返回列表 回覆 發帖

[瘋狂行徑] 全球首隊探索隊亞拉臘山雪嶺成功進入4,800年古木結構

well...佢地嘅logic係,有一樣「神蹟」有「證據」留低俾人「睇」到、「摸」到,就係見證神嘅大能囉...
有冇 ...

如果下下要見到「實物」先叫信,呢班基基做人咪好灰?咪Q信啦咁...

咁你有無遇過基基是不用看到實物, 不用說要甚麼科學, 客驗証便信的?
你怎稱呼他們: 迷信, 反智, 盲信

咁查實...你自己既立埸是怎樣的?
信耶穌----需要需要實質証據? 要看到神跡, 摸到, 臭到
「咁查實...你自己既立埸是怎樣的?」

我只覺係一場show...一場幫機構搵錢嘅「屬靈」show...
基督徒成日都 ...
Jennifer 發表於 2010/4/28 12:02

你唔好甚麼怨氣都想放到我身上哩
亞拉臘山上的一堆木是否方舟?
佢地話係唶, 我都未必會認同架啵.
回復  beebeechan
曄乜您咁咖?到時証實係堅嘅您就信心小
沙文 發表於 2010/4/28 12:41

提出既論據, 梗係唔夠堅哩
你唔好以為基督徒就不講理性, 分柝.
我可能比你要求更高.
我從來冇咁以為喎, 係您自己成日凝住乍卦?
但基督耶穌一直都係要求我們要有信心啫, 好似冇話過要分柝理性、 ...
沙文 發表於 2010/4/28 12:58

理性是用來分柝隨口話講耶穌的便是基督徒那些人的話.
所以, 分柝理性以及不准人獸交, 都係您自己要啫, 唔係基督要嘅

沙文 發表於 2010/4/28 12:58

即係咁, 你捉住你屋企條母狗 (希望係哩, 唔使狗公都幹嘛)
係咁幹.....條狗都唔識去報案既.
你要咁做, 我吹你唔漲架喎
咁樣係叫做「論斷人」啦, 您話您死唔死?
沙文 發表於 2010/4/28 13:08

你唔好濫用名詞哩
客人你很麻煩耶~~~那用「個整不分」就可以了吧。
HTBROKE1 發表於 2010/4/28 13:17

小弟真係讀得書少
呢句成語未聽過
點解架?
客人你很麻煩耶~~~
HTBROKE1 發表於 2010/4/28 13:17

我唔係客人架
我諗駐足架, 可能長住
連「邏輯謬誤」都不知道是什麼,還聲稱自己很理性。這不是一件很可笑的事嗎?? ...
HTBROKE1 發表於 2010/4/28 13:24

討論中常講乜乜邏輯謬誤的, 通常都係無野可以再講的一方
將唔岩聽又唔知點回既打做邏輯謬誤, 咁就唔使回,

正常既人, 講說話唔多唔少一定有邏輯謬誤
完全無既, 左驚右驚卦住唔好犯謬誤既反而有點是失常

邏輯謬誤有六十幾款, 我信你講野一樣都唔會犯
唔講野咪唔會犯囉
您明知咁係illegal都同隻狗乸一樣暗啞抵?

咁您被神父捉住係咁雞姦, 雞姦完又再雞姦, 您都吹佢唔漲啦
您們 ...
沙文 發表於 2010/4/29 14:41

因為幾宗負面新聞, 你便把神父聯想到雞姦.
有點似把所有女藝人都看成是高檔娼妓一樣的無知.
你這種迷信, 比你批評基基盲信更糟

係咪反基反得多的人, 智慧都退化了?
回復  beebeechan
不如您去如此輔導曾被神父雞姦完又雞姦的受害人, 叫佢地無須街頭見到神父就冇鞋挽屐向街 ...
沙文 發表於 2010/4/30 02:05

似乎更需要輔導的是你囉.
滿腦袋都係通屎渠入後欄, 雞姦, 人獸交口不停
高級模式 | 發新話題
換一個