返回列表 回覆 發帖

N-1

夥記慢打鑼!打得鑼多鑼吵耳!打得更多夜又長。

鐘聲太吵 西班牙小鎮擬對教堂罰款
美聯社報導,西班牙小鎮 ...

位於馬德里(Madrid)西南方的莫斯托雷斯鎮公所今天(18日)表示,在接獲居民檢舉之後,鎮上技師前往聖母升天教堂(Our Lady of the Assumption Church)量測鐘鳴音量,發現已比鎮上規範的55分貝,高出約30分貝。
沙文 發表於 2016/10/20 01:57

要走到個鐘側邊來量聲浪,當然高哩,80幾 db .
乜投訴人係住係個鐘側邊架咩?
聲浪擾人,係咪應在投訴人聽到聲音的位置來量音量才科學一點。
乜投訴人唔可以係住係個鐘側邊架咩?地契寫明"呢撻地側跟唔准起教堂"嘅咩? ...
沙文 發表於 2016/10/20 21:56

你住第幾期,邊座?
近唔近會所?
您就住西翼啫,

我住東翼嘛, 仆街仲要3個鐘,送哂畀您嘞
沙文 發表於 2016/10/20 23:53

有人特登要鐘,
一個嫌少,卦多幾個添。
有人特登要鐘,
一個嫌少,卦多幾個添。
所以有人去搖滾重金屬音樂會
想听咪揸十零廿哩去咯

但係返東翼屋 ...
沙文 發表於 2016/10/21 00:18

人地教堂,中世紀就係到。
點解買屋近住個鐘呢?

你買將軍澳堆填區隔離既屋,貪佢平一,二十萬。
入住左先黎嫌有臭味。
東涌屋邨住客投訴赤臘角飛機升降時嘈。
我唔係買嘅,
間祖屋係我老豆傳畀我嘅, 起得啱啱早過教堂兩個幾月
沙文 發表於 2016/10/21 00:35

咁你係地主黎!
文革時要受批鬥,教育
我唔係買嘅,
間祖屋係我老豆傳畀我嘅, 起得啱啱早過教堂兩個幾月
沙文 發表於 2016/10/21 00:35

你老荳霸佔官地。
生人霸死地。
好在我冇賣咗间祖屋畀教会咋

老家被兒賣了 老人家控牧師慫恿
〔記者王秀亭/台東報導〕台東縣海端鄉加拿村 ...
沙文 2016/10/21 00:50 提交

邱家執到哩
因為隔離教會是唯一買家。
教會唔買,搵鬼買囉。
澳洲神父性侵兒童嚴重 60年逾4400人受害
02月06日(一) 11:52

澳洲皇家委員會調查國內神職人員涉嫌性侵的 ...
抽刀斷水 發表於 2017/2/6 16:55

當有d 人特別關注 4444個受害人, 7%的神父涉性侵, 可以用來妖魔化了神父, 教會, 梵蒂崗, 教宗....等的時候
我比較關注是項「調查」是否用了客觀的, 準確的資料來得出這個數字和結論.

當調查委員會在發佈會中大 呻:
“Children were ignored or worse, punished. Allegations were not investigated. Priests and religious [brothers] were moved. The parishes or communities to which they were moved knew nothing of their past,” she said. “Documents were not kept or they were destroyed. Secrecy prevailed as did cover-ups.”

又是否暗示了調查只是聽取了一面之詞, 没有實據的投訴而得出來的數字。
政府係咪應該起一所監獄, 畀教友専用呢? 其外形起到同教堂一樣, 咁教友就更有歸屬感, 做法事嘅時候又唔會滋擾到其他品格較高尚嘅獄友。
...
沙文 發表於 2017/2/21 05:16

政府又係咪應起一所監獄, 畀嫖友専用呢?
其外形起到同一樓1, 金魚缸一樣, 咁嫖友就更有歸屬感, 又唔會滋擾到其他品格較高尚嘅獄友。
唔會批嘅。
監倉冇雞可叫, 但有神可稟嘛。
叫雞就冇,但爆菊就得
神父爆菊, 都係用教堂咪得咯 ...
沙文 發表於 2017/2/21 06:30

唔一定唔批既
監倉都可以酒店式服務架

唔知有無辦法人肉到報導中的年青媽媽是基督徒呢?
係就正囉。。。。有野講勒

原標題:幾個月大寶寶遭“惡母”猛踢?
http://dailynews.sina.com/bg/chn/chnlocal/sinacn/20170227/22187750636.html
就算未信主,都好易搞。一睇就知佢本身已經很有信奉天主教嘅慧根。只要您將佢略加點化,一定皈依 ...
沙文 發表於 2017/3/1 15:57

我都話一睇就知你本身已經很有信耶穌嘅慧根。只要將你略加點化,一定皈依

猶如條蕉, 插入杯朱古力漿到, 都會沾上朱古力既

比悪母打都起码係佢生既,比悪牧师打係因为信基督教的犯賤?
leefeng 發表於 2017/3/2 08:33

哦。。。

咁亞爸係咪可以對亞女講:
你係我生既,
我點搞你都得!?

白膠真係好很黐!

亞媽生你時, 你腦未發育完成耶?
白膠岸膠过你呢件基督白黐!
你地本【性经】乜唔係咁教你地既咩?
里面大把老豆搞女搞孫搞媳妇,老母搞 ...
leefeng 發表於 2017/3/2 12:59

你黎左這壇都一段日子了,
為何。。。。總是智商排得最低的一個?
智商排得最低的一個已足够鏟你!
leefeng 發表於 2017/3/2 14:48

你智商雖然低, 還算誠實,
能直認是「最低的一個」。
這方面, 我要給你一個「坭」
你自称智商高,肯承認自己bbchan屋企
老豆搞女搞孫搞媳妇,老母搞仔搞女婿,扒灰等等
你亞媽生你時依足【 ...
leefeng 發表於 2017/3/3 08:08

由你身上引証左智商低真係無得醫既
天生的一項缺陷
後天既學習幫助唔大。
應該夠證據話佢地係gay督徒啦卦?

男童被绑十字架示众 大陆虎妈狼爸再遭非议

...
沙文 發表於 2017/3/5 05:47

咁一睇都知中國原來一早就係基督教國家

三位一體, 早就深入民間

係呀, gay督教係唐朝開始害支那喎。不過您地傳教傳得水皮, 新舊兩弟兄加埋都係做3奶仔教, 冇得坐正。 ...
沙文 發表於 2017/3/5 16:24

車。。。。
幾大名氣既明星
都有曾當小配角既時候既

做一世甘草演員啦
沙文 發表於 2017/3/6 09:32

仲有你大姨媽哩....

都好甘架
40萬番餅, 一間condo仔都未必買到。
http://www.romeloft.com/for-sale/
http://www.romel ...
沙文 發表於 2017/3/9 00:50

咁講野,
人人咁諗既話
星期六賣旗都唔很使做哩...
過一個幾元, 買個麥當勞都未夠.
高級模式 | 發新話題
換一個