返回列表 回覆 發帖

[轉載] 瘋狂的以色列 血腥的文明

原帖由 Guest from 203.198.32.x 於 2009-1-2 16:36 發表

基督徒都唔一定盲目認定以色列人的行動一定對嘅...盲反基咪又借d意...拉埋基督徒落水!不過我知道一定有盲反基會咁做...唔信,大家睇睇!

佢地盲目認定以色列人的行動一定對都冇乜野
最驚佢地非盲目
我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
原帖由 Guest from 203.198.32.x 於 2009-1-2 16:40 發表
基督教霸道排他...印度佛徒話:「我佛慈悲,我們暫只是燒了20間教會...」…

「殺人放火金腰帶‧修橋補路有屍骸」當(基督徒)被殺時,(佛祖)你在做甚麼?又話「佛法無邊」…看來是「犯法無邊」更貼近事實哩!

燒了20間 ...

誰「許佛徒放火」了?
「佛法無邊」,你不是以為「佛法無邊」的意思是「佛的法力無邊」吧?
我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
原帖由 Guest from 203.198.32.x 於 2009-1-2 17:14 發表

你不是(以為我)以為「佛法無邊」的意思是「佛的法力無邊」吧?.....係!你個傻熹就真是自作聰明了!

我不是啊,所以我才問你。
看得出自作聰明的是你了~
若你否認,那真教人難以理解了。若你不是這樣想,那你的問題「(佛祖)你在做甚麼?」就完全空廢。

其實,你一直都只是無意識地將對基督教的批判放到佛教,即使完全不適用。

那倒沒所謂,你一向都是發現自己講唔通就咩都唔認架啦。
我愛煮椰酥。ಠ口ಠ

回復 13# Nomad 的帖子

又係喎
佢都冇腦
我愛煮椰酥。ಠ口ಠ

回復 31# 的帖子

你唔係咁死蠢掛
基督教(christianity)其實是「信奉耶穌基督的宗教」,包含天主教(catholic)及新教(protestanism)
通常人們稱新教為基督教。

所以某人反基督,他可以是反新教,也可以是反christianity(他的自由)。

我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
原帖由 Guest from 203.198.32.x 於 2009-1-9 17:28 發表
反基仔中就係有人咁死蠢呀!死蠢!

真可惜,反基人什中原來有人好似你咁死蠢...
不過係真唔係就唔知。
我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
Puppet :「你唔係咁死蠢掛?」
遊客 203.198.32.x(沒有反對):「反基仔中就係有人咁死蠢呀!」
遊客 203.198.32.x的意思是:同意自己很死蠢,而反基仔中都有人咁死蠢。

我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
原帖由 Guest from 203.198.32.x 於 2009-1-9 18:56 發表

反基人什?....同情了解(反基人仕)....但我是反反基不是反基呀!我唔想跟你哋咁白痴做反基呀!

通常白痴眼中,人人皆白痴。
我愛煮椰酥。ಠ口ಠ
高級模式 | 發新話題
換一個