返回列表 回覆 發帖

幸福天國的恐怖

你進入X的國度之前,你會經過一個洗腦過程,因此你會忘掉你所有親人朋友etc,以及對地獄的知識。
否則你會在X的國度中,知道你有親人朋友etc,以及全世界非基督徒在受地獄永火
這種必須消除的認知,會令你帶著不安身處在X的國度。(你知到有一個人受重傷,都會不安,何況是n億人受地獄永火?)
由於X的國度不可能存有不安,這種認知必須消除。
那樣,你在幸福天國時,就可以快快樂樂(同時n億人在地獄永火,而你受蒙在鼓裡)。

我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
同意#2,3~
回#6, 不少教徒都是出於懦弱(怕地獄)才信吧(?) 他們才沒空發癲去地獄
況且 基督教的地獄概念變態之處就是「永遠的火」
有入冇出
我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
原帖由 Guest from 116.48.15.x 於 2008-12-8 00:00 發表

究竟你知不知道每一個基督徒都有一個大使命,
就是要將福音傳到地極,
讓生存在這個世上的人都要成為基督徒,
死後能夠在天家每日一起敬拜主 ...

你地d基佬一知我係異教徒,我話唔返教會,就攻擊我一輪之後就即刻冇再搵我
普通朋友都冇得做  (當然我慶幸於此事實)
你估佢去到天堂見到我在地獄會點?
1. chiu~叫左你信架啦, 死蠢!!
2. 我要落去地獄救佢地!!!!!!
人地未上天堂都放棄左我啦

我必須引用尼采的評價: 病弱者的教

同埋你的主所開創的地獄是有入冇出
唔好亂咁up, 提昇你地ge道德高地

我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
原帖由 Guest from 218.189.223.x 於 2008-12-8 18:45 發表

不要緊的,
因為人是頑固的,
但是我深信聖靈必定感動你的心,
你會好快相信耶穌的

其實有種野係叫"冇可能"
你地幾時搵人去xxx森林搵xx部族(佢地有d拜自己的神)傳"福"音?
你地幾時搵人去伊斯蘭教國家傳"福"音? (大概因為會比人隊死,所以冇, 而且基督徒其實愛自己尤甚其他人及主)

其實你地個主知唔知: 有d人係一出世, 可能是國家/家庭關係, 被迫也好, 真的成了虔誠的他教教徒也好, 係永遠唔會改信基督教
你試下去以你地ge愛, 搵達賴喇嘛、星雲大師、還有n千萬印度教徒, 叫佢地: "你們信的都是錯的" (freely quoted from 基民)

而且事實上n億人去了地獄
你的主阻止不了
=>你的主全愛?全能?/一開始就假設錯了

我愛煮椰酥。ಠ口ಠ

幸福天國的恐怖

原帖由 Guest from 218.102.129.x 於 2008-12-7 23:36 發表
you are very crazy....

哪裡?
難道我要改變內容成為:

標題:幸福天國的美好
大家在天國,雖然知道n億人在受地獄永火
但大家都仍然很幸福快樂,因為受地獄永火的不是自己

多幸福!!
一起信基督吧

我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
原帖由 prussianz 於 2008-12-9 15:32 發表

h:

sorry , really ?? o k , i trust u , but , y////why 基督徒 不 鼓勵 買保險 ??

ThANKs

神自有佢的安排
我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
高級模式 | 發新話題
換一個