返回列表 回覆 發帖

第一次講野 講錯唔好怪我

以前的我,因為怕落地獄,所以我信左佢,
我怕的原因係因為我愛我媽媽,我怕佢死左會入地獄,
我媽對我好好,冇論我做錯咩,佢都開懷咁原諒我,
於是,我瞎目地為我牙媽講聖經,佢咩反應都冇,但我feel 到佢好唔開心.
今個月,我先體會到自己的愚蠢,我病左la,我求佢幫下我,因為發病中我確實痛苦,
我所見的........係我母親的眼淚,佢喊得好厲害,比我想像中還,,,,,,,,我好難講當時我的感受,
我只知道我見到佢咁樣之後,咩痛都冇晒,
我都明白佢可能只是我心中一個幻想,但現實中的母親卻為我淚流,因此我決定左離開,因為我愛我母親比任何人同神,佢一地都冇幫過我,可能
佢係唔存在的
我愛我的家人,朋友,愛人>其他人
我所希望的,不係同你地班基xx辯論牙
我只是想發表自己的感受   如果你唔支持的話   都請你唔好評論我的野
我愛我的家人,朋友,愛人>其他人

於是,我瞎目地為我牙媽講聖經,佢咩反應都冇,但我feel 到佢好唔開心.
今個月,我 ...
大眼 發表於 2009/1/16 19:34

welcome !!

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
今個月,我 ...

shmily_lala

sorry , what's shmily_lala ??

ThANK ye

postscript : :

sorry can not type-write u in Chinese

sorry

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
今個月,我 ...

如正在休養中 可多上來跟我們傾下偈 這裡人材輩出 有長期病患者 有癌症病人 就連極少有的先天性dna出了問題 入醫院多過去公園的病人都有  你在這裡是不會"直"漠的

最後祝你早日康復
我所希望的,不係同你地班基xx辯論牙
我只是想發表自己的感受   如果你唔支持的話   都請你唔好評論我的野
大眼 發表於 2009/1/16 19:37

我不會評論,相反,我感同身受。我也愛我母親,每當她看著我的病容時,她眼裡轉著的一泡眼淚最令我痛心。

希望你與你母親都早日康復。
風雨所漂搖。予維音嘵嘵。
1# 大眼
祝你和你媽媽早日康復。

宗教這回事,或者可以遲些再想吧。當然,面對生老病死,人總是會在各種宗教或迷信之中不斷嘗試。假如這個神不靈驗,就可能要把握時間看看其他神能不能幫助你們了。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
1# 大眼
祝你和你媽媽早日康復。

宗教這回事,或者可以遲些再想吧。當然,面對生老病死,人總是會在各種宗教或迷信之中不斷嘗試。假如這個神不靈驗,就可能要把握時間看看其他神能不能幫助你們了。 ...
抽刀斷水 發表於 2009/1/17 10:26

果然有進步  都不枉我對你一番點化
今個月,我 ...
大眼 發表於 2009/1/16 21:34

送你一首感性的母親之歌---夢中的母親
高級模式 | 發新話題
換一個