返回列表 回覆 發帖

[興趣討論] 【轉貼】:被中國人誤傳了數千年的7句話

如果我暗指,又怎會明告訴您呢?
沙文 發表於 2009/7/21 23:45

如果你不是暗指, 就更沒有回應的必要~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

21# Step.King

無必要,但都可以嘛。
只要老子願意就行

您又夠無必要做人啦
您不如唔做
Don't know where God is but the Devil is in the details
我要做(耶)神,打[救]世人
盡信神不如無神
21# Step.King

無必要,但都可以嘛。
只要老子願意就行

您又夠無必要做人啦
您不如唔做
沙文 發表於 2009/7/22 10:33

我既存在只因您老人家出現嘛~ 我答應過幫你蓋棺論定同將來幫你春秋二祭嘛~
況且我做唔做人唔係我可以話事~ 你回唔回文你有絕對自主權wor
花開花落花無缺!

24# Step.King
咁又晤係啦,只要您決定唔做人,15分鐘內您一定可以實現這個决定。唔信試下啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
24# Step.King
咁又晤係啦,只要您決定唔做人,15分鐘內您一定可以實現這個决定。唔信試下啦
沙文 發表於 2009/7/22 23:42

但我有必要造人wor   
而且做 "唔造人" 呢樣野都要我小豬丁老婆首肯先得架~
你估你咩~~~...
花開花落花無缺!

又晤係咁講啦

《論語·衛靈公》:道不同,不相為謀。

若然您因為某些難言之隱決定不造人,而小豬丁老婆則持不同意見。咁,她另覓良配合作造人,亦屬人之常情嘛。

史生造人,小豬丁不造,史生找第二個去造
史生不造人,小豬丁造,小豬丁找第二個去造

只是魚與熊掌,未必能兩者兼得。
又晤係咁講啦

《論語·衛靈公》:道不同,不相為謀。

若然您因為某些難言之隱決定不造人,而小豬丁老婆則持不同意見。咁,她另覓良配合作造人,亦屬人之常情嘛。 ...
沙文 發表於 2009/7/23 10:23

豬丁自景教也被我拖了出來, 你認為佢造不造人我左右不了?
花開花落花無缺!

29# Step.King
此等私人資料,要您自己disclose先得
史生造人,小豬丁不造,史生找第二個去造
史生不造人,小豬丁造,小豬丁找第二個去造

只是魚與熊掌,未必能兩者兼得。
dye 發表於 2009/7/23 10:35

以沙文既邏輯同理想, 佢一定會主張娶兩個老婆
一個只造愛不造人, 另一個就專責造人  咁就兩者兼得啦
花開花落花無缺!

31# Step.King
我一直都諗唔明呢條國際法

譬如,我在甲國考穫医生、護士、律師、司機、教師、股票交易員、地產經紀等資格,在乙國則未必穫得承認。

但何解我在甲國娶一個老婆,在乙國則必穫承認呢?
何解我們不好似專業資格咁採用地域婚姻制以保障市民呢?
31# Step.King
我一直都諗唔明呢條國際法

譬如,我在甲國考穫医生、護士、律師、司機、教師、股票交易員、地產經紀等資格,在乙國則未必穫得承認。

但何解我在甲國娶一個老婆,在乙國則必穫承認呢?
何解我們不 ...
沙文 發表於 2009/7/24 12:37

又唔係wor...離婚就好似有類似既限制...
例如你如果係d 可以一夫多妻既地方結婚, 係香港係辦唔到離婚的...
花開花落花無缺!

33# Step.King
證明港府骨子裡是贊成若然老婆>1個則必須維持現狀
高級模式 | 發新話題
換一個