返回列表 回覆 發帖

最有效向麻粒佬傳教的方法

回復 18# kwongyauleung

哦, 即係做生意
有時薄利多銷
有時厚利少銷

平有平做, 貴有貴做
宗徒多默, 在公元一世紀跑到老遠的印度傳教。
可能係無奶粉派, 又可能印度人讀得書多, 唔易氹
給當地人殺了。
--> 唔係呀..咁可能多默話信左主死後得永生呀....咁d 土人想睇下係唔係真..咁咪殺左佢叫佢返黎 咯..

咁多默應該都得左永生啦...  佢咁好..走去傳教.

最有智慧最見過世面既 beebeechan, 你話係唔係?

那個蔡琴原本是個自由派的,實際是個如何樣的人我不知道,她信天主教是很早以前就有的事了,

鄭秀文就不需要去罵了,罵了意義不大,我想現在.
唔係呀..咁可能多默話信左主死後得永生呀....咁d 土人想睇下係唔係真..咁咪殺左佢叫佢返黎 咯..
..
kwongyauleung 發表於 2010/7/4 13:24

咁你係咪想殺清基督徒呢?
我懷疑若無了法治..........你真係會!

不會,他們會為了向上天國提早找其他方案尋死,

地上沒有法制了天國馬上就滿人了.....
唔駛懷疑,我唔係土人. 仲有我唔會殺人的, 有無法律都唔會.
咁你話多默係唔係已經得永生呢?

鄭秀文就不需要去罵了,罵了意義不大 -> 同意同意.

當然係一盤生意啦.  神點愛你你知就得啦. 唔係仲咩咁辛苦去傳教?
又可能印度人讀得書多, 唔易氹
kwongyauleung 發表於 2010/7/4 13:24

佛祖就係人版了
回復 23# dior13dior13

那蔡琴是自由派天主教?
回復 20# beebeechan

唔去D窮地方,點問你籌期,你又點知去到唔係開大數呢?
回復 28# 淚兒

是,他是那種後現代音樂劇形式的

可是看了本章音樂,有點不知所措......
回復  beebeechan

唔去D窮地方,點問你籌期,你又點知去到唔係開大數呢?
LCM 發表於 2010/7/4 22:40

耶穌無叫門徒籌期去傳教架喎
聖經中耶穌派遺七十二個門徒時是怎樣吩咐他們的?
係咪先去籌款, 義賣?

多讀聖經, 多聽人正正經經地解給你聽, 不是你自己胡亂解
有助你分辨好教會與不良教會
回復 31# beebeechan

與聖經無關,本野根本狗屁不通,我講邏輯
回復 31# beebeechan

冇$點去傳教?食西北風仰或叫耶穌次次五餅二魚?都要有餅同魚至变得到!
高級模式 | 發新話題
換一個