返回列表 回覆 發帖

雷曼迷你債卷與基教奉獻之相同之處

雷曼債卷爆煲 投資者憤憤不平 紛紛指受到銀行職員誤導  在未有清楚合約內容的情況下
只因對銀行有信心 就購買了有毒債卷

基徒到教會奉獻 又有幾人是真正讀通 讀懂了新舊約書後才付錢的?

假如有離教者發現自己拜錯神  想從教會取回奉獻 相信以現行機制 是無法追討的

各位有咩高見幫下這些拜錯神苦主咁呢?
原帖由 沙文 於 2008-10-14 21:14 發表
唉,唔跳樓都有很多死法啫。例如貴國政府最推崇的投江自盡都得

留得青山在, 那怕冇女溝~ 老大你駛乜自尋短見, 身家蒸發八成都好過你入教後捐比教會丫
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 35# Step.King 的帖子

唉,唔跳樓都有很多死法啫。例如貴國政府最推崇的投江自盡都得
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-10-14 06:36 發表
咁就易啦。只要我唔跳樓,您嘅話語就冇得應啦

徒兒都係怕老大你跳樓, 所以先出此一著jey~~
史仔實是用心良苦~
花開花落花無缺!

回復 33# Step.King 的帖子

咁就易啦。只要我唔跳樓,您嘅話語就冇得應啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-10-13 22:59 發表
唔会。minibonds只在貴国做retail

這甚至不能代表貴國沒有大閘蟹!  至少我見到有一隻~ 只要老大你跳樓, 就會應左"貴國大閘蟹跳哂樓, 我國兒童都未死絕" 這一句說話
花開花落花無缺!

回復 31# Step.King 的帖子

唔会。minibonds只在貴国做retail
原帖由 沙文 於 2008-10-13 22:36 發表
等貴國兒童全數被毒死先走未為睌也

我怕貴國d大閘蟹跳哂樓, bbq完之後再轉世, 我國兒童還未全數死絕~
花開花落花無缺!

回復 29# Step.King 的帖子

等貴國兒童全數被毒死先走未為睌也
原帖由 沙文 於 2008-10-13 21:34 發表
由未被毒死的貴國兒童負責

大不了米捉番d流亡海外既中國人還債law~ 老大你老人家同小不信走遠d tim 呀~~~
花開花落花無缺!

回復 21# 訪客得得b 的帖子

由未被毒死的貴國兒童負責
原帖由 訪客得得b 於 2008-10-13 19:53 發表

提出建議的人 分分鐘係間碟都吾定 到中國花光了錢時 被美帝吞併就似d

他是 飛-刀-[父耶] 刀大俠 lai gaa ,B大仙 !!!

.,;==^)
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 Guest from 221.124.238.x 於 2008-10-13 18:53 發表

中國社會科學院提出中國應該趁金融海嘯一口氣買下所有美國債券﹐乘機吞併美國。。。。。

提出建議的人 分分鐘係間碟都吾定 到中國花光了錢時 被美帝吞併就似d
原帖由 沙文 於 2008-10-12 12:44 發表
祖国已為此等垃圾港人特制奶粉,佢地以為國產奶粉價廉質優,又係貪慳幾舊水買來飲之,飲X死哂,咁就香港好,中國好,中國好,香港又好

美國佬小題大造﹐食幾粒白兔糖就咁騰雞﹐飲多D水咪荷出來咯。。。。
原帖由 訪客得得b 於 2008-10-12 23:56 發表

毒死左紅毛佬 邊個還國債

中國社會科學院提出中國應該趁金融海嘯一口氣買下所有美國債券﹐乘機吞併美國。。。。。
原帖由 沙文 於 2008-10-13 03:30 發表
您為人就魯莽啦。冇理由擺完酒之後,都未洞房就証明被誤導

我慣左先駛未來錢, 所以洞房早預支左啦~酒席錢都係碌卡比, 所以收完教會朋友d人情夠找數, 就會主動被証明誤導入教~law 埋渡蜜月條數!
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2008-10-11 10:15 發表

呢d野人人唔同架wor~ 如果係我不幸信了邪教, 我結完婚, 擺完酒之後就應該會証明被誤導架啦
您為人就魯莽啦。冇理由擺完酒之後,都未洞房就証明被誤導
原帖由 沙文 於 2008-10-12 21:58 發表
駛q咁煩咩,halloween請佢食包中國制大白兔糖

毒死左紅毛佬 邊個還國債

回復 19# 訪客得得b 的帖子

駛q咁煩咩,halloween請佢食包中國制大白兔糖
原帖由 沙文 於 2008-10-12 12:44 發表
祖国已為此等垃圾港人特制奶粉,佢地以為國產奶粉價廉質優,又係貪慳幾舊水買來飲之,飲X死哂,咁就香港好,中國好,中國好,香港又好

布殊當年派兵阿富汗捉拿恐佈大享 其實今天環球  都應組成聯軍  去紐約捉拿經濟恐佈大享
高級模式 | 發新話題
換一個