭之心路人皆見喎.....

單一商人係無可能打得成既,但有美國政府呢個戰爭booker就唔同啦,由後援補到軍火商都有一大單生意做,打完之後,有石油攞不特止重可以係中東插定旗駐定軍.再唔夠石油就搵個借口打過去.如無意外,伊朗將會係下一個目標.

美國既士兵有糧出架,重有少安家費添,佢地份人身安全保險係國家受架.而美國政府又唔驚無錢,無錢咪發國債同印美金囉.

咁你話佢地有乜利益嘞???
原帖由 Jom 於 2008-9-8 10:25 發表

唔係呀??!!!美國多次山長水遠出兵中東為乜經己係司馬昭之心路人皆見喎.....

單一商人係無可能打得成既,但有美國政府呢個戰爭booker就唔同啦,由後援補到軍火商都有一大單生意做,打完之後,有石油攞不特止重可以係中 ...

100.000% correct + consent !!!

ThANKs

i can not describe it out better than u

原帖由 Guest from 221.125.110.x 於 2008-9-6 13:46 發表

這與基督徒謝婉雯醫生捨身救沙士病人

是完全不同的.

因為謝醫生為神作了美好見證,

咦?基督徒不是可以「神蹟」「治病」的嗎?基督徒不是「永遠不見死」的嗎?怎麼會這樣?

洋邪教立竿見影的「神蹟」,就是將正常人變為神經佬。
        「為神癲狂的基督徒」已是病入膏肓。
原帖由 Jom 於 2008-9-8 10:25 發表

單一商人係無可能打得成既,但有美國政府呢個戰爭booker就唔同啦,由後援補到軍火商都有一大單生意做,打完之後,有石油攞不特止重可以係中 ...

你咪講左我暗串ge野囉~~

回復 36# HTBROKE1 的帖子

佢明就唔會問啦,問即係明囉.唔明咪解佢聽,咪等佢俾人串都唔知又係陰公咗d既.
原帖由 Jom 於 2008-9-8 18:26 發表
佢明就唔會問啦,問即係明囉.唔明咪解佢聽,咪等佢俾人串都唔知又係陰公咗d既.

邊個「佢」先??

回復 38# HTBROKE1 的帖子

你串邊個...應該係邊班我咪話邊班囉...
原帖由 Jom 於 2008-9-8 23:30 發表
你串邊個...應該係邊班我咪話邊班囉...

;P
高級模式 | 發新話題
換一個