返回列表 回覆 發帖

N-1

回復 280# beebeechan

你在#270對敝人經驗分享的回覆是

咁記唔記得「賣」幾錢一張?
典型的道聽途說!

我只好很無奈地問你:
知道賣多少錢,就不是道聽塗說了嗎?

你怎麼在#280跳到另一個問題去了,
沒有回我呢?
回復 278# beebeechan

係您不了解基督教啫
基督教中心思想就係贖罪,所以其實教內之一切都係為了贖罪而設
回復  beebeechan

你在#270對敝人經驗分享的回覆是

咁記唔記得「賣」幾錢一張?
典型的道聽途說!

我只 ...
comet 發表於 2011/8/28 22:07

我就是問你係咪知道可以用錢買到?
用錢是買不到的,
為何指責人在「賣」贖罪券?
鼓勵人用錢去償罪?

你原來甚麼都未知,
不知賣多少錢一張,
不知不是可以用錢買到,...
那不是道聽途說?
回復 283# beebeechan
點會唔可以用錢買呢?
有secondary market咖嘛

係您不了解基督教啫
基督教中心思想就係贖罪,所以其實教內之一切都係為了贖罪而設 ...
沙文 發表於 2011/8/28 22:09

你又一次門外漢哩
人是不可以為自己贖罪。
人只可以悔改。

舊約中各先知, 若翰洗者....耶穌有叫人贖罪嗎? 祂只叫人悔改咋.
回復 283# beebeechan

敝人提到,上個世紀末還有人在賣贖罪券。

您指稱
     知不知道賣多少錢一張?
     典型的道聽途說!

我個人當然疑惑你從何咬定敝人道聽途說?
所以問:

知道賣多少錢就不是道聽途說了嗎?

現在你又扯到救贖能不能用錢買的問題。這不是我
問的問題啊?
回復 285# beebeechan

您對基督教冇認識啫
您以為食肉餐並係人為自己贖罪而食,其實大謬不然
點會唔可以用錢買呢?
有secondary market咖嘛
沙文 發表於 2011/8/28 22:15

ebay 有得賣架,
你去尺尺
在收藏品一類
回復 288# beebeechan

邊駛尺吖
係無知嘅人先會以為錢買唔到

邊駛尺吖
係無知嘅人先會以為錢買唔到
沙文 發表於 2011/8/28 22:21

其實以為己經知道天下事的人, 就是那些無知的人。

我真係幾無知架......我日日都學野, 一百歲唔死都仲有野學
您肯學,我得閒就教下您啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
您肯學,我得閒就教下您啦
沙文 發表於 2011/8/28 22:27

你教我福地如何接受外來移民哩
回復 292# beebeechan

神父教您就得啦

神父教您就得啦
沙文 發表於 2011/8/28 22:31

又話你識教人?
即係你都野係唔識既
咁等我教番你哩
猶太人的聖殿, 最內有個地方叫至聖所,
只有大司祭才可以進入,
回復 295# beebeechan
我又教番您啦
但神父雞姦教友唔駛入至聖所嘅
入廁聖所就得咖嘞
我又教番您啦
但神父雞姦教友唔駛入至聖所嘅
入廁聖所就得咖嘞 ...
沙文 發表於 2011/8/28 22:43

我係咪又觸動到你既心弦, 引起你既回憶
咁搵個神父告下囉...
一下好采, 擸番十萬八萬掩口費
係呀
回憶起歷來被神父雞姦的教友們,令我心弦震蕩
又擔心令嬡一時不慎
十萬八萬我都有,留番俾您啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
係呀
回憶起歷來被神父雞姦的教友們,令我心弦震蕩
又擔心令嬡一時不慎
十萬八萬我都有,留番俾您啦 ...
沙文 發表於 2011/8/28 23:18

你都不用擔心你塊福地
我又何需擔心小嬡

十萬八萬我都有----香港地, 閒閒地一個坐廁既面積都值十萬八萬哩.
回復 299# beebeechan

係咯,所以聖教會賠十萬八萬,唔駛肉痛嘅
高級模式 | 發新話題
換一個