返回列表 回覆 發帖

真的不能一軛?

原帖由 jplus 於 2008-12-21 17:11 發表

沒有責怪。 但是當然希望我信,教友也有給她壓力。

firstly greeting morning

.,;==^)

postscript : ::::: sorry can not type in Chinese
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 jplus 於 2008-12-21 17:11 發表

沒有責怪。 但是當然希望我信,教友也有給她壓力。

後學 大膽 建議 你 不要 比 任何 壓力 比 你女朋友,

sorry

ThANK ye
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
原帖由 迷彩 朱古力 於 2008-12-21 22:24 發表
唔煮乾,做乜入嚟踩場丫?

請問 迷彩 妹妹,.,;==^) 你 識得 這 一 [人立] 唔主光 先生 maa??, 看來 他對我們這一個家 沒有敵意, isnt it ?

請問,可否 略略講  講 他的資料,好 maa ??

ThANKs

原帖由 劈柴 於 2008-12-22 03:41 發表
在下亦是居住於溫哥華...又係有個基督徒女朋友...不過同你唔同既係...我女朋友係由細信到大嗰隻...我地拍拖快四年...

其實想要帶她離開基督教...首先就要做好一生都不能成功的心理準備...況且人人有宗教自由...我的 ...

其實我唔覺得溫哥華的華人教會特別偏激...相反...有很多是非常溫和的

u'r so lucky , Man !

原帖由 迷彩朱古力 於 2008-12-21 22:54 發表
大家都係玩吓啫,
不過對平安福音堂既創辦人吳主光就不敢恭維了。

請問 迷彩 妹妹,.,;==^)

請問,可否 略略講  講

- 平安福音堂的資料 or
- 平安福音堂既創辦人吳主光 ??好 maa ??

sorry , i have n'o////no idea

ThANK ye
原帖由 Guest from 61.10.114.x 於 2008-12-23 07:43 發表
此人創辦平安福音堂,
以致遺害眾生。
他與張佳音創辦的「短宣訓練中心」
更是將人模造成一個勁古版勁執著勁衰格勁喜歡定人死罪勁唔識諗嘢的傻基
因此,佢令本人不少朋友變成麻木不仁之輩
他的遺害,確磬竹難書!
ps.我不認 ...

Hi

Hi ThANKs

迷彩 妹妹

原帖由 Guest from 61.10.114.x 於 2008-12-23 07:43 發表
此人創辦平安福音堂,
以致遺害眾生。
他與張佳音創辦的「短宣訓練中心」
更是將人模造成一個勁古版勁執著勁衰格勁喜歡定人死罪勁唔識諗嘢的傻基
他的遺害,確磬竹難書!
ps.我不認 ...

更是將人成一個
勁古版
勁執著
勁衰格
勁喜歡定人死罪
勁唔識諗嘢的傻基

勁古版

勁執著

勁唔識諗嘢

.,;==^)

你的演說,
一 針           見 血,
一 [木日比] 打 絕,
100.000% 解釋了 今次 明愛的 令人莫明-極其-不聰明的 勁古版 勁執著 勁唔識諗嘢 的 決定

|
|
v
v

http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=3008&extra=page%3D1
[[[[[[[[[ ThANKs to 沙老大 ]]]]]]]]]
````````` 貫徹執行教義 "Love in the Service of Hope". """"

ThANKs

原帖由 yurihung 於 2009-1-3 10:52 發表
我根你有同樣情況....唉,佢有時又話去練歌
你知嫁啦,重複性既語句,係好有催眼功效
(去下宜家家私行個圈就明)
每個禮拜日一次細既
四個禮拜一次大既
我講咩都被教會undo 啦

係喎樓主如果你同她結婚,佢會唔會想結婚後要你跟 ...

係喎樓主如果你同她結婚,佢會唔會想結婚後要你跟他返教會?(如果係咁我靈願成世都唔結婚=.=")

sorry please not ,

結婚 點 都 大過天 .,;==^)

<<<<===== 大過 基毒

原帖由 yurihung 於 2009-1-3 10:52 發表
我根你有同樣情況....唉,佢有時又話去練歌
你知嫁啦,重複性既語句,係好有催眼功效
(去下宜家家私行個圈就明)
每個禮拜日一次細既
四個禮拜一次大既
我講咩都被教會undo 啦

係喎樓主如果你同她結婚,佢會唔會想結婚後要你跟 ...

sorry clarification : ::::: just in case o' that u have n'o////no better choice .,;==^)
|
|
v
v

````````

引用:
係喎樓主如果你同她結婚,佢會唔會想結婚後要你跟他返教會?(如果係咁我靈願成世都唔結婚=.=")

sorry please not ,

結婚 點 都 大過天 .,;==^)

<<<<===== 大過 基毒

/////////
原帖由 yurihung 於 2009-1-5 22:48 發表

是呀,當你帶了全家入教的時候,你想離教都難,你既家人實會而「說話」來「請」你回去的。

假設我媽媽信觀音,我用九千幾萬字情深義重地帶媽媽信主,好啦佢信左但我就成為了無神論者,你再想十九幾萬字請佢出黎都難..... ...

your 媽媽 信了主 ??
高級模式 | 發新話題
換一個