返回列表 回覆 發帖

方舟不是神話佈道大會

真福音係唔需要人去搵隻方舟出黎才去信
讀聖經, 明白方舟故事要帶出的訊息, 天主給人的啟示是甚麼更重要. ...
beebeechan 發表於 2010/5/4 22:33

問題就是影音使團正是以為搵隻方舟出黎就會令人相信
其實我也知道不少教會把影音使團定為異端
食屎係先知至愛

Eze 4:12 你吃那食物像吃烙的大麥餅,且用人糞在他們眼前烤。
Don't know where God is but the Devil is in the details
問題就是影音使團正是以為搵隻方舟出黎就會令人相信
其實我也知道不少教會把影音使團定為異端 ...
傲凌空 發表於 2010/5/4 23:18

一個賣宗教產品機構
人地要做生意
回復 23# beebeechan
生意就各有各做嘛
http://www.catholicsupply.com/
您地都要儲定upcoming雞姦victims賠償費啦, 人地揾番多少都唔過太嘅
真福音係唔需要人去搵隻方舟出黎才去信
讀聖經, 明白方舟故事要帶出的訊息, 天主給人的啟示是甚麼更重要. ...
beebeechan 發表於 2010/5/4 22:33

對極!有沒有這天主根本不重要,最重是教會有收入、神父有窿入。
回復 1# Jennifer

花姨, 離了教就不要管人家的門戶之爭. 不論六胺銅還是可卡因, 還不一樣是害人的毒品嗎?
對極!有沒有這天主根本不重要,最重是教會有收入、神父有窿入。
龍井樹 發表於 2010/5/5 09:01

你呢種詆譭是無意思的
有如
在油麻地榕樹頭的大叔亞嬸如何說LV袋唔抵買, 無咩特別, 唔值咁既價, 款色老土夾核突一樣唶
Louis Vuitton 市埸部門跟不會理會.

而且..我的回帖也不是跟你談需不需要有個天主.

你唔好因為搵唔到野回, 便隨便找dee東西來罵罵便作下台階哩
回復 26# 龍井樹

係...我道行未夠,所以仲會為呢d事「忟憎」囉...
你呢種詆譭是無意思的
有如
在油麻地榕樹頭的大叔亞嬸如何說LV袋唔抵買, 無咩特別, 唔值咁既價, 款色老土 ...
beebeechan 發表於 2010/5/5 09:38

你說,經文是否事實之陳述並不重要:
"有無呢隻方舟, 有無呢單大洪水也不是重要的..."

那經文裡面的天主,存不存在又有何重要呢?
天主可以是幻覺,但奉獻的金錢是真實的、小孩被神父雞姦也是真實的。

到底我需要什麼下台階?台是你的,大家都在等著欣賞你的表演。
你說,經文是否事實之陳述並不重要:
"有無呢隻方舟, 有無呢單大洪水也不是重要的..."
那經文裡面的天主,存不存在又有何重要呢?
龍井樹 發表於 2010/5/5 10:19

成本聖經都是天主向人啟示, 說明
-點解要敬拜天主
-點解佢係唯一的真神
-如何敬拜天主

如你所說, 跟本無天主, 咁成本聖經都是廢的, 讀來幹嗎?
(讀了你也不會明)

-
如你所說, 跟本無天主, 咁成本聖經都是廢的, 讀來幹嗎?

讀來欣賞下囡囡妙計姦老豆都幾富趣味性嘛
讀來欣賞下囡囡妙計姦老豆都幾富趣味性嘛
沙文 發表於 2010/5/5 10:37

當然有趣味哩
這是喻義深長的一個片段
明白了故事的喻意, 你會對舖排拍案叫絕
(目前你對這是一無所知, , 接收到的只有亂倫, ....卜野, 生仔)
成本聖經都是天主向人啟示, 說明
-點解要敬拜天主
-點解佢係唯一的真神
-如何敬拜天主

如你所說, 跟本無 ...
beebeechan 發表於 2010/5/5 10:25

那麼我又說一說為什麼我要否定亞伯拉罕宗教(包括天主,基督,伊斯蘭,猶太)的天主
-點解要敬拜天主
根據聖經,可蘭經記載,祂雖創世,但有滅世,有功亦有過
-點解佢係唯一的真神
「神」只不過是人的無知的意識集合體,幸好真理不會因46億年抹煞
-如何敬拜天主
如果我是神,也不需要「創造」東西出來敬拜自己
回復 32# beebeechan
當然有趣味哩
這是喻義深長的一個片段
明白了故事的喻意, 你會對舖排拍案叫絕
(目前你對這是一無所知, , 接收到的只有亂倫, ....卜野, 生仔)

咁又唔係, 我完全感受到兩位小姐的寓意, 父女之間一個深一個長的結合
根據聖經,可蘭經記載,祂雖創世,但有滅世,有功亦有過
...
傲凌空 發表於 2010/5/5 11:06

點解滅世就是『過』?
天下無不散的筳席, 飲宴完畢都要各自歸家架哩
回復 35# beebeechan
未食完叫人埋單就service唔好嘛

傲凌空 發表於 2010/5/5 11:06

你自己都說了
你不是天主

天主壓抑唔住那種被敬拜的慾望嘛冇人敬拜佢, 佢屎忽會好痕
好似小朋友咁, 您要成日讚美佢, 佢就鬆毛鬆翼好過癮
您要成日讚美佢, 佢就鬆毛鬆翼好過癮
.
沙文 發表於 2010/5/5 11:29

哈哈...
如你日日讚美你老婆, 佢都會鬆毛鬆翼好過癮
晚晚令你好過哩.....乜你仲未曉咩?
非也非也, 尐女人三分顏色就上大紅咖啦. 對老婆要恩威並濟, 收放自如
佢地似天主之處, 只有呷乾醋同長氣
要搞到佢晚晚都係自動躪埋黎侍浴:「相公, 有咩服侍不周, 您饒了奴家罷.....」
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個