返回列表 回覆 發帖

N-1

你真係唔明你果個奇葩四點就正正係你所講既知少少,吹多多?
抽刀斷水 發表於 2019/3/21 20:40

我的『奇葩』論點, 都是以報導內的資料作依據.
你的『可能』這, 『可能』那, 就是没有依據。
你明白了未有?
今日啲Youtuber 拍既片,
係咪條條都係真既先。
有心指控一個神父, 點解仲要託名叫佢做 Father Jan A?

講一堆死無對証既野就係真?
塞基爾斯基坦言,一開始很難找到願意贊助這部紀錄片的傳統投資人,後來透過群眾募資的方式,約2500人捐出共12萬美元
沙文 發表於 2019/5/31 17:29

或者呢個先係動機。

(搵幾個人係鏡頭面前, 簡簡單單用部手機加腳架都掂, 流流眼淚, 講講故事。。。。使唔使12萬美元?)
性侵中國遊學團小女生 牧師被判六年監禁
被控不當猥褻中國遊學團11歲女生的牧師李維拉(Douglas Rivera), ...
沙文 發表於 2019/6/13 19:04

真陰公, 

同一篇文, 早日已經俾亞旁觀者貼過哩:

旁觀者 發表於 2019/6/12 00:57
[轉載]美國牧師性侵判六年
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13335&extra=page%3D1

你沙文, 著舊鞋哩, 無豬食!

另外, 也說明了亞旁觀者貼既野, 無乜人睇, 
連自己友都不屑睇,
(得個貼字, 屣版位)
痴膠。佢貼鳳凰網, 我貼世界日報, 直情係第三次國共合作, 見證歷史時刻。
沙文 發表於 2019/6/13 23:32

用繁體字既鳳凰網,
簡直係反攻咗大陸哩
我真係唔明,兒童的肛門咁細,都忍心將成人既陽具塞入去,真係帶有性虐待既變態喜好。 ...
抽刀斷水 發表於 2019/8/24 11:56

你講到好似你身在現埸睇見佢塞條野咁.
sexually abuse 唔一定係指肛交.

有空就多睇資料先
https://www.npr.org/2019/08/21/7 ... ainst-cardinal-pell
呢方面我無你咁有經驗丫嘛。
抽刀斷水 發表於 2019/8/25 11:49

今日既香港人, 尤其係班黃色廢青, 都係睇少少, 知少少, 睇新聞只識讀標題, 然後自己估埋其他的來強化一個信念

於是:
神父必孌童
性侵必塞條野去肛門
逃犯條例便是隨便送中
警必是黑
強烈敦促教廷實施神父閹割政策,以挽回信眾對神父的信心。可以先以試點進行,再逐漸擴大至全球各教 ...
抽刀斷水 發表於 2019/8/26 19:33

何以見得信眾對神父失了信心?
你自己寫嘅:今日既香港人,認為神父必孌童。
抽刀斷水 發表於 2019/8/27 12:38

好多「香港人」未係信眾嚟喎,即係唔係「香港人」都係黃絲暴徒,流氓,曱甴
回覆  beebeechan

睇Protestantism嘅founding就知啦
沙文 發表於 2019/8/28 00:50

乜改革派要離開羅馬教廷, 係因為不滿有神父放佢條丁丁係細路個屎眼咩?
唔止。神父嘅sexual abuse includes but not limited to 放丁丁入年幼教友屎窟窿,係您自己話嘅。 ...
沙文 發表於 2019/8/28 03:13

咁同新教要離教有乜關閪
信眾對神父失了信心就離教咖啦, 真係同您有親咩
沙文 發表於 2019/8/28 22:05

1517年馬丁路德失信心同神父濫用春袋有乜關閪?
神父濫用春袋令信眾對神父失了信心咯
沙文 發表於 2019/8/28 22:08

神父濫用春袋近十年被廣泛報導,不過,又唔見出現一個德路丁馬既?
1517已經出咗啦
沙文 發表於 2019/8/28 22:19

1517既失信心, 同春袋濫用有關閪咩
你依家正一係濫用春袋來狡辯
回覆  beebeechan

梗係有啦, 春袋濫用係任何時代都令信眾對神父失了信心嘅。
唔信您等多一千年再春袋濫用 ...
沙文 發表於 2019/8/28 22:25

原來神父濫用春袋唔係今時今日先有既問題,
要失信心都唔係今日先開始哩

教㑹2000年屹立不倒啵, 說明即使有神父春袋濫用了,
信眾信心都不會失
Protestantism開張大吉而持續營業就係信眾信心都會失啦, 本來您地market share唔係咁細咖嘛 ...
沙文 發表於 2019/8/28 22:42

依家個 market share 好細咩?
拎啲數據出嚟睇睇
-定細過加番抗議教啦,唔駛數據都計到
(x+y)>x實冇錯嘅
沙文 發表於 2019/8/28 23:05

y 可唔可以等如 0.....甚至係負數
我係鳴謝陳版友提醒,sexual abuse嘅辦法繁多,就算神父個春袋被disarmed,佢仍有其他玩法,信衆根本防不勝 ...
沙文 2019/8/30 00:04 提交

按抽水既思維,咁就要掉哂啲匙羮
pls refer to #1197
沙文 2019/9/1 03:11 提交

哦。。。。
日日夠柒
高級模式 | 發新話題
換一個