返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 基督徒迫害科學家罪惡史(四至十八世紀)

回復 3# beebeechan

以下是以色列人男子的數目:
帕洛士的子孫,二千一百七十二名;
舍法提雅的子孫,三百七十二名;
阿辣黑的子孫,七百七十五名;
帕哈特摩阿布的子孫,即耶叔亞和約阿布的子孫,二千八百一十二名;
厄藍的子孫,一千二百五十四名;
匝突的子孫,九百四十五名;
匝凱的子孫,七百六十名;
巴尼的子孫,六百四十二名;
貝拜的子孫,六百二十三名;
阿次加得的子孫,一千二百二十二名;
阿多尼干的子孫,六百六十六名;
彼革外的子孫,二千零五十六名;
阿丁的子孫,四百五十四名;
阿特爾的子孫,即希則克雅的子孫,九十八名;
貝宰的子孫,三百二十三名;
約辣的子孫,一百一十二名;
哈雄的子孫,二百二十三名;
基巴爾的子孫,九十五名;
白冷人一百二十三名;
乃托法人五十六名;
安納托特人一百二十八名;
阿次瑪委特人四十二名;
克黎雅特耶阿陵人、革非辣人和貝洛特人,共七百四十三名;
辣瑪人和革巴人,共六百二十一名;
米革瑪斯人一百二十二名;
貝特耳和哈依人,共二百二十三名;
乃波人五十二名;
瑪革彼士人一百五十六名;
另一厄藍的子孫,一千二百五十四名;
哈陵的子孫,三百二十名;
羅得人、哈狄得人和敖諾人,共七百二十五名,
耶利哥人三百四十五名;
色納阿人三千六百三十名。

這些過份精準的數字 (那個年代連數人口都難, 何況是數有幾多人有仔生?) 己經超越了邏輯囉.

有時, 用下少少腦便知係咪有人在亂吹哩.
(兲基就係欠缺了這個兲份, 聖神七恩中, 佢地少了七恩)
回復 8# Nomad
好啦好啦
咁我同意帕洛士的子孫,至少有二千一百七十二名啦
回復 10# beebeechan

那個年代連數人口都難, 出發起行前點算過隨行人數都唔慌啱啦
無腦的人, 始終是很難拾回腦袋的 -- 拾回, 即係默認本來係有嘅. 咁, 踎低執番就得啦
您無腦就拾不回嘞, 您本來冇
回復 14# beebeechan
您害死哂証人咪唔駛審咯
一向都係咁做咖啦
少時讀小一小二, 歷史老師一定講故仔, 秦始皇焚書坑儒, 係個暴君。
呢個秦皇形象真係入心入肺。
大個仔, 讀高年班, 知多一點.....喂...秦皇真係咁特別殘暴咩? 唔覺囉.
beebeechan 發表於 2010/10/26 05:28

係呀大個仔, 讀高年班,睇過思高經
比起兲主, 政仔簡直係仁君啦
回復 19# 淚兒

或者佢叫佢老母開然後讀俾佢聽呢
回復 23# Nomad

基督教籠裡雞打仗您估打得小咩?不過我就略嫌教徒死得唔夠多

回復 25# beebeechan

哦, 十字軍同回教佬互劈, 都係只不過歐洲佬咁啱全部信耶穌, 中東佬全又咁啱全部信阿默啫, 鄰居說是羅馬教廷打極都打唔嬴, 其實同信咩係一尐關係都冇嘅。

好似中日戰争咁, 只不過係參予之其中一方咁啱全部係中國佬, 另一方則咁啱全部係咖佬之嘛, 關中唔中日唔日叉事咩?

BB陳史觀, 充滿童真, 仲好笑過觀BB陳屙屎, 喂, 我好奇問下, 您今年貴庚呀?
回復 27# beebeechan

哈....叉開下, 可以用宏觀角度睇嘢嘛
您唔職就求我, 我都可以考慮傳授予汝
其實呢招分身術在教會經常可用:  我雞姦, 係因為我係罪人, 唔係因為我係神父, 所以, 雞姦係唔關神父事嘅!
回復 33# beebeechan

的確係唔得嘅

歷史學家會用對世事有大變化有關之事件來做時序上的標記嘛

譬如, BB陳在痾屎時發現自己痾血, 一塊天花板又塌下來扑正佢個頭, BB陳馬上變了白痴仔, 翌日信耶穌

咁, 歷史學家就會話「BB陳變白痴仔後信耶穌」
而不會用「BB陳痾血後信耶穌」來敘述此事嘛

唔識野既就俾你既帖文嚇死, 識既就笑死囉.
回復 35# beebeechan

係喎, 您未黎之前, 我係好地地嘅
  您一黎就傳染俾我, 您仲好意思講
回復 38# beebeechan
冇法啦, 您病情咁嚴重
我唔多唔少都俾您傳染到

不過我同您的特發性時間啱啱調轉, 我只會在瞓著覺時特發
回復 40# beebeechan

係耶穌呢尐懶蟲先會爛瞓到打風都唔知醒啫.
我長期失眠嘅
您唔好聽天氣預報啦笨七

唔知各位記唔記得, 耶穌呢條粉腸道貌岸然咁話徒兒們, 什麼木屑, 什麼大樑:
Luk 6:41 怎麼,你看見你兄弟眼中的木屑,而你眼中的大樑,倒不理會呢?
你怎能對你的兄弟說:兄弟,讓我取出你眼中的木屑吧! 而你竟看不見自己眼中的大樑呢?假善人啊!先取出你眼中的大樑,然後纔看得清楚,以便取出你兄弟眼中的木屑。

當徒弟仔合下眼抖一陣, 耶穌點樣丙佢地:
Mat 26:40 衪來到門徒那裏,見他們睡著了,便對伯多祿說:「你們竟不能同我醒寤一個時辰嗎?
醒寤祈禱吧! 免陷於誘惑;心神固然切願,但肉體卻軟弱。」

而佢自己元龍高卧就可以大模斯樣, 唔知個羞字點寫:
Mat 8:24 忽然海裏起了大震盪,以致那船為浪所掩蓋,耶穌卻睡著了。

點解百多碌唔挖耶穌對眼核珠出來揾下裡面係木屑定大樑?定係眼屎多得滯?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 44# beebeechan

打大風時寧願抱頭大睡唔肯主動同舟共濟, 仲夠胆死扮偉大

羅馬佬黎拉人, 徒弟還拖佢又扮哂嘢話唔好, 咁唔好就俾人瞓番覺啦, 係都要摷醒人就安樂, 根本徒弟醒咗都不用上班冇嘢做, 當然在家抱頭大睡啦, 有咩唔妥?
回復 45# him1006
佢真係強大就眨下眼都風平浪靜啦, 乜q要開到聲鬧風咩?
真係怕老婆嘅人, 她用双鳳眼一掘, 我就即刻收皮啦, 邊駛開聲咖?
回復 48# beebeechan
我緊係會攬住佢嘴一啖:「honey唔駛驚, 有我係度, 我地死都攬住一齊死!」
然後在枕頭底攞個袋出來, 放入她口中, 要她帮我戴

耶穌, 就係唔夠細心
羅馬佬來拉人時, 耶穌已經可以以一敵六百, 六百人都跌倒在地, 仆到在街了。
耶穌要反抗拒捕, 單拖己經夠馬, 使鬼伯多祿過把劍呢?
beebeechan 發表於 2010/10/29 05:48

係咯, 耶穌咁把炮, 咁百多碌瞓覺都冇問題啦
回復 52# beebeechan

係呀, 最驟忌就係她想要鳥之時我瞓到好似耶穌咁
回復 55# beebeechan
咁就好了
我要求都唔高
只要盤滿砵滿就心滿意足了
高級模式 | 發新話題
換一個