返回列表 回覆 發帖

有個問題請教您

阿B哥三番4次表示反對用哲学/邏輯等等處理問題

但本網向來有連結往思方網、又有個別版友罔顧阿B的義憤,撰寫「哲学與基督教」等大逆不道歪論。沒有回應阿B的訴求。請問本網為何不勸諭/禁制有關哲学/邏輯等語句/貼文呢?不回應阿B的訴求,會不會對離教者關心不足呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 抽刀斷水 於 2008-12-27 19:33 發表
近來小弟心緒不寧,痛心人世間的互相殺戮,無力感泛濫,兩位大佬請高抬貴手,放過小弟吧。

in my own humble eye////eyes ,

they'r just making fresh content + some handsome fun [[[[[=content-]]]] for the whole community ,
_____________________________________________________________________________________________________________________________

contend =
content

content = King , o k , at least = King-of-Kings for S.E.O.[[[[[-Search-Engine-placement-Optimisation-]]]]

with ' the current `````contests"""" , i'm quite content////con-'tent .,;==^)

http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=3035&page=2#pid37411
[quote]原帖由 抽刀斷水 於 2008-12-28 20:29 發表
佢地係多處格緊劍啦。
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=3038
[/quote]

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 抽刀斷水 於 2008-12-27 19:33 發表
近來小弟心緒不寧,痛心人世間的互相殺戮,無力感泛濫,兩位大佬請高抬貴手,放過小弟吧。

they may be just making fun , i think no problem .,;==^)
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 沙文 於 2008-12-27 18:43 發表
哦....咁您見人地總是嬴自己就負責鋪草皮,有点感懐身世亦都無可厚非,但迫人跟您落注就好似唔合規矩了

不用迫人下注都可以做成改變的 別忘記各人下的注 都是匯入一個彩池的呵
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 6# 訪客得得b 的帖子

哦....咁您見人地總是嬴自己就負責鋪草皮,有点感懐身世亦都無可厚非,但迫人跟您落注就好似唔合規矩了
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-12-27 16:20 發表
同場賭馬 各自下注,会干涉人買边隻馬、賭幾多嘅咩?会叫人唔用乜唔用物落覧嘅咩?

哈哈哈 梗係會啦

回復 4# 訪客得得b 的帖子

同場賭馬 各自下注,会干涉人買边隻馬、賭幾多嘅咩?会叫人唔用乜唔用物落覧嘅咩?
各行各路也好 殊途同歸也好
正如文學名句"同場賭馬 各自下注"道理係一樣

回復 2# 訪客得得b 的帖子

妖,咁您又太不夠意思了,您咁即係話各行各路啫
我就幫您爭取揚棄哲理,照顧您的特殊需要,此亦常/無常之理也
我似乎又看見哲人的盲點了
沙爺點名提到的「哲学與基督教」我好似無回應到播
哲理本身不一定都是錯 反思亦可能是有需要的 只是當一些叻人{本網特多}  將之不適當運用又或無限上網時 才會鬧出笑話 歷史上某些時空 這等行為甚至曾經做成災難
不如咁啦 你有你提倡蘿汁  /哲學 我有我 宏揚常/無常之理 讓看官自行接收好了
繼續衝擊 繼續嬉笑怒罵  好易又過左一日
高級模式 | 發新話題
換一個