返回列表 回覆 發帖

N-1

我都好擔心陳版友會响審判既時候被揭發同人輸賭藉詞唔肯認數,要還咗筆數先畀佢去天堂,對方就肯定 ...
抽刀斷水 發表於 2022/4/18 23:45

即係世界杯決賽, 巴西對德國, 由德國隊做埋球証吹雞罸球。。。
咁德國隊咪嬴硬囉
即係世界杯決賽, 巴西對德國, 由德國隊做埋球証吹雞罸球。。。
咁德國隊咪嬴硬囉 ...
beebeechan 發表於 2022/4/19 00:37

你唔怕既話就等你個天主做VAR最終決定囉。
你唔怕既話就等你個天主做VAR最終決定囉。
抽刀斷水 發表於 2022/4/19 10:33

你既「基」性愈來愈重,
識得唔好笠亂批判, 交番俾天主來作主。
沙文,基督徒每日係全球各地做慈善幫助他人,點解你扮盲公,詐帝睇唔到?
點解一有極少數基督徒做錯事,你就 ...
Guest from 172.105.168.x 發表於 2022/4/17 21:35

本來一字咁淺的道理我係費L事解釋,今日即本破例一次。
這位醫生, 生平醫咗好L多人,有一天被人發現佢係serial killer.
https://en.wikipedia.org/wiki/Harold_Shipman

咁點解法庭唔會話佢都醫過好多人,不如老舉埋年就咁算啦?
在未有上述判例之前,讓我們都繼續努力。
一名醫生殺人,絕不代表其他醫生殺人,絕大多數醫生係好人.
同樣道理,少數基督徒做左錯誤行爲,但絕大多數基督徒都係好人.
請你尊重基督徒.
本來一字咁淺的道理我係費L事解釋,今日即本破例一次。
這位醫生, 生平醫咗好L多人,有一天被人發現佢係se ...
沙文 發表於 2022/4/20 10:08

雖然係一字咁淺, 有啲人唔明, 就係唔明架喇。

一個橙, 爛咗, 不論佢之前幾大幾圓, 幾甜幾多汁, 賣相幾好, 爛咗就係爛。

同你買咗20箱橙, 當中有幾個爛 (實有喇), 你就成批掉咗佢?

生意佬若跟你咁算,實死人, 蝕癮死
挑,我幾時有成lot掉啫?每次有一位基督徒做某橡嘢,我就報道有一位基督徒做某樣嘢,有100位基督徒做某樣嘢,我就記錄有100位基督徒做某樣野,我冇加多喎
其中有一位冇做某樣嘢基督徒,我仲娶L埋佢,每週屌佢6吹添。(主日休息)
都算唔話得啦?
Don't know where God is but the Devil is in the details
挑,我幾時有成lot掉啫?每次有一位基督徒做某橡嘢,我就報道有一位基督徒做某樣嘢,有100位基督徒做某樣嘢 ...
沙文 發表於 2022/4/21 00:12

我都挑你哩

你既所為就係淨識計減數。。。N—1
唔識計N+1
(+)大過(—)時 N就變大。

好似數人口, 你唔可以只數有幾多人香咗, 唔計出生率。
出生大過死亡率, 人口就彭漲, 好似穆斯林人口咁囉

基督教內, (+1) 多, 還是 (-1) 多? 你都無數據, 得個9up
有咖!N+1就咁計:
設全球基督徒數=N
每次有一位基督徒做某様嘢,就加一位。

咁咪啱咯
Don't know where God is but the Devil is in the details
有咖!N+1就咁計:
設全球基督徒數=N
每次有一位基督徒做某様嘢,就加一位。

咁咪啱咯 ...
沙文 發表於 2022/4/21 00:40

每次有一位基督徒做某様嘢, 又(+1)時又(-1),
即係多銀魚...........白膠黐
會計佬成日都credit完又debit咖啦,您焗9住要幫襯
兩位條氣chuck得咁恆,我都有些於心不忍。我suggest不如咁。
其實我都係執人口水尾啫,您地係咁屌我都唔係辦法。既然您咁中意講橙,不如睇埋另一種生果。
36計中有條釜底抽薪。您不如同國安部商量,凡報道貴教這類行動的新聞,下場一律同肥佬黎一樣!咁,我冇咗消息來源,兩位咪死得眼閉咯
會計佬成日都credit完又debit咖啦,您焗9住要幫襯
沙文 發表於 2022/4/21 01:09

所以我咪話久你, 成日只係計 DEBIT, 咁樣連李+X都要破產哩
其實我都係執人口水尾啫,
沙文 發表於 2022/4/21 01:44

你成日都係用舊貨, 二手?
您地係咁屌我都唔係辦法。
沙文 發表於 2022/4/21 01:44

我就係特別鍾意調校你
貴教持續有消息,我唯有持續地畀您調校。
如果國安唔睬您,您都可要求媒體更客觀地反映現實。立例,每次報告任何群體成員做某行動之後,要加一句footnote:  例如,若是基督徒,就咁講:請各位注意,雖然這位基督徒進行姦殺,但有一部份基督徒尚未作出同樣行動。請不必過度驚惶,只須密切留意周圍基督徒保持警惕,您唔知佢地幾時會有所行動。要強調的是,未必全部基督徒都會發作,只能肯定其中一些會咁做,不過就唔知會係邊位。總之請大家注意人身安全。
貴教持續有消息,我唯有持續地畀您調校。
如果國安唔睬您,您都可要求媒體更客觀地反映現實。立例,每次報告任何群體成員做某行動之後,要加一句footnote:
沙文 發表於 2022/4/21 03:38

呢啲早已經係「襟文聲」嚟, 根本唔使多餘既「闊轆」.
不過你欠奉, 所以成日要醒你
嗱我offered咗,您自己話唔駛咋。但我覺得我們都應該成立一專欄「是日無神職人員性侵新聞」。咁又真係幾新聞
或者開個盤口等大家落下注,睇下可以連續幾多日。(收益除必要開支外全部做痴線用途)------------------------------------------------------
美國老修女任校長沉迷賭博 挪用逾2000萬被判入獄

(中央社洛杉磯7日綜合外電報導)美國加州一名年邁修女在擔任小學校長期間,挪用學校學費和慈善捐款等超過80萬美元(約新台幣2220萬元)經費,用於賭博以及奢華度假,法院今天判處她一年徒刑。

法新社報導,現年80歲的柯魯波(Margaret Kreuper),60年前曾矢言要一生安貧樂道。但法庭獲悉,柯魯波在擔任洛杉磯附近一所羅馬天主教小學校長期間,挪用83萬5000美元學校資金,來支付她在拉斯維加斯的旅遊及賭博活動。

柯魯波還挪用公款參加豪華旅行,像是渡假勝地塔霍湖(Lake Tahoe),富人通常夏季在當地乘郵輪遊覽,冬天則在那裡滑雪。

根據「洛杉磯時報」(The Los Angeles Times),柯魯波在法庭上表示:「我犯了罪,我做了違法的事,沒有藉口。」

柯魯波在去年的一場聽審上承認電匯詐欺和洗錢。

法庭得悉,寄給學校以支付學費和慈善捐款的錢,被匯入柯魯波掌控的秘密帳戶。當一名審計人言揚言要揭露時,她要員工銷毀罪證文件。

柯魯波的律師要求允許她在修道院服刑。她自2018年罪行東窗事發以來,一直被拘留在修道院裡。律師表示她有賭癮,「這不是她罪行的藉口,而是解釋」。

地區法院法官萊特二世(Otis D. Wright II)告訴柯魯波,他一直在為如何審理她的案件而苦惱,並承認她幾十年來都是位好老師。最後柯魯波被判入監服刑12個月又1天。

貴教驚捐款額過大,教友唔好意思要,特登用賠償方式支付
=======================================

新泽西州天主教区向300名性侵受害者赔偿共8750万美元
美国新泽西州一个天主教区同意赔偿8,750万美元(约6.825亿港元)给大约300名声称曾被神职人员性侵犯的受害人,藉以结束相关的法律诉讼。这是美国天主教区因为性丑闻而付出的其中一笔金额最大的赔偿。

包括新泽西州南部六个县及费城市郊的卡姆登天主教区,与原诉人达成庭外和解协议,但仍需要法官批准,方可落实。这个金额超越了2003年在波士顿达成的同类丑闻的8,500万美元赔偿方案,但少于在加州和俄勒冈州所达成的赔偿方案。

该个教区的主教沙利文发表声明称:“我希望向所有曾在我们教区内受到性侵犯事件影响的人,致以真诚道歉。我在祷告中纪念受害人,而我保证会继续履行承诺,确保这种可怕的事件不会再发生。”
貴教驚捐款額過大,教友唔好意思要,特登用賠償方式支付
=======================================

新泽西 ...
沙文 發表於 2022/4/21 16:36

8750萬美元的確係好多錢。

有人就係想用8750萬 (付出的其中一笔金额最大的赔偿_)來誇大教會把信徒捐獻花得冤枉。

相比, 只是美國的天主教會在十年前已經年花一千七百二十億在社會公益上。
(經濟學人雜誌的數據)
高級模式 | 發新話題
換一個