返回列表 回覆 發帖

方舟不是神話佈道大會

咁請你找一對舌頭腦袋都是一樣的人給大家見識見識
beebeechan 發表於 2010/5/6 12:56

你先找一杯一樣的水來看看?

(請讀讀科學書)
而且基督教天主教以道德制高點
.
Jom 發表於 2010/5/6 12:45

乜你都認為天主教應該是『道德制高點』哩咩
咁係好野黎架喎
點解你唔肯要, 唔肯跟?
因為你不想道德被提升?
(因為不想掉左你想犯的罪? 如叫雞, 爽爽!!)
我人生閱歷如何,我諗你都唔會太清楚,當然我亦無必要交待.

Jom 發表於 2010/5/6 12:55

唔需要
我無興趣知
但做人,有自己唔信,有雙手唔信,好信唔信信個天?

咁你認為靠你自已都掂咯...咪安心囉
只是有人最終都明白係唔掂唶.
多一點人生你咪多一點囉

請明白, 呢個世界不是只有你這一類人
你想清楚,大部份人是能淸楚分開水是甜是不甜。你拿一杯含50%果糖的水和0%果糖的水給人喝,大部份人的意見是一致的。

但如果是51%果糖的水和50%果糖的水給人喝,差別便很少了。
你先找一杯一樣的水來看看?

(請讀讀科學書)
dye 發表於 2010/5/6 12:58

我係基基...好蠢架
讀邊本岩呀?
你想清楚,大部份人是能淸楚分開水是甜是不甜。你拿一杯含50%果糖的水和0%果糖的水給人喝,大部份人的意見 ...
dye 發表於 2010/5/6 13:03

亞哥哥仔
係你未分清楚甚麼是甜, 清甜
無糖份的水也是可以清甜的
如果是o靚模妹妹仔送上的一杯清水, 我也會嗒得比可樂甜

你個腦太多科學哩, 掉咁一dee哩
我以為你係本版眾人皆識既『林把』人咋
你在那帖不是大談叫雞威水經驗嗎 ...
beebeechan 發表於 2010/5/6 12:53

第一,果段係我無login打既,但果段文字,有邊隻字講叫召妓先?你自己睇多一眼先啦.

第二,我相問吓,跟住果一篇又個字眼提出我個人既standard先?夜總會都好似要交稅架,官府係唔拉架.乜野可以令你有個錯覺話要令所有罪惡合法化?

第三,你覺得叫雞係威咩?唔識中文,就去惡補吓,我好似無一隻字咁講過喎.

如果你覆驗上述三點無錯,請道欺.
第二,我相問吓,跟住果一篇又個字眼提出我個人既standard先?夜總會都好似要交稅架,官府係唔拉架.乜野可以令你有個錯覺話要令所有罪惡合法化?

Jom 發表於 2010/5/6 13:09

拿..不犯法不等同不犯罪
你呢個concept 好錯下囉
第三,你覺得叫雞係威咩?唔識中文,就去惡補吓,我好似無一隻字咁講過喎.

Jom 發表於 2010/5/6 13:09

我的帖都無話我串咀架啵
咁你係咪覺得我好很串呢?

說話有語氣
打字......文字....都有文氣卦
拿..不犯法不等同不犯罪
你呢個concept 好錯下囉
beebeechan 發表於 2010/5/6 13:10

你先道歉我再解釋, at least先為第一及第三點道歉
我的帖都無話我串咀架啵
咁你係咪覺得我好很串呢?

說話有語氣
打字......文字....都有文氣卦 ...
beebeechan 發表於 2010/5/6 13:13

我諗我個問題問得己經好清楚啦,你串唔串我唔知,但監人乃後呢四個字無錯掛,道歉
Jom 發表於 2010/5/6 13:14

你呢dee係原告, 主控, 法官, 倍審團, 四位一體呀
完全不尊重被告
而且係未開審先判刑
Jom 發表於 2010/5/6 13:14

你唔鐘意咪唔解囉
我未擔心過
怕你解唔切咋
???嬲呀?
真係唔解添
而且基督教天主教以道德制高點
.
Jom 發表於 2010/5/6 12:45

乜你都認為天主教應該是『道德制高點』哩咩
咁係好野黎架喎
點解你唔肯要, 唔肯跟?
因為你不想道德被提升?
(因為不想掉左你想犯的罪? 如叫雞, 爽爽!!)

beebeechan 發表於 2010/5/6 12:59

請唔好一再斷章取義,我唔係"認為基督教天主教應該是『道德制高點』哩咩",而係我見到"基督教天主教以道德制高點『自居』",唔識中文去惡補吓.

點解我需要"要",需要"跟"呀?又有乜咁好呀?有個『道德制高點』去令人性單一化呀?

乜野叫做係提昇?用自己雙手唔可以咩?有必要要去信大話咩?

重有,就算你特登delete咗基督教個名, 基督天主係同一宗既....有本事令兩派合一,我諗都會多番尐人落搭既,
你呢dee係原告, 主控, 法官, 倍審團, 四位一體呀
完全不尊重被告
而且係未開審先判刑 ...
beebeechan 發表於 2010/5/6 13:17

咁就咁擺係度,等班網友評吓理囉.等到評咗囉,我咪解你聽囉.

細路仔都識既做錯野say sorry咁簡單都唔識,耶徒可見一斑.
但做人,有自己唔信,有雙手唔信,好信唔信信個天?

咁你認為靠你自已都掂咯...咪安心囉
只是有人最終都明白係唔掂唶.
多一點人生你咪多一點囉

請明白, 呢個世界不是只有你這一類人
beebeechan 發表於 2010/5/6 13:02

大佬....個天堂係大話黎架咋直至呢一刻....

世界就當然唔止我一類人,但生存方式大家就大同少異.要係果咁艱苦既世界求存,與其被將來既天國所蒙閉,點解唔盡力令自己既生命變得美好?等運到好咩?
問題是正統耶教不斷入侵其他宗教信仰,以致很多人反感
所以我是暗中支持自由基
雖然天主教亦都開始向自由基方向發展(即是類似佛教隨緣方式傳教,亦不會詛咒異教)
但是在教會內的保守勢力還是很大

回復 107# beebeechan

咁你笨,測試議器是廢品,都無辦法。反正美女用屎加水你都話甜,RIGHT?

無人擔保個PH METER 都運作正常。
----------

一係咁,如果你40幾度著一件大羊毛褸去沙灘睇美女三點式,有人問你:「你唔熱架?」
你反應一句「好涼。好正。」

咁唔代表無客觀標準去話有幾熱,咁只係代表你壞左腦。(你一樣會中暑架,RIGHT?)

又或者,如果你零下30幾度著一件光脫去同美女打野戰,有人問你:「你唔涷架?」
你反應一句「好熱,好熱呀」

咁唔代表無客觀標準去話有幾涷,咁只係代表你壞左腦。(你一樣會肺炎架,RIGHT?)
高級模式 | 發新話題
換一個