返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 我趕科場

唔好將巧合當成命運....
世上有千萬既科學書籍~你咪又係信個一本聖經.....
你都知教會腐敗呀呢- -
可唔可以解釋一下點解用相對論係幼稚....
受幅射點解會即時變形- -  你有冇聽過原爆之後個d人變左怪物= =
原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-12 22:07 發表
就係啦,原爆..............全部變怪物呀,唔係變人呀

你知唔知自己講緊咩......

原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-12 22:17 發表

宗教信仰並不能以科學層面去解釋,如果你話要用科學去解釋,係你對這個世界無知................

聖經...................你明咩?世界上有好多事都係無法用科學去解釋

唔怕話你知,你一生的成敗,在你出生那一刻已經被決定了,你會否信神也都被決定了....................唔信?無人要你信,因為你無信的資格,即是你沒有入場巻

用宗教層面黎解釋梗加可以顯出你對世界既無知~~
我真係完全無辦法明到人邏輯理解唔到既野~唔通你明??@@  明就即係話你唔係人
就係仲未解釋到所以咪要研究囉- -  如果唔係仲洗咩要科學家.....
感謝神冇賜我(青山)入場卷~
亦都感謝你否定埋自由意志~~~

原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-12 22:18 發表

對不起巧合同命運無關,

你知道就好la....
原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-13 21:04 發表
一命二運三風水四積陰功五讀書
我睇你頭兩樣冇你份

我諗依然係唔知你講緊咩- -

我有冇點解係由你判斷- -
仲有我係十分相信茅山既力量  因為我經常見到
八字只不過係有如一個故事既大綱
有D細節依然可以靠努力改變
我既意志都比你堅定-3-  (憑空說係人都識)
原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-14 21:33 發表

細節可以變,但離不開大綱..................係永不可以,因為你袛能跟你的人生劇本去演,對白?就比你改幾句啦

我研究命理多年,發現要改人生劇本是一件極度痛苦的事, 不是人人可以,而且還要有機緣,和積很多陰德才有 ...

改變唔見得好  機緣我同意  陰德係for 你下一世唔係今世
你唔知個劇本寫咩又點去改變呢- -
好明顯唔係淨係改到對白-3-  
若然你係有研究命理 好難相信你會轉到耶教
原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-14 21:43 發表

茅山?神打的標同呀?我都試過...................

我未試過喎~有咩感受??
若然有人係你發功玩標童劈自己個陣話 點解咁神奇既  我想知會點~
茅山係稱作神功
點解你唔信女媧造人?
淨係一神論係你研究命理已經知有問題
不過算la 我諗你應該淨係研究文字上
造物論已經係錯到離哂譜 唔好同我拗點解錯
自己睇有關李天命教授個個post
原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-14 22:05 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=31980&ptid=2720][/url]

試過一次咁多,做學生時跟同學玩
行為有少少不由自主,但有意識,呼吸很急很重,其實幾辛苦下

你個D叫鬼上身= =

原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-14 22:10 發表

積德行善也可以改變命運
我今次領洗也是我改變命運的一種手段,不過唔詳細講.................因為真是一個機緣,不是我想就可行

我都相信你既命運會改變(由正常變唔正常個D)
唔好擺機緣呢個字   你而家已經話左俾我聽係你想就得
原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-15 05:56 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=32023&ptid=2720][/url]

都係造物論,袛係人唔同咗............................李天命,何許人?唔通佢先係神?

係一個普通人  但係佢講既野卻比你同我都合理

原帖由 weakest 於 2008-10-15 13:15 發表

機緣是否算是命運的一部份?? 講機緣的改變命運會否也是命運??

以下係我個人觀念
講我岩.所以我都十分相信一個預算內既意外卻係另一個預算
原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-15 22:25 發表
quote]原帖由 kkkk_kkkk 於 2008-10-15 14:19 發表

係一個普通人  但係佢講既野卻比你同我都合理......................[你覺得佢合理係因為你已經潛意識認同 ...

咁你又有冇考慮到點解我會認同佢   你試下反駁佢既論點我睇

另一句依然想問你知唔知自己講緊咩- -
原帖由 Guest from 219.77.104.x 於 2008-10-16 13:27 發表
巧合=發生=事實.......?世界的誕生也一樣....?

中學敎師都話唔識,你叫我問小學教師,呢一個邏輯好明顯已經係錯.

唔好攪錯,社工袛係會幫你申請公援

算.............我閙夠,因為再花時間同你地都冇用,不用再回文,我 ...

你連尊重都唔識  好明顯你個宗教連對你精神上都冇咩大作為
我唔明點解會有邏輯學上既問題  中學科師唔識=/=小學教師唔識   中學生唔識=/=小學生唔識
你亦都搞錯社工既用途.....社工開解人比較多
你都知你係胡鬧我覺得好好    原來你唔係係度討論係諗住拖我地入教?

回復 139# HTBROKE1 的帖子

好的

回復 155# weakest 的帖子

佢D論點差唔多每個人駁到佢~
好難唔走......

回復 158# HTBROKE1 的帖子

我都覺~佢係講八字同命運個陣吹水成份居多....
咁唔算卑鄙~人格有問題姐
高級模式 | 發新話題
換一個