返回列表 回覆 發帖

鹹蛋超人十字死光

小弟小学讀顛鼠学校,中学轉讀抗議教学校。因此有機会留意兩兄弟之不同。

顛鼠教祈鑄,cross fingers 同合掌都有人用:

而且祈完要做sign of the cross

而抗議教禀神就只用cross finger, 絕少絕少見過新教徒用合掌,而且冇sign of the cross

我查不到馬丁路德的宗教革命有「廢除sign of the cross」這一項,不知何故被刪?刪後他又想不出一種禀神動作可代替sign of the cross。

記得細個時有套鹹蛋超人劇,超人發死光時動作係在胸前交叉成十字,相當適合用來祈禱記念移鼠大聖死於十字架,不如介紹俾佢地用,以表示本網長期容忍個別反基版友在此發表冒犯貴教話語的一点歉意啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
男人老狗講咩時辰八字咁八卦呀  

無呀 跳出左五行好耐啦 若然不是要教化拜錯神 讀錯三書
我都賴得落黎呀
訪客得得b 發表於 2009/2/13 23:03

讀錯咩三書呀??
火影忍者結印~~~

不知將來新興基督教是否可以沿用..........
都好!
鹹蛋超人的能量都只有三分鐘...

都好,好過無...
Jom 發表於 2009/2/6 16:06

........................................................ ...
48# 訪客得得b
從尼泊爾來,有冇所去就唔知。聖誕係只計「來」嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
從無所來 亦無所去
聖乜九野誕姐 你估耶穌牙
46# 訪客得得b
till, 佛祖都有聖誕啦
男人老狗講咩時辰八字咁八卦呀  

無呀 跳出左五行好耐啦 若然不是要教化拜錯神 讀錯三書
我都賴得落黎呀
44# 訪客得得b
請告知您的年生8字,以便填寫附薦資料

格式如下
一張直航加拿大頭等來回機票   二部s600接送   三名保標   四枝路易十三  五斤燕棧
六星級酒店總統房  七斤冬蟲草  八斤吉品鮑魚  九十萬加幣簽賬    十個各色佳麗
係啦,所以我的一柱香,您受得起有餘。仲有咩需要我都可以供奉您
38# 訪客得得b
未必係由您控制嘛
我就夠從來冇發過願話要英偉啦
沙文 發表於 2009/2/9 17:15

咁又係 妙智慧呢家野 真係無得強求 亦無得話吾想要咁o既
38# 訪客得得b
未必係由您控制嘛
我就夠從來冇發過願話要英偉啦
我咩呀我?乜您中年禿髮咩?
沙文 發表於 2009/2/9 16:35

都未寫完 咪咁心急 驚我吾車你咩
咁就吾係啦
三書弟子中你都算無蘿汁喇 我
訪客得得b 發表於 2009/2/9 00:33

我咩呀我?乜您中年禿髮咩?

咁就吾係啦
三書弟子中你都算無蘿汁喇 我提下之嘛 幾時話我發左願姐
飲啖紅白兩溝蘿白汁補下啦
男人佬狗之中您都算8卦
好啦好啦,您都有頭髮,我有機緣在街上見到您,實幫您趕蚊
漏咗啦, 若菩薩有頭髮都非菩薩啦
沙文 發表於 2009/2/9 16:10

咁就吾係啦
發了菩薩願 就是初基菩薩  通街大把菩薩走黎走去  個個有頭髮架啦
漏咗啦, 若菩薩有頭髮都非菩薩啦
咁就吾係啦 又吾睇埋下一句

何以故。須菩提﹐若菩薩有我相﹑人相﹑眾生相﹑壽者相﹐即非菩薩。
高級模式 | 發新話題
換一個