返回列表 回覆 發帖

"香港神的教會"係咪真係有問題 ?

教徒既婚姻係好神聖既,係向上帝既承諾,甚麼一夫一妻一生一世,點同你呢個atheist相提並論。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
甚麼一夫一妻一生一世有L用咩, 一帶一路都唔掂啦。神會為佢作最好安排咖嘛, 或者神嘅旨意就係要佢先經歴一下一段麻麻地嘅婚姻,然後佢會更加識得珍惜稍後神為佢揀選嘅良配
Don't know where God is but the Devil is in the details
余哥哥可能就係咁向妻子講。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
其實,只要有小小神學基礎都不難infer

神會安排最好嘅配偶畀余哥哥 <---- 這是100%肯定的

在余哥哥婚後, 神將另一個更好的女人帶到余哥哥面前

證明這個才是神為余哥哥安排的女人, 之前嗰個根本唔係上帝結合的

各位用這邏輯處理感情, 才是領畧神嘅旨意
Don't know where God is but the Devil is in the details
余光昭尼條老野, 真係好有問題.

而家仲講埋D咩南十字星當十字架.
唔知大家知唔知, 余XX呢個阿伯, 就連佢老婆死的時候, 亦無去見她最後一面. 在他老婆去世之前的日子, 也未好好去照顧一下她. 不知所謂.

聖經的教導, 家庭, 教會, 哪一面比重大?
回覆 1# analien

其實當中的甜美日程是心靈既操練,使我地晝夜與主同活,心靈得飽足.余弟兄非常鼓勵弟兄姊妹每日都跟甜美日程去做,但完全冇你講既冇做就有問題,透過甜美日程更深享受經歷主..
看有時真的覺得人如此可悲. 張開眼看一下世界真的沒有人!

為何總沒有人認識神呢? 神叫人如何做真的不知嗎?

知道又如何? 沒人喜歡做就是了. 所以沒一個人可以接近神.

有誰願意看一下耶穌的話, 接上葡萄樹呢?

為了自己利益最後自己也被利用. 這就是自私的代價.
快離開教會. 地上所有 "教會" 正是 "主耶穌" 所說的 "假先知". 憑他們的果子 (所作所為) 便可以分辨. 所有 "教會" 都不是說 "主耶穌" 道理. "基督" 從來只有 "主耶穌" 本人, 不是教會. 教會並不是神. 也不代表神.
看有時真的覺得人如此可悲. 張開眼看一下世界真的沒有人!

為何總沒有人認識神呢? 神叫人如何做真的不知嗎? ...
bigmonster 發表於 2020/3/9 19:37

該要怎樣才能認識神呢?
自己讀, 自己解經?
聽李萬熙說的? 聽趙維山說的?
聽文鮮明說的? 還是聽 bigmonster 說的?
回覆 49# beebeechan

主耶穌說: 我是道路, 真理, 生命.

道理從來都簡單. 但自私的人永遠不會明白.
回覆  beebeechan

道理從來都簡單. 但自私的人永遠不會明白. ...
bigmonster 發表於 2020/3/10 03:00

為甚麼自私就是不明白耶穌的主因?

道理從來都簡單. 但自私的人永遠不會明白. ...
bigmonster 發表於 2020/3/10 03:00

李萬熙 ,趙維山, 文鮮明說他們才是道路。。。。所以應是接不上葡萄樹
你是要反的, 是指他們, 我無異意
回覆 51# beebeechan

看你便知. 只想自己好處. 處處維護自己利益.

反主耶穌的道理不停維護. 怎明白?

主耶穌就是叫人公平公道對人, 你會嗎?

到現在你就是雙重標準, 做錯事死口不認. 又怎明白主耶穌說什麼?

你在那日子的罪有多大呢?

回去做法利賽人吧. 自私的人從來都不會明白的了.

bigmonster 發表於 2020/3/10 03:14

你憑甚麼說我不會?

bigmonster 發表於 2020/3/10 03:14

我怎樣的不公道對人?

到現在你就是雙重標準, 做錯事死口不認.

我做了甚麼錯事不肯認?
你憑甚麼說我不會?
beebeechan 發表於 2020/3/10 04:40

憑你在這裡討論區所說. 你從來對自己一套標準, 教徒一套標準, 其他人一套標準.

這裡清楚記錄了!

只看別人眼中的刺又怎樣呢? 自己回看自己所寫的文!

自私的人從來都不會明白的了.

你說話含糊,想人明白你都有點難度
該要怎樣才能認識神呢?
自己讀, 自己解經?
聽李萬熙說的? 聽趙維山說的?
聽文鮮明說的? 還是聽  ...
beebeechan 發表於 2020/3/10 00:26

bigmonster只不過係一隻淫邪小魔鬼嘅附庸工具,仲未夠班追到文鮮明嗰D大嘢。不過阿big仔完成唔到佢鹹濕老世交落既order ,到處招搖撞騙冇人蘇佢兼俾人剝曬衫褲督爆曬,都幾down 架,唯有死唔斷氣夷衣哦哦噉囉。
憑你在這裡討論區所說. 你從來對自己一套標準, 教徒一套標準, 其他人一套標準.

這裡清楚記錄了!

只看別 ...
bigmonster 2020/3/10 04:42 提交

哦,。。
你見我對你每個帖都狠批,對自己教友就唔評,係嘛?

我同逃出魔幻紀就黃絲藍絲爭辯時你死咗去邊呀?
你錯過咗就自己去摷帖睇哩。

另外,你既帖唔同過啲白痴低能旁觀者,黐線專家咁,人一睇就知係狗翕。你係魚目想混入珠。識野少既會俾你呃到。所以我要撥撥亂反正下。
高級模式 | 發新話題
換一個