返回列表 回覆 發帖

假如讓你吻下去

回復 15# 龍井樹 的帖子

坦白講,要維繫一段婚姻,實在係一件需要高階訛騙技術既事.

縱觀我自己既失敗,原因都係因為太坦白.最後我得出八句既男人心得,未必apply落去每pair人,但對大部份既女人都應該用得著.

人前唔好太難睇,人後唔好太難受;
唔俾自己太坦白,唔駛人地太聰明.
結婚前當老婆鍚,結婚後當情婦追;
有時間就有情趣,無時間都問兩句.

兄弟們,共勉之!
sorry, 唔記得login
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心

回復 19# prussianz 的帖子

哦...咁好啦,朋友

回復 22# Jom 的帖子
簡單易明又實用

雖然依家呢個年紀仲未用得著

但記住佢一定好有用!多謝分享!
原帖由 龍井樹 於 2008-9-10 15:48 發表
唔知係咪我個人際遇問題,總覺得女人唔多講道理。

小弟還沒有家室, 面對不了你這方面的問題
不過我對女朋友的不講理始終是抱放任態度, 只要她不影響到我的大是大非就沒有問題了
有時不講理的女朋友 是一個不錯的擋箭牌可以省掉不少麻煩
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

JOM兄的随感日记
总能给这个论坛充入点温馨

国语版的歌词 不必在乎我是谁 歌名

我觉得有点累 我想我缺少安慰
我的生活如此乏味 生命象花一样枯萎
我整夜不能睡 可能是因为烟和咖啡
如果是因为没有人陪 我愿意敞开心扉
几次真的想让自己醉 让自己远离那许多恩怨是非
让隐藏已久的渴望随风飞 噢忘了我是谁
女人若没人爱多可悲 就算是有人听我的歌会流泪
我还是真的期待有人追 何必在乎我是谁
我想你说的对 寂寞使人心碎
是寂寞使人心碎 恋爱中的女人才美
我想我做的对 我想我不会后悔
不管春风怎样吹 让我先好好爱一回
(music)
我想我做的对 我想我不会后悔
不管春风怎样吹 让我先好好爱一回
原帖由 onlyaaaa 於 2008-9-11 01:22 發表
我觉得有点累 我想我缺少安慰
我的生活如此乏味 生命象花一样枯萎
我整夜不能睡 可能是因为烟和咖啡
如果是因为没有人陪 我愿意敞开心扉
让隐藏已久的渴望随风飞  ...

where can i listen ' the music ??

ThANKs

:跪拜:
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 Guest from 203.218.186.x 於 2008-9-10 22:45 發表
坦白講,要維繫一段婚姻,實在係一件需要高階訛騙技術既事.

縱觀我自己既失敗,原因都係因為太坦白.最後我得出八句既男人心得,未必apply落去每pair人,但對大部份既女人都應該用得著.

人前唔好太難睇,人後唔好太難受;
...

sorry, 唔記得login

even with-out////withOut your log-in,

我 一 [ooo弟] [京尤] 知 系 你 laa , 兄弟 , Jom 少

系 你 先 至 系 [o甘] 有 風趣 意緒 情趣 gae jae !!! , Jom 少 !!!

.,;==^)

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
原帖由 Step.King 於 2008-9-10 23:29 發表

小弟還沒有家室, 面對不了你這方面的問題
不過我對女朋友的不講理始終是抱放任態度, 只要她不影響到我的大是大非就沒有問題了
有時不講理的女朋友 是一個不錯的擋箭牌可以省掉不少麻煩 ...

sorry ,

how can the 不講理的女朋友 是 一個不錯的擋箭牌 ??

原帖由 dye 於 2008-9-9 16:53 發表
好浪漫,好感人。

u'r back <<<<===== the most 感人 .,;==^)

welcome back2pack !!!

welcome back2back !!!

.,;==^)

原帖由 prussianz 於 2008-9-11 05:09 發表

sorry ,

how can the 不講理的女朋友 是 一個不錯的擋箭牌 ??

因為夠惡,外人不敢招惹
那不是這問題的答案呀......
http://upload.blog.daqi.com/uploadnew/2006-09-19/1158644799.mp3
应该能听吧这个链接
这个是下载的链接了

回復 29# prussianz 的帖子

...因為對外宣稱有個野蠻女友/惡妻/自己懼內的話,想閃避時即以此為理由,親朋即使唔願都要表現理解.

回復 33# Jom 的帖子

但會經常俾人(在背後)笑wor....

回復 34# weakest 的帖子

我做人係本標為本既,無目標既時候就尊嚴大晒,有目標既時候就自尊拜拜.

話知佢係我面前笑都係咁話,理銀得佢啦.
原帖由 onlyaaaa 於 2008-9-11 22:34 發表
http://upload.blog.daqi.com/uploadnew/2006-09-19/1158644799.mp3
应该能听吧这个链接
这个是下载的链接了

ThANKs a lot////TANK , next time , if u were not spared with time , forget me , forgive me .,;==^)

:跪拜:
原帖由 prussianz 於 2008-9-11 05:09 發表

sorry ,

原帖由 HTBROKE1 於 2008-9-11 19:16 發表

因為夠惡,外人不敢招惹

有 你 這一個 畢講理的 男朋友  , 是 一個 不錯的擋箭牌

因為夠惡,外人不敢招惹

原帖由 Jom 於 2008-9-11 22:51 發表
...因為對外宣稱有個野蠻女友/惡妻/自己懼內的話,想閃避時即以此為理由,親朋即使唔願都要表現理解.

u'r speaking my language , u the prussian Brother , My Dear Jom ,

回復 33# Jom 的帖子

JOM 兄真吾之知音也
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 prussianz 於 2008-9-12 04:25 發表

有 你 這一個 畢講理的 男朋友  , 是 一個 不錯的擋箭牌

因為夠惡,外人不敢招惹

不不不,這一句只限女性用。

補充一下:如果不講理的男人叫「瘋犬」,如不講理的女人叫.......。
那不是這問題的答案呀......
高級模式 | 發新話題
換一個