返回列表 回覆 發帖

教會討厭已離開的人?

最弊係我自細操行年年都係A
靜水深流
永光堂根本就係一間唔好既教會,
d人係度扮晒野,特別係d導師.
成日問你拿電話,之後狂打俾你,
係甘叫你返,煩都煩死啦!
122# wing=]
咁都唔算特別唔好啦。
唔通您俾電話佢佢都唔要,話您聽您鍾意返就返,唔鍾意返就七就嘅教会,先算係好咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
咦,hello a Wing,你又返過永光堂gar?
靜水深流
我之前係返生命的,我都係比人趕出來
我係有係果度拍過拖,我寧願唔拍拖都想返,不過我女友的fd家員等某件事過左兩個月先講唔係拍拖
跟住唔返得,我唔明個姊妹要講返出來,講都係件事仲新的時候遘,點解要咁耐,知唔知拍過拖而仲返的係好辛苦的,會比人監視住你仲有無同個女仔相處得好近,咁唔緊要最過份係同個女仔一句野都唔講得,試過同個女仔遘過野,一星期後個姊妹市同我講,有弟兄姊妹向導師投訴我同個女仔相處得好近,要我唔好同佢有接觸,就算係好普通的朋友都可以hi  bye啦,點解我同個女仔要咁,最後我同個女仔比我請走後再拍返拖
我覺得個姊妹好假,佢會同你傾計講秘密,但佢係用就算比導師知都無野的秘密來同人換取別人的大秘密後再話比人知,佢做人做得好假,我女友係佢帶的,同佢係知紀但經過e件事後我女友睇清佢本性,同佢絕左交,我女友係果段時間過得好辛苦,認為個個佢認的人都信唔過.
算啦,我對教會呢回事
已完全絕望&
靜水深流
p.s.我係返錫安ga!
靜水深流
好,等我留返個言先啦!!因為我得閒冇事搵屎痾嘛!!

UM...上面05:22AM發出既嗰篇野,我都好明當中既感受,
因為我同樣地喺兩年前某1個單數月份開始返生命既
I團!!
我開初的確係FEEL到佢地班人都幾CARE我,但係當我返左一段日子之後,
已經不再有這般快樂了!!事情係點樣發生就係下面我所打既一篇長長的深刻感受!!
UM...我試過有次帶屋企人去我實習既酒店食DINNER BUFFET,跟住某位團導師問我
"妳係咪真係約左屋企人去食呀??"我答"係呀,咁又點呢??"之後我照離開,完全冇理會
過佢,只聽到他在遠處問"妳係咪真係要走啦??"搞到我勁炆囉,咩事??咁樣問即係代表
唔信我囉,勁唔想對住呢個導師囉!!同埋仲有我嗰陣不斷俾某1個姓梁既姊妹
問我個好友既秘密,但係個姊妹又唔俾得人知佢D秘密,反而就走去借我過橋問我個好
友既所有野"做咩唔返??係咪返工??係咪做其他野呀??係咪有拍拖呀??"
其實呢個姓梁既姊妹勁煩到爆囉,呢個姓梁既姊妹係1名家員,佢之前成
日話我同我個好友,唔可以私下借錢俾人,因為咁樣佢地話會觸犯紀律,
嚴重者或者屢勸不改會被請離開教會;
嘩...呢間咩教會嚟架??呢D規矩擺明係不為人所道啦!!教會唔係照著
聖經入面所講既野去辦事架咩??但係呢間教會既少年團就係1個反面教材啦,
竟然開出1個規矩係唔俾少年團既弟兄姊妹拍拖,因為佢地話會損害到自己,
而唔能夠健康咁成長!!嘩...呢D咩道理嚟架,而且我從未聽過有教會話唔俾拖囉,
聖經入面冇1句話唔俾拍拖,反而佢地話拍拖會唔能夠喺教會健康成長,不過呢一
切都係佢地所講既"所謂一些的規矩",咁樣佢地就要我地服從呢D"規矩"!!
嗱...問心吖,我覺得每1間教會都必會有佢地既規矩,同埋佢地既唔同處事方法,
之不過規矩都要合乎情理先得架嘛,係咪啦??大家認為我有冇打錯啦??
但係呢間永光堂既少年團竟然諸多規矩,大佬呀!!逢禮拜1至5返學都已經要守規矩,
返到嚟教會仲要守埋哂呢D"唔合情理既規矩"!!我想講,根本就係扭曲左聖經入面
所講既句子!!
我打返佢地既規矩啦,不過基於規矩多多,所以會有排大家睇,我喺度講聲對唔著先!!
第1條:不可私下借錢
第2條:少年團不可拍拖
第3條:逢週6姊妹想着長衫,就唔可以着LEGGINGS,只可以着牛仔褲
第4條:姊妹不可着背心,如想着,要搵褸披著
第5條:唔俾着拖鞋,因為怕會踩親人
第6條:每1個弟兄姊妹一定只可以着有踭既鞋
第7條:唔俾去唱K
第8條:每晚1過左12點,或到12點就唔俾異性傾電話,因為怕太夜,講野會細聲得滯,咁樣講講下會導致拍拖
算啦,我打著咁多先,費事打到鬼到長啦!!同埋因為太多無理既規矩啦,根本唔夠我打得哂佢既"優點"!!
同埋返教會係返得甘心樂意架嘛,點會有種被人迫返去既感受架??
同埋呢D只有永光堂既少年團先有呢D這般黑人憎同極度過份既規矩,
再加上少年團有某1位姓劉既助導
轉性轉得勁快,而呢個轉變係轉差囉,唔該!!
跟著佢唔好以為自己攝影技術好好啦,根本就一D都唔好,
同埋佢既態度一D都唔好囉,有某位家員姓梁既姊妹講野一向唔顧人感受,
仲要把口好臭,講野唔經大腦,成日以為自己同人好FD,好心佢反省下自己先啦!!
同埋根本呢個I團某一D導師助導家員
完全唔會諗"點解單單1個團既入面1個CELL可以一走就走哂咁多人呢??
仲要係1個接1個咁一齊好似拉大隊咁走哂囉,哈哈!!我都係其中1個,
不過我已經好有忍耐力,足足忍左佢地班人兩年,我先灑脫地走了,
而當中只有我既好朋友知道我所為何事離開,而佢地係冇1個知囉,
同埋我已經同有某位導師連番解釋左4次,並唔係因為唔俾拍拖,
或者拍緊拖而離開,而呢位導師仲要不斷多番話我"根本就係因為
拍緊拖或唔俾拍拖而離開教會啦"THEN呢個導師又同我講左水蛇春
咁長,佢地教會所謂既道理,同埋佢認為係合乎情理既規矩,以及講哂
所有聖經道理出嚟囉!!佢乜事呀??
同埋我想講,拍拖係每1個年青人既自由嚟囉,再加上佢地又話"每當
弟兄同姊妹,或者兩個弟兄,又或者兩個姊妹出街,就要問過D助導先"
癡線啦,根本冇道理既,咁樣擺到明係干涉人家的私生活以及正常的
社交圈子!!
唉,算吧啦,你都離開咗lo,無謂再鬧LA;難為小妹決左志,仲被困在裏面ar!
靜水深流
講埋俾你听,我係返錫安嘅安提阿,入面D人淨係識問我返唔返團契&死命拉我去崇拜lo!
靜水深流
128# Guest from 218.254.118.x
馬太福音 5:42 有求你的、就給他.有向你借貸的、不可推辭。

連經上都這麼寫,豈容他們撒野?
馬太福音 5:42 有求你的、就給他.有向你借貸的、不可推辭

好勁AR,login兄!
靜水深流
我去教會,
結果被邪靈附身,
跟我說一堆話 讓我更不相信神
我母親信神信到變宗教狂
沒事就亂論斷我
這些在教會的人的行為
讓我不去教會
我去教會,
結果被邪靈附身,
我母親信神信到變宗教狂
沒事就亂論斷我
這些在教會的人的行為
讓我不去教會
Guest from 61.229.41.x 發表於 2009/10/24 13:14

「瘋電視」歐巴馬 希拉蕊的場
http://www.youtube.com/watch?v=rwSN88BtN_s&feature=related
各位,這個不得了!

有人說:我媽的情人就是牧師,那人摸她時就像我牧師摸我媽時一樣!
我去教會,
結果被邪靈附身,
我母親信神信到變宗教狂
沒事就亂論斷我
這些在教會的人的行為
讓我不去教會
Guest from 61.229.41.x 發表於 2009/10/24 13:14

被邪靈附身?願聞其詳‧‧‧
依度有冇人以前返恩典之家?
離開基督教才是正道
恩典之家?什麼來的?
我去教會,
結果被邪靈附身,
我母親信神信到變宗教狂
沒事就亂論斷我
這些在教會的人的行為
讓我不去教會

那不是什麼邪靈,所謂邪靈是基督教說那是邪靈,只要是任何和基督教不同的精神和想法都會被認定為是個邪靈,然;那是你的淺意識,你的淺意識跟自己說話了,你把他所想的表達出來那就被認定/說是邪靈了,連你自己寫相信那是邪靈,那個就被構成邪靈了。

所以不管是抽刀斷水,還是龍井樹都可以是邪靈,各位明白了嗎?^^
高級模式 | 發新話題
換一個