返回列表 回覆 發帖

請求版主將我的離教見證全部除去! 因我決定離教離教者之家

回復 37# drsherlock

這樣的答複有水平, 討論認真. 我以後要修訂一下用字.

睇番我這段說話之前, 亦沒有人說過...."什麼人開班講解祈禱的功效"), 最後, 可否用簡單一點的字句, 重寫這段...小弟文字功力比較低 ...
E72 發表於 2010/7/26 10:54

你原文:
幾個星期, 聽佛教法師教係咁教第三種方法的... 甚麼吸引力法則. 樂觀情況, 正能量....全部都是講這方面的方法, 怎麼胡說八道法?

幾個星期?幾多個星期?幾星期前聽什麼的,還是不眠不休連續聽幾星期?佛教法師教的第三種方法,不就是能夠改變未來的祈禱方法嗎?

你的文字功力的確低,寫的低,讀的更低。要我重寫到能夠讓你明白,我可沒有這個信心啊。
回復 42# 龍井樹

多謝指教
回復 43# E72

不用謝了,我同情你才指教你,不用來跟我客氣!
回復 39# 龍井樹

你試過?可否分享經歷?
回復 45# weiyan

試過咩?有野試食?
請求版主將我的離教見證全部除去! 因我決定離離教者之家
tka_lai 發表於 2010/5/24 19:55

離開呀
都唔知係乜,點信呢?況且,世上有咁多宗教,係咪要樣樣信下?
龍井樹 發表於 2010/7/24 17:13

咁我搞個象棋教??
回復 48# vincent123

象棋教有乜教義架?追求乜野?
回復  vincent123

象棋教有乜教義架?追求乜野?
龍井樹 發表於 2010/7/29 11:42

無聊野...吹水o乍
回復 50# vincent123

可以再無聊尐幫象棋教再諗多 d丫
我想探討一下祈禱.....

我比較傾向"量子力學", 對於集體意識改變未來的說法....

簡單來說, 點解會第N次返 ...
E72 發表於 2010/7/19 14:16

你說的其實是受到 New Age 運動 Deepak Chopra 之流的謬論的翻叮版本影響
根本就沒有什麼所謂"量子力學"改變集體意識﹑改變未來的說法﹐ 全部係神棍利用科學名詞呃神騙鬼而已。
按樓主要求回覆帳號。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
水兄,「回覆」定「回復」呀?
如果樓主而家黎返兜,咁佢刪左嘅野你有冇幫人地留底呀?
哈,是回復才對,謝謝花姨。

佢係forum既野可以開返,篇離教見證就睇下佢會唔會寫過囉。

等佢上黎傾下睇下點先囉。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
按樓主要求回復帳號。
抽刀斷水 發表於 2011/7/16 11:48

善哉,善哉!
回復 56# liberale

你又幾時寫返篇離教見證比我登下呢?
高級模式 | 發新話題
換一個