返回列表 回覆 發帖

沙文信主了

回復 12# ctaya 的帖子

都已經問了沙老大是否需要止痕ka la....誰知沙老大偏愛"屎忽痕"的感覺
看样子沙文兄果然戒烟失败了。。。
参看这里的一贴
他自己说,戒烟失败就信主
并以此为压力时时告诫自己
不可违反“主”的约定。。。

回復 22# onlyaaaa 的帖子

沙文可能沒有面目見我們哩。

安息~
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 onlyaaaa 於 2008-9-20 02:14 發表
看样子沙文兄果然戒烟失败了。。。
参看这里的一贴
他自己说,戒烟失败就信主
并以此为压力时时告诫自己
不可违反“主”的约定。。。

近似倪匡戒酒。

信了主,便有機會戒煙成功,改食迷幻藥。   
原帖由 Jom 於 2008-9-19 16:23 發表
......原來係咁呀??....

唉,以為戒煙唔成既最差後果都只係死之嘛...點知佢又要立個生不如死既誓....今日賢兄歸阿蘇,他朝不信也相同.相信阿沙兄都會以大局個仔為重,再破門離教刻日可待. ...

很難說。

不知是自由行,還是参團。

参團也不知是那間旅行社。亦不知是鴨仔、領隊、還是導遊。

現下時興某國深度行。

如果是鴨仔標準式旅行團,如八天歐洲十二國遊,可能團未散,已經窒息氣死了。
原帖由 Step.King 於 2008-9-19 23:14 發表
這是心靈上支持~~
我早說過為了滅邪教, 我唔介意學李登輝投身賊黨20年~

不過我同沙文係同一副德性, 到時榮華富貴當前, 我亦不排徐會做番個因信稱義的好教徒 ...

準備開間教堂吧。如果好彩滚掂班友,私人飛機都可以有。

即便發霉的,都可以揾的老襯幫手同屋企裝修油漆,差不多乜都可以免稅啦。

回復 23# 抽刀斷水 的帖子

佢去左旅行咋?

To 沙文

如果你真係認耶穌基督是主, 願主保守你, 使你尋著神, 更掌握真理...
原帖由 Paul_Bard 於 2008-9-20 21:53 發表
佢去左旅行咋?

To 沙文

如果你真係認耶穌基督是主, 願主保守你, 使你尋著神, 更掌握真理...

呢d野而家佢鐘意聽喇
如果此事屬實,我會感到痛心、可惜及失望。

回復 29# 伊莎貝拉 的帖子

你放一萬個心啦~佢連對老婆都係陽奉陰違, 人心思變
你覺得佢信教會係真心? 佢可能係抄燶左股票入教會做傳銷填數jey~收夠籌就會閃人~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 30# Step.King 的帖子

如果他真是這樣的人,那就令人更失望。
原帖由 ctaya 於 2008-9-18 04:46 發表

誰人信了,誰人不信了,那麽重要嗎?
您咁講就唔啱啦,各界關注小弟的宗教,乃是對網友的關愛,咁都要俾您潑冷水
Don't know where God is but the Devil is in the details
我唔信沙文信主。除非他親口/手說。

回復 33# dye 的帖子

佢親口話您就信,咁您不如信耶穌啦
沙文呃您唔得咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
那你的入教見證寫好了沒有

回復 34# 沙文 的帖子

沙兄,就算你親口/手說,我都只半信半疑。

回復 36# dye 的帖子

咁我話我冇信耶穌,您又会点?
原帖由 伊莎貝拉 於 2008-9-22 01:26 發表
如果他真是這樣的人,那就令人更失望。

各 [人立] , 沙兄 僅是一個普通人  非 將帥 之 才 ,
你們 饶了 沙兄 罷 ,不要 壓迫 他
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 沙文 於 2008-9-22 12:07 發表
咁我話我冇信耶穌,您又会点?

老大~你幾時交埋十一奉獻~幾時浸禮~
我同朱婷妹子飛來賀一賀你啦~擔保到時一定滿場歡笑~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 37# 沙文 的帖子

你話唔信,我對你充滿信心架。

區區一包煙就難倒沙將軍,本來太難令人相信。
高級模式 | 發新話題
換一個