返回列表 回覆 發帖

[教會報憂] (轉貼)無愛醫院

135# hellboy
我一早報效咗義務做基金管理啦,您縮骨致令日後市民碰到同樣情况時仍不能合法地接受治療,杯葛明愛又不拒絕明愛對您的急救服務,叫明愛改名又不得不到回應,令本版剪報失卻焦点,您還有什麼suggestio ...
沙文 發表於 2009/9/26 11:52

無投資回報的基金問題我由頭到未都無贊成過,無表示過要參予,亦不是我份內之事,我無縮骨,喺你自己唧。你想搞但又搵唔到贊助商比你搞全無計劃的洩本生意,你自己又比唔起錢,講到尾都喺你自己能力問題,唔好賴人啦。同埋我點樣杯葛明愛喺我嘅決定,我是否或者如何拒絕明愛醫院的醫療,你都無份參予,即喺我唔需要嘥氣應酬你啦,我建議就喺,你自便啦。
咁認為明愛應該醫乜嘢人係您份內事咩?
此基金之設立目的係幫助您解决市民唔帶証件/錢睇醫生問題,並非用來做生意嘛。
您點樣杯葛明愛喺雖則係您嘅決定,但係我質疑您杯葛得有冇果效,以免網友們誤以為明愛已成功地被您胚割嘛。
例如,您突然慣低變成植物人,輾轉之下被轉介至明愛醫院,由於在您身上找不到任何文件說明您拒絕入住明愛的意願,反而找到1,000元,明愛遂欣然接受您,還可以找番300元俾您,咁,所謂胚割也者,不過淪為一紙空談矣。
既然您都建議我自便,我就自便質疑您究竟有冇胚割啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
錦衣玉食人富貴,
騙財揾銀將錢睇,
呃神騙鬼人虛偽,
下流賤格人又曳,
背棄妻女無自制,
貪多慕得禍自黎,
遲早扑直週身蟻。
143# hellboy
咁您又唔駛咁樣話自己嘅。您自知有不是之處,努力改正即可矣
Don't know where God is but the Devil is in the details
原來阿文症妄想,瘋言夢語日思量,  
我何不落床休養,免與癡人同糟坱。
145# hellboy
正常人一般都係上床休養喎,何解您休養反而落床嘅呢?有咩醫學根據要咁做呢?
145# hellboy
正常人一般都係上床休養喎,何解您休養反而落床嘅呢?有咩醫學根據要咁做呢?
沙文 發表於 2009/10/3 03:09

唓,「瞓上」定「瞓落」兩詞不嬲都通用,歌謠都喺咁唱。傻佬!
蝦仔您乖乖瞓落牀啦,大個仔同人上牀唔好唔記得收700蚊喎。
蝦仔您乖乖瞓落牀啦,大個仔同人上牀唔好唔記得收700蚊喎。
沙文 發表於 2009/10/4 01:26

無論醫院、護老院、老人院……義工長工社工兼職,全部扶人上床都無貼士收口架,傻佬。
149# hellboy
同人上牀就未必冇喎,蝦仔。
卽使係純粹扶人上牀都有打賞嘅,若然冇,可能係因為您服侍得不夠體貼啫,唔信您問下振聰兄。
149# hellboy
同人上牀就未必冇喎,蝦仔。
卽使係純粹扶人上牀都有打賞嘅,若然冇,可能係因為您服侍得不夠體貼啫……
沙文 發表於 2009/10/4 03:35

你唔講我真喺唔知。丫,你同人上牀真喺好有經驗,一定喺老行專,我喺唔喺比$700你就搞得你後面?$700包唔包幫我睇風水?
151# hellboy
咁如同同人上牀有好多不同場所一樣,我後面都有好多嘢啦。例如,我在本網注冊日子早尐,您就在我後面,您俾$700蚊我慢慢搞啦, enjoy.
btw, 睇風水係另計嘅
你後面喺生喺你自己到嘅,你褲都除埋啦,$700 ok?
153# hellboy
OK.
嗱,呢七舊水,我唔係自己落袋嘅。
終於昆到您俾七舊水成立保証無証無錢有得醫基金,我都算偉大啦!
153# hellboy
OK.
嗱,呢七舊水,我唔係自己落袋嘅。
終於昆到您俾七舊水成立保証無証無錢有得醫基金,我都算偉大啦!
沙文 發表於 2009/10/4 09:54

我比$700你,你喺唔喺同我含先?
你要同我含,又要比我入,仲要拍埋片至得口架。而且,你又未必喺我杯茶喎,你做援交,但喺我唔一定要幫襯你嘛。
咁係您自己主動offered我嘛,又唔係我撩您。我經常都含沙射影,順便幫您含下沙冇計嘅。總之我是為了市民老奉有得醫基金而奉献啦。我謹代表乜q都唔帶的市民向您致萬2分謝意,對於乜q都唔帶老奉有得醫基金之成立您係功在國家。
幾時有得普選特首,請大家記住hell仔版友!
咁係您自己主動offered我嘛,又唔係我撩您。我經常都含沙射影,順便幫您含下沙冇計嘅。總之我是為了市民老奉有得醫基金而奉献啦。我謹代表乜q都唔帶的市民向您致萬2分謝意,對於乜q都唔帶老奉有得醫基金之成 ...
沙文 發表於 2009/10/9 16:50

我咪問喺唔喺我比$700你沙文,你沙文就幫我含啜吹,同埋比我插囉。 如果我肯光顧你,緊喺要offered我條野比你含啜吹啦,但喺你沙文自己鍾意工餘時候走去吞沙食泥又或者捐左你沙文自己啲肉金出來,與我又無關喺嘛。同埋, 你又未必喺我杯茶喎,而且就算喺唔喺我都唔一定要幫襯你嘛。
157# hellboy 您冇心幫襯就唔會主動solicit我而又問長問短啦。
此$700,您是絕對居功的,唔係您俾出黎,乜q都冇但老奉有得醫基金(hereinafter called"老奉基金",現正式改名為hellboy基金)又邊有資金成立呢?
157# hellboy 您冇心幫襯就唔會主動solicit我而又問長問短啦。
此$700,您是絕對居功的,唔係您俾出黎,乜q都冇但老奉有得醫基金(hereinafter called"老奉基金",現正式改名為hellboy基金)又邊有資金成立呢? ...
沙文 發表於 2009/10/10 02:37

你沙文搞基金出錢出力仲出賣肉體,為左賺我$700,廢盡心思賣弄風姿,最終太核突失敗左,你隻養老基金同我都無關嘅,改翻你自己個名啦。
159# hellboy
too late啦,改唔翻啦
我預先暗中知会了各大媒體,一等您offered您條嘢出來,記者立馬湧現,又有煙花助慶,隆重宣佈hellboy基金正式成立!
請各位熱烈祝賀!
高級模式 | 發新話題
換一個