返回列表 回覆 發帖

方舟不是神話佈道大會

乜你都認為天主教應該是『道德制高點』哩咩
咁係好野黎架喎
點解你唔肯要, 唔肯跟?
因為你不想道德被提升 ...
beebeechan 發表於 2010/5/6 12:59

道德已被耶教自居在制高點 ,卻又不給別的道德觀點上來 ,以自己以為是對的錯誤來批評別的道德觀點 ,那麼又為何不給別的道德觀點提升 ,只顧自己在『道德制高點』自居,卻又不提升自身的道德觀點 ,不進則退是好事?
回復 107# beebeechan

咁你飲水喉水甜唔甜呀?
回復 122# 淚兒

tap water只不過係加咗少量氟, BBC應該都會覺得清甜
無糖份的屎水仲甜
如果是o靚模妹妹仔送上的一杯屎水, 佢也會嗒得比可樂甜
大佬....個天堂係大話黎架咋直至呢一刻....

Jom 發表於 2010/5/6 13:34

呢個大話, 由開始人類懂性到現在, 都『騙』左人好多世代.
聖經話有五, 六千年.
一個大話, 頭腦智慧既反基, 五六千前都未能篤破啵.
個大話又無轉版本, 五六千前既人講呢個大話: 有天主, 天主創造一切, 天主會主持公義, 有天堂
今日既人都係講同一個大話.
科學都好屎下囉.

睇相佬你十年八年.
呢個呃左人五六千年, 仲有得呃......真係唔止睇相佬咁簡單.
一個五六千年都不滅既大話, 真係要認真咁睇睇囉.

有話: 時間是最好的証人, 五六千年唔知夠長未呢?
所以我是暗中支持自由基

傲凌空 發表於 2010/5/6 13:47

唔明囉
點解要『暗中』?
係香港, 你信乜還是有高度自由的
有人會逼害你咩?

係咪你都覺得『自由基』呢樣野, 講出黎都會俾人笑, 所以不如暗中進行咁解呢?

聖經說你一係信, 一係不信, 無話信一部份又唔信另一部份.
問題是正統耶教不斷入侵其他宗教信仰,以致很多人反感
傲凌空 發表於 2010/5/6 13:47

佛教初期傳入中國的一段時間, 停滯不前, 信徒甚少, 無乜人吼.
直到五胡亂華時才倡盛, 取代了儒, 道二教.
咁算唔算入侵其他宗教?
文化既野, 幾時都係一樣取代另一樣,
牛仔褲波鞋係咪不斷入侵木屐, 草鞋, 辮子和馬卦開郎褲呢?
你有無反感呀?
點解呢樣你又無反感先?
問題是正統耶教不斷入侵其他宗教信仰,以致很多人反感

物競天擇, 強者存活....乜唔係科學說架咩?>
謊舟不是神話, 是謊話
羅公子 發表於 2010/5/6 20:30

三隻小豬故事, 是否真有其事? 三隻小豬故事所述的三種做人態度, 又是否真有其事?
三隻小豬故事是在講三種做人態度..還是三隻會說話的豬的歷史行實?
一個故事, 看你的重點放在那唶. 你係都要做搵世上有無能說話的豬...唔睇道理.....無計架喎

你一定找不到會說人話的豬, 所以三隻小豬是謊話.
以後幼稚園老師不得再向小朋友講這謊話
文化既野, 幾時都係一樣取代另一樣,
牛仔褲波鞋係咪不斷入侵木屐, 草鞋, 辮子和馬卦開郎褲呢?
你有無反感呀?
點解呢樣你又無反感先?
...
beebeechan 發表於 2010/5/6 05:34

傲凌空係漢服復興會理事長, 大夥估下邊個係佢?

一係唔扮
扮野....就扮得認真一點
不倫不類, 嘗不到古味

無線服裝間大把哩, 唔需要咩復興咁誇張

P.S.
後排過班, 似係去殯儀館打齋既道士仔囉
所以我特別指出傲凌空係「理事長」就係驚您誤認, 點知, 您仍是誤認。漢服復興會一般會員係有不足之處
但理事長係同人子一樣, 企右邊嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
呢個大話, 由開始人類懂性到現在, 都『騙』左人好多世代.
聖經話有五, 六千年.
一個大話, 頭腦智慧既反基, 五六千前都未能篤破啵.
個大話又無轉版本, 五六千前既人講呢個大話: 有天主, 天主創造一切, 天主會主持公義, 有天堂
今日既人都係講同一個大話.
科學都好屎下囉.

睇相佬你十年八年.
呢個呃左人五六千年, 仲有得呃......真係唔止睇相佬咁簡單.
一個五六千年都不滅既大話, 真係要認真咁睇睇囉.

有話: 時間是最好的証人, 五六千年唔知夠長未呢?
beebeechan 發表於 2010/5/6 05:32

有科學, 都要娛樂嘛。 所以,科學特登留番一個大話係度獻世咯。

您能夠搞得我地咁高興,就係一個五六千年都不滅既果效啦
唔明囉
點解要『暗中』?
係香港, 你信乜還是有高度自由的
有人會逼害你咩?

係咪你都覺得『自由基』呢樣 ...
beebeechan 發表於 2010/5/6 21:33

小朋友你又捉我字窒喇
我暗中支持定明支持都可以比人逼害
唔好夾硬加d唔關事既事入唻轉移視線
呢招對我冇用既
唔好諗住用唻同我上綱上線
反而沙文兄你好野
聲明~以上純粹為沙文兄借我過橋~我冇咁既聲望做咩漢服理事長(我咁大個仔連cosplay都未玩過)
算~我唔似d人輸唔起,玩唔起
>beebeechan

係你未道歉之前,我覺得無同你講落去既必要.基本既人格都無,感覺唔到可以同你講到乜野.

小朋友,讀多兩年幼稚園先再講果個五六千年不停俾人踢爆既大話吧啦.
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心
小朋友你又捉我字窒喇
我暗中支持定明支持都可以比人逼害
..
傲凌空 發表於 2010/5/7 01:46

你認為你支持自由基, 實不需明, 暗
咁又何必要分暗中支持? (潛台詞當然就是有另一個開門見山式的支持了.)
既無分, 實不需要聲明是暗中支持.
除褲放屁!!!

或除褲卻又躲起來暗中放屁!!!
>beebeechan

係你未道歉之前,我覺得無同你講落去既必要.基本既人格都無,感覺唔到可以同你講到乜野.

Jom 發表於 2010/5/7 01:52

隨便你, 無你回我帖
大把人回我帖
少你一個我無損
>beebeechan

Jom 發表於 2010/5/7 01:52

乜你唔係話要伸我兩架咩?
伸完架拿?
伸左未唶

what a Joseph!
回復 137# beebeechan
唔夠人講就係度搵埋d無謂野上綱上線
你理得我明定暗,關你尻事咩
我真係冇你咁好氣,訓喇
希望聽朝見到仲有花生食啦下
近日都好感激你比咁多花生比大家食
回復  beebeechan