返回列表 回覆 發帖

域畸純公告

一個政體創始者就應稱為"政體父"啦 中國咁大  佢生出黎咩

回復 41# 訪客得得b 的帖子

都唔得。"政體父"政體父"鬼知您乜政體咩?
應該係中华民國政體之父先啱。
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-12-27 16:26 發表
都唔得。"政體父"政體父"鬼知您乜政體咩?
應該係中华民國政體之父先啱。

車 中華民國能夠成立 得佢一個人搞得成嗎?佢功勞最大咩?武昌起義之時  佢開左幾多槍咁巴閉呀?
若論到此政體得以成立  無論你點計 都係慈禧太后居功至偉啦 盼發中華民國政體之母先至真

回復 43# 訪客得得b 的帖子

咁又唔可以抹煞孫医生功勞。咁啦,慈禧太后上前聽封,封為中華民國國祖母
咁孫医生為國父,就合哂道理啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-12-27 18:29 發表
咁又唔可以抹煞孫医生功勞。咁啦,慈禧太后上前聽封,封為中華民國國祖母
咁孫医生為國父,就合哂道理啦

咪住 最後迫到清室退位 結束千年帝制的是孫文咩? 係袁世凱丫嘛 你打算點安置佢
原帖由 訪客得得b 於 2008-12-28 01:40 發表

咪住 最後迫到清室退位 結束千年帝制的是孫文咩? 係袁世凱丫嘛 你打算點安置佢

大概是被歷史記錄者不小心當成toilet paper沖走了
那不是這問題的答案呀......

回復 45# 訪客得得b 的帖子

咁仲有幾位關係人物要澄清名份
建議

袁世凱 -- 國叔
毛主席 -- 國舅
劉少奇 -- 國丈
蔣中正 -- 國子
蔣經國 -- 國孫
李登輝 -- 國曾孫
陳水扁 --  國玄孫
馬英9 -- 國來孫
華國鋒 -- 國堂伯父
鄧小平 -- 國堂兄
李鵬 -- 國姪
趙紫陽、胡耀邦以下,由B兄負責分封

回復 47# 沙文 的帖子

封建制??
原帖由 沙文 於 2008-12-28 02:25 發表
咁仲有幾位關係人物要澄清名份
建議

袁世凱 -- 國叔
毛主席 -- 國舅
劉少奇 -- 國丈
蔣中正 -- 國子
蔣經國 -- 國孫
李登輝 -- 國曾孫
陳水扁 --  國玄孫
馬英9 -- 國來孫
華國鋒 -- 國堂伯父
鄧小平 -- 國堂兄
李 ...

不收貨
袁世凱成功迫使清室退位 在結束帝制功榮上大過老孫 又無破壞神像案底
卻只得個國叔名份 不公平

回復 49# 訪客得得b 的帖子

如汪精衛一樣
唔通你對袁世凱之評論另有見解?
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 49# 訪客得得b 的帖子

冇法啦。貴國也是以宇宙終極真理#1運作的。鬼叫佢打輸咩
冇法啦。貴國也是以宇宙終極真理#1運作的。鬼叫佢打輸咩
沙文 發表於 2008/12/31 02:40

但當年則徐兄都打贏過架~但都認低威wor

而一次大戰後中國係以戰勝國姿態出席戰後會議, 但點解都係比人恰呢...
花開花落花無缺!

52# Step.King
呢喲就係阿b主張的民主力量啦
其他國家投票認為貴國抵恰,咁,為了尊重民主,貴國欣然受恰

林大人時代,阿b式犬儒主義已萌芽,林大人覺得以武力取勝是不當的,所以寧願認低,以保全阿b之大義也
主耶穌愛你...早點回頭吧!
我都聽過人講,愛而不被愛,係好痛苦。
希望我唔愛佢,都有您愛佢咯...........

既然您同佢相愛,我就唔想做第3者啦。
我咁樣,都算啱啦卦?
關公 .... really 佛教 ??
52# Step.King
呢喲就係阿b主張的民主力量啦
其他國家投票認為貴國抵恰,咁,為了尊重民主,貴國欣然受恰

林大人時代,阿b式犬儒主義已萌芽,林大人覺得以武力取勝是不當的,所以寧願認低,以保全阿b之大義也 ...
沙文 發表於 2009/1/12 19:56

你果然係投誠耶教國度然後師夷之長技以制夷, 咁難練既葵花寶典你都練得成
岳不群果然係岳不群~~~徒兒拜服~
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個