返回列表 回覆 發帖

[求情時間] 入讀教會學校 以身體報答師恩

原帖由 Jom 於 2008-9-23 23:19 發表

所以我一早就話而家班小小蘿莉經已接受咗援交呢回事,何況係區區性交呢?而家既師生戀及有關繁殖等行為,你可以話係個大既用唔同既手去引個細既去馬,但個細既會唔會真係唔識定唔識諗咁落搭呢?

當然,二人入房三人出呢 ...

世風日下,想太多只會令自己變成那班道德**。壞了的蘿莉不要就是了,沒有壞的還有很多。「天下何處無蘿莉,問君能有幾多萌」

你指出的問題,應該在法庭上解決。

還有咧~~法律真的是平等嗎? 真的有完全平等的法律嗎?法律誕生那天就註定要偏幫一些群族。例如有聽過「法律面前,窮人含x」的道理嗎??

我自己是男人,我相信一個成年人應該對性方面有自制能力。以我自己做例子:

我自小身邊都圍著小孩子(沒有血緣的),而小孩子都很黏我。現在小孩們已經成長到十歲以上青春期,但其中一兩隻蘿莉可能腦子成長沒有和身體同步關係(或者可能意識上還是當我大哥哥),有時會像小時一樣向我作出飛彈抱、磨蹭等等攻擊,這「危險度」比化行裝要命吧~~

但又不見我把她們推倒~~我現在還要是那種血氣方剛的年紀~~

所以怎說也好,會發生這種事件,大人不可能沒有責任,大人是有自制能力的。
那不是這問題的答案呀......

回復 21# HTBROKE1 的帖子

我諗咁講會公道少少,會發生呢種事,大人既責任比較重,但唔代表細果個一定係受害人.而家既蘿莉所想所知既,一早就超過晒大家既想像.以前既壞蘿莉,真係outstanding到無倫,但而家既,無論點乖既蘿莉,係理論上一早就知道跟人入房會有乜潛在可能性,當然如果你同佢親近D,佢既戒心會弱D,但唔代表唔會反抗;會成到事既,個細既或多或少都有半推半就甚至係願意既情況;但事後諗起唔so或同個大既情海翻波就話自己細同無知,俾人呃咗,攞返件事出黎玩返個大人一鑊.法律上唔駛講,剩係傳媒用道德都經已判咗你死罪先.咁當然,個大人用暴力就經已係另一回事,係強姦.

法律面前,除咗窮人含恨之外,男人亦同樣要含.呢點唔駛多講,其他埠唔知,但本埠就鮮有男告女強姦而告得入既.咁即係話,身為成年女人係持有超越男人既權利.因為佢地玩正太係入唔到/非常難定罪既.

HTB兄你既自制力強同取向唔同,當然唔會就咁中招.以前大家咁高咁大就話啫,而家你俾我都唔會以身試法.

男人其實一直到死前都係血氣方剛架啦,只係見得多咗又或者食得飽咗就有D滯咁話既啫.
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心

回復 22# Jom 的帖子

仲有: 可以你個細的引誘大的. (雖然這亦牽涉大人的自制能力...)

何止窮人,男人要含. 成人何嘗不用??
原帖由 weakest 於 2008-9-24 14:38 發表
仲有: 可以你個細的引誘大的. (雖然這亦牽涉大人的自制能力...)

何止窮人,男人要含. 成人何嘗不用??

言外之意,在法律這領域其實有一班接近無敵的群眾
的確沒有聽過女強姦男呢...

不過相信以男子的氣力及體力相信要逃脫不難吧?
原帖由 Login 於 2008-9-24 21:48 發表
的確沒有聽過女強姦男呢...

不過相信以男子的氣力及體力相信要逃脫不難吧?

話說世界上有樣叫迷姦藥的東西。(但法律上對男方依然不利 )

不過有女姦女的案例(而且入了罪)

回復 26# HTBROKE1 的帖子

這可以說是男女不平等嗎

看來日後還是不要學別人去酒吧好了
撇除強姦唔計,其實我同意HTB所講,做大人既應該有決斷能力,去阻止是類對小蘿莉出手既事件.原因係一個心智成熟既人有心智成熟既手段,比較容易去令心智未成熟既對方就範.而相對地,包括學校,現今既兒童同青少年團體有關呢方面既監管實在係不足.

亦因為咁,法律上總都向兒童及青少年傾斜,而同時向女性傾斜;而社會上既道德亦隨之而一面倒指責較年長既一方.但時移世易,而家既小朋友,心智成熟與否因人而異,但手段之高明,早已經超出不少成年人既想像,即係唔成熟既心智加上成熟既手段,可想而知係一件幾危險既事.如果再係法律同社會輿論上各給予一張皇牌,咁實在係所向無敵.

師生戀忘年戀,其實都一樣會有真情既出現.而單就因為法律上既限定十六歲為一個合法既做愛年齡,而判定為唔合道德既話,我自己就覺得唔公道.有情就會有慾,我地個社會係咪要變得咁單一標準既呢?係呢方面我唔係法律專家,無辦法有乜意見;但我諗起蘿蔔頭有味野既家事法庭,最初只係處理家庭法務,但近年亦加入呢類師生戀忘年戀既法務.會唔會都係可以成為一種借鏡呢?

每次見到呢類新聞,我都會諗,係唔係個大人都單從性方面去處理果段關係,定係其實佢地都係真情付出過呢?如果有既話,咁到底係蘿莉係受害人定係個成年人係受害人呢?而且呢個成年人都愛得幾轟烈,呢個世代,重有幾多人肯為愛另一個人放棄晒一切呢?

失樂園

結果我共你  仍然逃不過
被圍攻  被捨棄
愛得驚天動地  總算運氣
無論褒貶尊與卑

愛可有定理  談情誰講理
越無理  越淒美
就算飛天遁地  萬年千里
亦決定要共你一起

苦戀註定難  我已經習慣
沿途承受不留情的雙眼
請給我負擔  叫世上人間
平凡情侶為你共我轟烈汗顏

苦戀註定難  我卻這樣貪
途人凝望中  寂靜的稱讚
惶惶情侶  在美麗與悲哀之間
留一線空間

已經愛定你  流亡情海裡
沒陽光  沒空氣
再多險境絕地  視而不理
任世俗繼續看不起

苦戀註定難  我已經習慣
沿途承受不留情的雙眼
平凡情侶為你共我轟烈汗顏

途人凝望中  寂靜的稱讚
惶惶情侶  在美麗與悲哀之間
留一線空間

綿綿情話中淡淡的感嘆
喜歡這負擔  看冷酷人間
何年何世  為你共我苦戀驚嘆
為戀愛平反

回復 24# HTBROKE1 的帖子

所以抽水要小心了...他朝景教派出一些卜卜地, 但係未脆晒的未成年少女, 去輪姦啊抽水, 唔知抽水會唔會要坐牢呢?? 如此, 離家就可以收檔了...

回復 29# weakest 的帖子

莫說卜卜地啦,所謂溫柔鄉英雄塚,色字頭上一把刀,史上因性醜聞而跨台的政治領袖、國王、明星等,不知凡幾。

捉黃腳雞呢個手段,係針對色鬼而行,只要我引刀一揮,就再也沒有這問題了,哈呵呵哈~
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2008-9-25 10:07 發表
莫說卜卜地啦,所謂溫柔鄉英雄塚,色字頭上一把刀,史上因性醜聞而跨台的政治領袖、國王、明星等,不知凡幾。

捉黃腳雞呢個手段,係針對色鬼而行,只要我引刀一揮,就再也沒有這問題了,哈呵呵哈~ ...

抽水兄真偉大~
(欲練神功??),引刀向胯下一揮嗎??難道抽水兄要自切???

原帖由 weakest 於 2008-9-24 09:11 發表
所以抽水要小心了...他朝景教派出一些卜卜地, 但係未脆晒的未成年少女, 去輪姦啊抽水, 唔知抽水會唔會要坐牢呢?? 如此, 離家就可以收檔了...
又唔駛咁悲觀。可以傳位茄
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 32# 沙文 的帖子

我早已立誓傳位不信仔仔啦,不過條件就係沙文教導有方,不致他誤入耶教即可。

小不信應該暫時沒有黃腳雞問題吧,不如趁未成型,先割了它吧,我家裡的貓也是這樣做的。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 33# 抽刀斷水 的帖子

....水...為咗受你個位而要閹...趕客喎...
原帖由 HTBROKE1 於 2008-9-24 10:30 發表

世風日下,想太多只會令自己變成那班道德**。壞了的蘿莉不要就是了,沒有壞的還有很多。「天下何處無蘿莉,問君能有幾多萌」

你指出的問題,應該在法庭上解決。

還有咧~~法律真的是平等嗎? 真的有完全平等的法律嗎 ...

其實,早在八九年代,所謂道貌岸然的訓導主任搞個女同學大肚結果上不了大學
社會倒是將之當是學校醜聞而永沒見報之類的事就司空見慣
到這這些是不是真是那麼出奇?

所謂的中學限制拍拖校規之類的東西
其實,到底,不過是辦學團體(這裡的都知道是誰)的性操縱手段而已。
原帖由 抽刀斷水 於 2008-9-23 11:57 發表

我明明白白地告訴你,道德與基督教實在有莫大關係,因為:
信仰基督教愈虔誠的國家,社會狀況愈糟糕

其實,只要留意一下美國槍擊案和那些父親姦女兒再姦生下的孫女或是將十四歲以下女性鎖起群養的倫常怪案多數發生是甚麼州,甚麼地方
就會想到這個社會對這個問題的處理和面對方式的真正矛盾所在。
原帖由 HTBROKE1 於 2008-9-23 19:01 發表

正太控和蘿莉控不等於戀童辟呵~~

正太控和蘿莉控是看到小孩子很快樂就會很快樂。(話說最近在街上看到的蘿莉和正太好萌耶~尤其是小隻那種~)但要注意的是這不是正太控和蘿莉控的愛情觀,正太控和蘿莉控有健康的愛情 ...

well,一般十二歲以下被看成幼齒,十五歲或以上看成少女
所以這一代而言蘿莉控的「戀童」定義一般是固定在十四歲。但是,實際而言,這不過是將戀愛對象的年齡固定
蘿莉控(實際上這一字源於一本外國的兄妹戀小說)的愛情觀其實跟常人一樣,仍然是多樣化的。

回到正題。

其實正確的處理方法,是停止現行各資校中無限制的性操縱手段和病態禁慾/行為規制制度
讓學生對於兩性,人際和男女關係的處理有一個常態,經驗上的認識和學習機會

始終香港所謂的道德改變,某程度上是源於近回歸開始中產/技術體系由教會操縱(並生產出「靠教會關係得到學歷/工作,靠教會關係得到妻子,靠教會關係得到人際圈子」的系統畸形兒)的情況被打破,而相對的基礎教育操縱卻沒有改變的情況所致
所以根治的方式只有在基礎教育上將戀愛關係和尋找穩定伴侶的方法學習機會常態化,一般的青少年才會有「縱慾/禁慾/靠教會/輟學」以外的出路。
但是,要根本解決這問題,其實在教會佔絕大多數政治及教育資源的情況下,又是只有結束資校制度一途。

當然,這種教育制度的結束,其實亦有助於高等教育的發展
畢竟,要在教會制度下作為非教徒以極端禁慾和斷絕一大段時間中尋找伴侶的機會為代價而在此一教育制度下生存並進入適當的外國大學研讀
是一種根本病態的狀況,沒有正常人會願意作出這樣的付出去完成理想,即令勉強通過,最後在缺乏支持下放棄學業甚至自毀的情況也會提高。
(隨非當時人能夠在別處補償,例如,一些由香港研究生同時也會是香港人本身會認為是病態的十八禁/非十八禁ACG迷)
相比之下,內地出去的學生不少高校時代已經認識到伴侶,直到高等教育的時候生活亦比較穩定 ... 當然,時間而言,又是有代價的,不過總是比一直禁慾到二十八至三十歲開始在忘年戀候群中排隊來得正常。

而且,社會必須正視一個現實,就是教會學校的員工在實質行為上並不比非教會學校的員工更有操守,
甚至實質上因為缺乏市場競爭而往往有可能會出現師資惡劣的鐵飯碗教師的現實。
從而在,至少現下不能避免地將子女送往資助教會學校的現在,保有基本的安全認知和安全範圍的不信任的正常意識。
幾乎忘了....

原帖由 HTBROKE1 於 2008-9-23 19:01 發表
對了,本人現在誠徵女友......[大誤]

這句,排隊都該是由我先說吧。

回復 38# Nomad 的帖子

condition一樣:

謎之遠聲:我有好介紹,唔怕死的pm我,我全家都會封你做恩公
...Condition一樣是甚麼意思?
高級模式 | 發新話題
換一個