返回列表 回覆 發帖

N-1

呢個就係本版人仕既共通毛病: 知少少, 吹多多

beebeechan 發表於 2019/3/21 00:21

又係你晌度列舉什麼奇葩四點先架喎。
你真係唔明你果個奇葩四點就正正係你所講既知少少,吹多多?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
咪即係知少少,吹多多囉。
教會涉掩飾神父性侵 需賠3受害男各近15萬美元
沙文 發表於 2019/3/28 23:43

安排兒女入教會,可能係賺取第一桶金既大好機會。
法官認為,牧師雖然否認性騷擾、猥褻,但不爭執女大生提出雙方的line訊息,另有牧師手寫悔過書、性騷擾申訴決議紀錄、調查結果函等物佐證,牧師於當時被申訴時也承認有不當行為,也跟女大生道歉,認定牧師侵害女大生的身體、健康、自由及貞操法益,情節重大,應負賠償責任,判賠60萬元,可上訴。
沙文 發表於 2019/4/30 20:09

基督徒習慣認罪痛悔,呢個反而係鬼拍後尾枕既行為。
做了神職人員真的可以為所欲為麼?
我真係唔明,兒童的肛門咁細,都忍心將成人既陽具塞入去,真係帶有性虐待既變態喜好。
呢方面我無你咁有經驗丫嘛。
神父必孌童
beebeechan 發表於 2019/8/25 21:53

強烈敦促教廷實施神父閹割政策,以挽回信眾對神父的信心。可以先以試點進行,再逐漸擴大至全球各教會。
你自己寫嘅:今日既香港人,認為神父必孌童。
講咁多,割鬼咗個春袋就咩信眾信心都返哂黎。
回覆 1199# 沙文

咩玩法?
超,我仲以為你話用foreign object隊入去個春袋可以deactivate個神父添。
唉,神父癲起上黎,拎十字架個柄黎拮人都得啦,唔通我要你地掉哂尐十字架咩。

睇黎閹人神父都挽救唔到幾多信心架喇。
你嗰個係咩proposal呀?
pls refer to #1197
沙文 發表於 2019/9/1 03:11

if 從此冇神父濫用春袋

if 從此冇神父 比較容易實行
阿根廷2神父被控性侵失聰學童 各判囚逾40年
2019年11月27日 (10:41 上午)

校工也判囚18年

兩名神父被控在阿根廷一所天主教會營辦的聾啞學校內,性侵犯一批失聰學童。兩人在法庭上認罪,周一各被重判入獄超過40年。阿根廷是教宗方濟各的家鄉,今次事件對教廷及當地天主教會的聲譽造成沉重打擊。

兩名被告分別是83歲的科拉迪神父(Nicola Corradi)和59歲的科爾瓦喬神父(Horacio Corbacho),被控在阿根廷西北部盧漢德庫約市一所天主教聾啞學校內性侵犯學童。門多薩省法庭三位法官判處科拉迪入獄42年,科爾瓦喬入獄45年。另外,在該校責園藝工作的校工戈麥斯,也被判入獄18年。

科拉迪是意大利人,由於他年事已高,相信只會在家中被軟禁,度過餘生;科爾瓦喬和戈麥斯則會被送進門多薩市監獄服刑。3人的代表律師均表示,會提出上訴。控方指3人在2005至2016年間,在該所學校內干犯20多項性侵犯罪行,包括強姦。10多名受害人都是該校學生,案發時都未成年。案件被揭發後,該所學校已經停辦。

教宗方濟各從來沒有對這宗案件置評。2017年,梵蒂岡教廷曾委派兩名阿根廷神父前往門多薩省調查。其中一名神父西門周一對記者說:「感謝神,公義已得到彰顯,願受害人平安。」

一些受害人周一也有到庭旁聽。當法官判刑後,眾人振臂歡呼,有人上前與主控官擁抱。門多薩省大主教發表聲明,表示與經歷痛苦的受害人和他們的家人團結一致,並矢言會繼續作出努力,確保同類事件不會再發生。

https://www.bastillepost.com/hon ... e9%80%be40%e5%b9%b4

閹割神父,刻不容緩
報告指修會33名神父,過去數十年侵犯175名男童
沙文 發表於 2019/12/23 23:59

成績咁差架,平均每人一年都搞唔到一個。
唔係唔得,只係我出現思考盲點,估唔到搞細路都咁專一啫。
搞到尐人毫不知情,真係好需要溫柔先做得到,但點都好過神父搞細路丫。
高級模式 | 發新話題
換一個