返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 基督徒迫害科學家罪惡史(四至十八世紀)

我2個都唔跟,做番自己,
him1006 發表於 2010/10/31 12:32

咁人的天性, 你估係善良的, 還是兇殘的?
人由古猿人演化而來, 古猿人的生活方式...........

做番自己?......我見到o靚模就想............................

往往就係人要「做番自己」, 呢個世界先會咁多罪惡。
人人做耶穌所講的, 世界好多了。
我講既自己做番自己唔係你諗咁.....
你既思想太邪惡了
我既意思係指唔信宗教=="
路人甲
你既思想太邪惡了
我既意思係指唔信宗教==" ...
him1006 發表於 2010/10/31 18:40

正統宗教, 都係叫「你唔好做番你自己」
你為要仰制你內心的慾念, 改變你的行為.
請你說明有鼓吹「做番你自己」的宗教先哩。
你既思想太邪惡了
我既意思係指唔信宗教==" ...
him1006 發表於 2010/10/31 18:40

那又說明是你
表達能力差.
撰文簡約, 詞不達意,
文不對題
回復 60# beebeechan
您每日駕車
係算您唔環保.
政府呼籲儘量唔好揸車有助減少碳微粒排放嘛
回復  beebeechan
您每日駕車
係算您唔環保.
政府呼籲儘量唔好揸車有助減少碳微粒排放嘛 ...
沙文 發表於 2010/11/1 03:00

喂....我楂巴士架, 得唔得先
我唔楂車...好多人返唔到工啵
巴士都係啫
大家儘量踩單車啦
話時話, 您每日都揸巴士, 冇假放嘅咩? 您間咩巴士公司黎咖?司機休息唔夠會危及市民生命財產顧啵, 您咁都制茄?您仲好意思話人人聽耶穌, 世界多美好?
Don't know where God is but the Devil is in the details
巴士都係啫
大家儘量踩單車啦

沙文 發表於 2010/11/1 05:32

踩單車都係浪費資源, 要用金屬做物料, 要能源來生產
不如步行囉....
步行上廣洲
騎馬過海也可以
你哋唱雙簧勁好笑 ~~
你哋唱雙簧勁好笑 ~~
Guest from 76.10.166.x 發表於 2010/11/2 02:43

有沙文小丑, 個騷都精彩好多
回復 68# beebeechan

耶穌本來都係在水上步行上廣洲,
但後來懶, 又改為搭船, 造船要用木做物料, 要能源來生產

咁人人學耶穌, 環保就冇得撈
正統宗教, 都係叫「你唔好做番你自己」
你為要仰制你內心的慾念, 改變你的行為.
請你說明有鼓吹「做番你自己」的宗教先哩。

唔知係我睇錯定係睇錯==,
我係話    唔入(or信)任何既宗教.....
咁點解要說明"有鼓吹「做番你自己」的宗教"???(可能我又眼殘睇錯,勿怪)
而家先知bbchan做巴士司機,為大眾服務,有貢獻既工作
我覺得比金融業好得多,為一堆唔存在既野去煩腦
路人甲
唔知係我睇錯定係睇錯==,
我係話    唔入(or信)任何既宗教.....
.....我覺得比金融業好得多,為一堆唔存在既野去煩腦

him1006 發表於 2010/11/2 14:07

金融業就是炒賣証券嗎?
你對金融業認識太少, 所以...講錯野

等如你對宗教 (尤其係基督宗教) 認識太少, 所以...又係講錯野
回復 73# beebeechan

佢又冇話過金融業就是炒賣証券喎,
你對him1006認識太少, 所以...講錯野

等如你對宗教 (尤其係基督宗教) 認識太少, 所以...又係講錯野
回復  beebeechan

佢又冇話過金融業就是炒賣証券喎,
你對him1006認識太少, 所以...講錯野

等如你對 ...
沙文 發表於 2010/11/2 23:58

TVB 播影《讀心神探》,
你拮起個籮友我已經知你邊到發痕哩.
讀乜鬼嘢心吖
一听個名我就知您專睇埋哂抄襲劇

抄呢齣嘅下話
Don't know where God is but the Devil is in the details
睇唔到個圖
路人甲
金融業就是炒賣証券嗎?
你對金融業認識太少, 所以...講錯野

我指股票.........
小弟對聖經都有小小認識,話說我小學同中學都係基教學校,又做過基督少年軍(我而家中三)
聖經都聽/睇得多架
路人甲
高級模式 | 發新話題
換一個