返回列表 回覆 發帖

N-1

挨餓、被鞭…喬州韓女遭教友虐死棄屍 震驚韓裔社區
2024年1月9日 週二 上午1:28
33歲女子趙世熙(Sehee Cho ...
沙文 發表於 2024/1/11 05:12

呢單野係去年10月發生架喎
點解會翻炒當今日既新聞?
咁翻炒..... 打台灣牌...拉莊咩
Italy refuses to extradite priest accused of murder and torture to Argentina

Rev Franco Reverberi i ...
抽刀斷水 發表於 2024/1/17 11:13

係咪簡接宣傳要通過「罪犯引渡條例」。。。才可將惡人繩之於法?
所以如果佢唔答舊問題, 都唔好鬼答佢新問題
沙文 發表於 2024/1/18 11:28

所以我都唔鬼答你囉
你唔好對啲版友咁harsh啦,唔通人地唔識答就一定要答「唔識答」咁咩。 ...
抽刀斷水 發表於 2024/1/18 11:16

怪唔得知你成日迴避我提點了你亂膠翕既轉貼喇。
沙文對經文既運用真瞭如指掌。
抽刀斷水 發表於 2024/1/18 15:05

佢沙文呢啲..係把「通菜牛肉跺爛」
950年南京大案:女童烫伤致死,竟查出7名外籍修女的罪恶勾当

1950年5月11日,在《新华 ...
沙文 發表於 2024/2/3 14:15

近代學者 (還是祖國, 內地的)再調查, 發覺不是這回事。

虐嬰還是育嬰?
https://www.cuhk.edu.hk/ics/21c/media/articles/c107-200804033.pdf
修女究竟係救嬰還是虐嬰,看照片中兒童毫無笑容的表情,即可知道一二:

這些我們在都有討論過的了 ...
抽刀斷水 發表於 2024/2/4 12:26

既然論過, 你何必炒冷飯? 你都無新野加上去
(B按..日炒夜炒冷飯, 沙文話齋, 仲悶過嗰套「保鑣」)
你好學唔學, 學埋旁觀者啲膠性)

我就有勒....至少拎出那位劉先生的論文
修女究竟係救嬰還是虐嬰,看照片中兒童毫無笑容的表情,即可知道一二:

這些我們在都有討論過的了 ...
抽刀斷水 發表於 2024/2/4 12:26

老師又指指你的膠性:
相中人的衣著, 是晚清年代....
南京聖心兒童院事件是1950年代的事....你貼出嚟為南京個案做見証? ---膠囉!

按兒童衣著, 比起當年的街童, 真是身光頸靚。
肥肥白白.....引証了劉建平在他文章尾段的論點。

B按
2024年喇, 你還在做1950年共產黨的政宣奴隷!?
有句話叫本性難移,晚清跟解放後的短短時間,都不足以讓本性改變吧。

你引用劉建平那篇文章也說: ...
抽刀斷水 發表於 2024/2/4 12:56

既然是「本性難移」
那晚清時能把孤兒養得好好的本性, 為甚麼「不能移」到解放後? 在共產黨打壓下壓力太大, 要虐童洩憤耶?
是一向也是虐嬰,這是本性。

國內也有討論,與加拿大原住民寄宿學校發現大批兒童遺骸的事件作對比 ...
抽刀斷水 2024/2/4 13:25 提交

你就真是「辯性常移」。
在中國辯不到我,你就移到加拿大,非洲。

B按
非洲個傳教士又唔關天主教修女事喎。
你亂移24
講到本性,當然要更多不同地方參考啦,明白不只在中國是這樣的話,才談得上是本性。 ...
抽刀斷水 發表於 2024/2/4 18:56

不只在中國
世界上每間醫院內都會有離世的病人....
學校一定有成績不及格的學生 ,
到加沙的以色列兵, 無論裝備多先進, 也會有陣亡的。

要求照顧體弱被遺棄的育嬰院孤兒院內不能有兒童死亡...
你搞掂上邊三個例子先喇

B按
1950年的中國, 有病危的人可以電召120, 有救護車送醫院架咩?

中國既父母, 生女唔要女, 就咁掉係街到,...呢啲唔算虐兒

你執番去, 凑死咗.....你就係虐兒勒

B又按
國家執番去, 凑死咗唔係虐兒
天主教執番去修女凑死咗就係虐兒
請留意是「大批」,這是人命豈能像你這樣輕描淡寫?!假如不是身有屎,為何自行埋葬非法處理屍體? ...
抽刀斷水 發表於 2024/2/6 11:22

在任何古老教堂周圍, 掘落去都肯定會發現「大批」人骨遺駭

修道院, 兒童院也不會例外, 唔知點解會係「屎」
!假如不是身有屎,為何自行埋葬非法處理屍體? ...
抽刀斷水 發表於 2024/2/6 11:22

話明係孤兒, 遺嬰...死咗要通知佢邊個「親人」咁呢?
你呢點會唔會「膠」咗啲!?
咦,有立返個墓碑喎,唔係偷偷求其葬埋一堆喎,呢啲先係光明正大身無屎。識分辨未? ...
抽刀斷水 發表於 2024/2/6 12:11

一膠還有一膠黐.....
誰掏荷包為孤兒立個石碑?

你打打價, 一件要幾多錢....
警局搶劫-謀殺及犯罪分析科的探員們做後續調查,發現朝受害人開槍的幾名嫌犯,都是受47歲聖伯納汀諾縣勝利谷(Victorville)居民Samuel Pasillias僱用。他是當地一家西語教堂牧師,是受害男子交往女子的父親。
沙文 發表於 2024/3/24 18:44

真唔係幾明
(1)買兇殺人, 買一個就夠哩, 點解要買幾個嚟殺一個, 啲兇會口疏疏。。。爆咗出去咪大煲?而且係諗住用鎗, 一條炮都夠喇。
(2)乜幾個一齊開鎗+近距離。。。都fair唔死一條友?
(3)幾個人開鎗又只拉得一個??
..3耶穌在聖殿地上寫字,尐人拉淫婦來。兩個人通姦只拉一個,點解您又唔問教宗姦夫係咪耶穌親戚?
沙文 發表於 2024/3/25 01:28

當時既社會,係男人可食蝦條, 只係唔好食咗人包蝦條。
1.美國佬隨時袋支嘢出街,hitman自己餚底咪揾多幾友幫拖。

沙文 發表於 2024/3/25 01:28

加州就係即使有鎗牌都唔可以袋條炮出街....要申請個陀鎗牌先得
回覆  beebeechan
阿穌話律法一點一筆不可以廢去, 唔知點解你大權過佢

22:22                若遇見人與 ...
沙文 發表於 2024/3/25 09:01

22:22 若遇見人與有丈夫的婦人行淫
22:25 若有男子在田野遇見已經許配人的女子

即係包蝦條俾人買咗, 訂咗..唔食得。
高級模式 | 發新話題
換一個