返回列表 回覆 發帖

N-1

每賣出一名就可以賺取數十到數百萬元盧比。
沙文 發表於 2022/4/10 12:01

呢啲又係用個「萬」嚟加鹽加色。
不如用越南盾, 買碌青瓜都要十幾萬
生完就騙「孩子已死了..」 30萬嬰兒被偷賣 長大才發現不像自家人
「人口販子」這個名詞在台灣大家應該不太熟悉,但一拿去中國或其他比較偏遠落後的鄉鎮、國家,也許是很多人心中的痛。

沙文 發表於 2022/4/11 19:53

又係十年前拎嚟炒一炒, 但又炒唔起既舊聞。
有無新鮮出爐既炒作?
貼出來就係提您照鏡,對下尊翁張遺照。愈睇愈唔妥,唔係嘞,起咗佢副壽出來驗dna, 之後您就負責新鮮出爐炒 ...
沙文 發表於 2022/4/11 22:23

照鏡都俾塊新款啲哩, 仲用埋啲老款

依家照鏡用時嘜風架哩
咁貪新屎坑就去信新教啦笨七加個箍
沙文 發表於 2022/4/13 00:22

唔鍾意新屎坑咁你用番呢款哩...

又可以放係客廳當櫈坐
男大生在教室與教會旁連續強吻女教友 法官判刑

〔記者蔡彰盛/新竹報導〕新竹市黃姓大學生在教會認識女子 ...
沙文 2022/4/16 00:32 提交

沙文初嘴羅莎蓮時係咪都係近似手段。
唔通蘿莎蓮會話;嘴我喇、嘴喇……咁?
I've always been the victim. 我從來冇試過嘴人。我嘅初吻係被基督徒嘴。
沙文 發表於 2022/4/16 05:09

真可惜, 你無咗「欲拒還迎」嗰種feel.....(男人至愛)
你只有「急不及待」.....
好似咖啡, 奶茶咁....睇落去似, 但是係兩樣野嚟
都有caffeine㗎, 唔好飲咁多
沙文 發表於 2022/4/16 23:15

凡事都有好, 壞一面既
人缺少了咖啡因亦會唔掂
淨係講啲唔好野一樣死......好似你呢到個N-1咁, 只管唱衰
沙文,基督徒每日係全球各地做慈善幫助他人,點解你扮盲公,詐帝睇唔到?
點解一有極少數基督徒做錯事,你就 ...
Guest from 172.105.168.x 發表於 2022/4/18 13:35

照經上所說, 人用甚麼的斗量人, 天主也用相同的斗來量那人。
那, 在審判當日, 上主也是只看沙文的過錯, (還要放大, 誇大嚟看) 不會看他有甚麼功德毛量。

連在公共地方忘情地挖鼻屎的醜態也會公諸於世, 慢慢給人欣賞
我都好擔心陳版友會响審判既時候被揭發同人輸賭藉詞唔肯認數,要還咗筆數先畀佢去天堂,對方就肯定 ...
抽刀斷水 發表於 2022/4/18 23:45

我成日量人既優點,
所以天主都係會量我既好野多過量有幾多衰野
我都好擔心陳版友會响審判既時候被揭發同人輸賭藉詞唔肯認數,要還咗筆數先畀佢去天堂,對方就肯定 ...
抽刀斷水 發表於 2022/4/18 23:45

即係世界杯決賽, 巴西對德國, 由德國隊做埋球証吹雞罸球。。。
咁德國隊咪嬴硬囉
你唔怕既話就等你個天主做VAR最終決定囉。
抽刀斷水 發表於 2022/4/19 10:33

你既「基」性愈來愈重,
識得唔好笠亂批判, 交番俾天主來作主。
本來一字咁淺的道理我係費L事解釋,今日即本破例一次。
這位醫生, 生平醫咗好L多人,有一天被人發現佢係se ...
沙文 發表於 2022/4/20 10:08

雖然係一字咁淺, 有啲人唔明, 就係唔明架喇。

一個橙, 爛咗, 不論佢之前幾大幾圓, 幾甜幾多汁, 賣相幾好, 爛咗就係爛。

同你買咗20箱橙, 當中有幾個爛 (實有喇), 你就成批掉咗佢?

生意佬若跟你咁算,實死人, 蝕癮死
挑,我幾時有成lot掉啫?每次有一位基督徒做某橡嘢,我就報道有一位基督徒做某樣嘢,有100位基督徒做某樣嘢 ...
沙文 發表於 2022/4/21 00:12

我都挑你哩

你既所為就係淨識計減數。。。N—1
唔識計N+1
(+)大過(—)時 N就變大。

好似數人口, 你唔可以只數有幾多人香咗, 唔計出生率。
出生大過死亡率, 人口就彭漲, 好似穆斯林人口咁囉

基督教內, (+1) 多, 還是 (-1) 多? 你都無數據, 得個9up
有咖!N+1就咁計:
設全球基督徒數=N
每次有一位基督徒做某様嘢,就加一位。

咁咪啱咯 ...
沙文 發表於 2022/4/21 00:40

每次有一位基督徒做某様嘢, 又(+1)時又(-1),
即係多銀魚...........白膠黐
會計佬成日都credit完又debit咖啦,您焗9住要幫襯
沙文 發表於 2022/4/21 01:09

所以我咪話久你, 成日只係計 DEBIT, 咁樣連李+X都要破產哩
其實我都係執人口水尾啫,
沙文 發表於 2022/4/21 01:44

你成日都係用舊貨, 二手?
您地係咁屌我都唔係辦法。
沙文 發表於 2022/4/21 01:44

我就係特別鍾意調校你
貴教持續有消息,我唯有持續地畀您調校。
如果國安唔睬您,您都可要求媒體更客觀地反映現實。立例,每次報告任何群體成員做某行動之後,要加一句footnote:
沙文 發表於 2022/4/21 03:38

呢啲早已經係「襟文聲」嚟, 根本唔使多餘既「闊轆」.
不過你欠奉, 所以成日要醒你
貴教驚捐款額過大,教友唔好意思要,特登用賠償方式支付
=======================================

新泽西 ...
沙文 發表於 2022/4/21 16:36

8750萬美元的確係好多錢。

有人就係想用8750萬 (付出的其中一笔金额最大的赔偿_)來誇大教會把信徒捐獻花得冤枉。

相比, 只是美國的天主教會在十年前已經年花一千七百二十億在社會公益上。
(經濟學人雜誌的數據)
好在當時只不過係捐千零萬,捐得多今日未必有錢賠。
激親細路都應該酌量捐/賠多少喎, 少少地,不如由陳版友 ...
沙文 發表於 2022/4/23 03:59

即係即使中國太空人成功登陸月球都唔可以話搵唔到廣寒宮, 不能挑戰嫦娥奔月的故事, 否則就係傷害中國兒童的心靈。
高級模式 | 發新話題
換一個