返回列表 回覆 發帖

遇到末世聖徒的詢間...啤一聲!

150# cheungvictory
咁我凡見到兒童即查閱其出世紙,倘屬8歲以下我就殺咗佢,就可保証其將來必不同性戀兼而幫佢一定入神的國,功德無量矣
沙文 發表於 2009/5/19 05:08

你可以禁講,但你就不可以進入神的國
141# cheungvictory
七世紀時,佢係被譯做「移鼠」,到十八世紀改為「耶穌」。
既然您鍾意未改的翻譯,咁我地亦可勉為其難,就下您
沙文 發表於 2009/5/19 16:52

Thank you
161# cheungvictory 係呀。我犧牲自己的幸福來造就其他人入神的國,偉大過移鼠仔啦。
可惜您超過8歲,唔係我就第1個幫您
Don't know where God is but the Devil is in the details
150# cheungvictory
本人的回應本想告一段落,但看見閣下新近的post,實在令人瞠目結舌,這種當自已是對的而胆敢登出來的 post, 只有基督教和其分支的教派才會如此﹕

想請問這句「真理」出自何處?再請問,如有兒 ...
撻Q猛男 發表於 2009/5/19 06:04

想請問這句「真理」出自何處?
先知的啟示

再請問,如有兒童在八歲加一秒的時候死亡,是否便不能進天國?
不知道,我個人認為可以進天國,我相信佢唔會在一秒之內犯罪。

而他的同伴,一位剛剛滿八歲的,便能夠?
所以本教會只接受八歲以後才可接受洗禮

1. 敢問一句,如果沒有保障同性戀者的法律,你們便會對他們做出各樣不仁道的行為?
當然不會做各樣不仁道的行為,只是不會接受同性戀者加入教會。

2. 貴教的中心思想是覺得同性戀是錯的,所以對同性戀者作出歧視, 是不是?
不同意同性戀,並不代表要歧視他們,我可以和他們做朋友,但不要愛上我,或者非禮我,就可以了
161# cheungvictory 係呀。我犧牲自己的幸福來造就其他人入神的國,偉大過移鼠仔啦。
可惜您超過8歲,唔係我就第1個幫您
沙文 發表於 2009/5/19 21:06

你真有我心,多謝
148# cheungvictory
咁不准娶多一個老婆,係違反貴教本身的原則同立場啦,您地都好應該反對教友只娶一個老婆嘛。若教友只娶一個老婆,即行開除教籍嘛。 ...
沙文 發表於 2009/5/19 05:02

可惜神已經收回了這誡命
165# cheungvictory
您都超齡,邊有謝要多吖?
Don't know where God is but the Devil is in the details
1. 敢問一句,如果沒有保障同性戀者的法律,你們便會對他們做出各樣不仁道的行為?
當然不會做各樣不仁道的行為,只是不會接受同性戀者加入教會。

2. 貴教的中心思想是覺得同性戀是錯的,所以對同性戀者作出歧視, 是不是?
不同意同性戀,並不代表要歧視他們
cheungvictory 發表於 2009/5/19 05:09

嗱,您唔准佢加入教會,即是岐視佢啦,即是觸犯反岐視法啦,即是不尊重法律啦
154# 沙文  

阿沙兄,敢問既然要係八歳前後呢個point度爭論既,咁不如摩教支持全民墮胞吧啦....

未出世就殺咗先,直上天堂得永生,咪會唔會又方便又環保又唔駛拗呢? ...
Jom 發表於 2009/5/19 13:03

本教會對於墮胎,只有兩個情況被允許:
1.被人強姦而成孕
2.bb的出世會令母親死亡
165# cheungvictory
您都超齡,邊有謝要多吖?
沙文 發表於 2009/5/19 21:12

我睇到你個心意麻
嗱,您唔准佢加入教會,即是岐視佢啦,即是觸犯反岐視法啦,即是不尊重法律啦
沙文 發表於 2009/5/19 21:15

你可以提出控告
169# cheungvictory
您先前又話貴會唔做不仁道行為?
雖則阿媽被姦,但胎兒無罪,貴会又於心何忍呀?
169# cheungvictory
您先前又話貴會唔做不仁道行為?
雖則阿媽被姦,但胎兒無罪,貴会又於心何忍呀?
沙文 發表於 2009/5/19 21:20

我沒有說在這情況下一定要墮胎,而是在這情況下,女子是合理地可以要求。
當然如果這女子有足夠的愛接受這新生命,最好不要墮胎
咁若然佢冇足夠的愛接受這新生命,貴會沒有足夠的愛借俾該女子,所以貴会就不仁道地允許墮胎啦
171# cheungvictory
貴會應自我反省嘛。
當年美國立法只准娶1個老婆,您地都應該咁叫佢
170# cheungvictory
可惜太遲。但我可以幫助您的子女。若您有8歲以下子女可交來
咁若然佢冇足夠的愛接受這新生命,貴會沒有足夠的愛借俾該女子,所以貴会就不仁道地允許墮胎啦
沙文 發表於 2009/5/19 21:38

如果我沒有記錯香港法律都允許在這兩個條件下,女子若希望墮胎,是被允許 的
170# cheungvictory
可惜太遲。但我可以幫助您的子女。若您有8歲以下子女可交來
沙文 發表於 2009/5/19 21:43

我有個6歲的女兒,如果你喜歡,可以來,但首要條件是你必須找到我
沙文 發表於 2009/5/19 21:38

問題不單是有沒有足夠的愛,最怕是女子對這孩兒懷有仇恨
177# cheungvictory
香港法例夠話嬰兒出世後,有嚴重畸型的機會比較高都可以墮胎啦,做咩貴教又不遵守?
高級模式 | 發新話題
換一個