返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 原罪和一次得救永遠得救 by淚兒

回復 120# beebeechan
只因人打一篇英文便講成背宗背祖, 拋棄民族的罪人囉. <--- 你做咩 copy 我句野?    話你背宗背祖既人唔係我!

我只想證明我識英文唧
回復 119# beebeechan
好!我開盤俾您地落注, 有冇都係1賠1
死咗之後就開獎
只因人打一篇英文便講成背宗背祖, 拋棄民族的罪人囉.
Alice 發表於 2010/7/20 23:05

你在#109狂批人好打英文啵.
你太善忘矣?
回復  beebeechan
好!我開盤俾您地落注, 有冇都係1賠1
死咗之後就開獎
沙文 發表於 2010/7/20 23:06

彼此都係靠個信字唶
我信死後有世界
你信死後無世界, 如燈滅, 今世做好做壞, 都係一世

你講得出
死咗之後就開獎已經係自打咀巴哩, 默認了死後仲有野玩: 開獎
回復 124# beebeechan

係你自己思路混亂, 無中生有.
無人話過你地背祖背宗,
而kwongyauleung 只係話"
本人很認同.  亦很喜歡你講既廣東話. 呢d 叫正宗."

無興趣再與你在此話題上糾纏
你想嬴取甚麼, 通通拿去罷.
回復 125# beebeechan

咁您買定離手, loc我棚牙啦嘛笨7
為了更好地迎合市場需要, 我特設hedging服務

伊斯蘭係堅嘅 - 1賠900
婆羅門係堅嘅 - 1賠90
宙斯係堅嘅 - 1賠10
佛教係堅嘅 - 1賠1
道教係堅嘅 - 1賠0.5
基督抗議教係堅嘅 - 1賠10000東正教係堅嘅 - 1賠10001
天主教係堅嘅 - 1賠10002
Don't know where God is but the Devil is in the details
A:今日中午, 我唸過啦.   在此向基督徒講聲: 對不起. 有時我既留言太過份
但係亦不代表我支持基督教.

B:無興趣再與你在此話題上糾纏
你想嬴取甚麼, 通通拿去罷.

誰人會自我反省誰比較有品? 會不會是基基?? 定係離教者? 係a定b .心中有數吧.

===

彼此都係靠個信字唶
我信死後有世界
你信死後無世界, 如燈滅, 今世做好做壞, 都係一世
-->
死後既世界係點既呢 ? 聖經有無講?

我其實唔知死後有無世界的. 但一個有意識既人, 如果做了傷害人既事,係會自省的.那怕是一些說話.
一個真正自省, 悔改的人是不讓錯誤再犯的。
若(!*@^!^!&!&!媽叉完人後講"我太過份了"
然後下次又 *!*^@%@$!^!
死後既世界係點既呢 ? 聖經有無講?
...
kwongyauleung 發表於 2010/7/21 00:27

當然有哩, 雖然唔多
其中一個就係要面對審判, 齊齊過堂。
回復 132# beebeechan

講得唔多, 係因為作者想象力唔夠
一個真正自省, 悔改的人是不讓錯誤再犯的。
若(!*@^!^!&!&!媽叉完人後講"我太過份了"
然後下次又 *!*^@%@ ...
beebeechan 發表於 2010/7/20 08:33

然後, 伯多祿前來對耶穌說:「主啊! 若我的弟兄得罪了我, 我該寬恕他多少次?直到七次嗎?」
耶穌對他說:「我不對你說: 直到七次,而是到七十個七次。

然後佢仲可以繼續*@^!^!&!&!媽叉您488次
耶穌對他說:「我不對你說: 直到七次,而是到七十個七次。

然後佢仲可以繼續*@^!^!&!&!媽叉您488次
.
沙文 發表於 2010/7/21 04:13

那是你選擇去繼續犯罪, 沉淪,
犯七千個七次的罪
不是我
回復 134# 沙文

你的答案, 符合聖經教導.
回復 135# beebeechan

太 7:1        「你們不要論斷人,免得你們被論斷。
太 7:2        因為你們怎樣論斷人,也必怎樣被論斷;你們用甚麼量器量給人,也必用甚麼量器量給你們。
路 6:37        「你們不要論斷人,就不被論斷;你們不要定人的罪,就不被定罪;你們要饒恕人,就必蒙饒恕(饒恕:原文是釋放);
羅 2:1        你這論斷人的,無論你是誰,也無可推諉。你在甚麼事上論斷人,就在甚麼事上定自己的罪;因你這論斷人的,自己所行卻和別人一樣。
羅 2:3        你這人哪,你論斷行這樣事的人,自己所行的卻和別人一樣,你以為能逃脫神的審判麼?
羅 14:3        喫的人不可輕看不喫的人;不喫的人不可論斷喫的人;因為神已經收納他了。
羅 14:4        你是誰,竟論斷別人的僕人呢?他或站住,或跌倒,自有他的主人在;而且他也必要站住,因為主能使他站住。
羅 14:10        你這個人,為甚麼論斷弟兄呢?又為甚麼輕看弟兄呢?因我們都要站在神的臺前。
羅 14:13        所以,我們不可再彼此論斷,寧可定意誰也不給弟兄放下絆腳跌人之物。
林前 4:3        我被你們論斷,或被別人論斷,我都以為極小的事;連我自己也不論斷自己。
林前 4:5        所以,時候未到,甚麼都不要論斷,只等主來,他要照出暗中的隱情,顯明人心的意念。那時,各人要從神那裡得著稱讚。
林前 10:29        我說的良心不是你的,乃是他的。我這自由為甚麼被別人的良心論斷呢?
西 2:16        所以,不拘在飲食上,或節期、或月朔、安息日都不可讓人論斷你們。
雅 4:11        弟兄們,你們不可彼此批評。人若批評弟兄,論斷弟兄,就是批評律法,論斷律法。你若論斷律法,就不是遵行律法,乃是判斷人的。
雅 4:12        設立律法和判斷人的,只有一位,就是那能救人也能滅人的。你是誰,竟敢論斷別人呢?

--------------------------------

林前 4:3        我被你們論斷,或被別人論斷,我都以為極小的事;連我自己也不論斷自己。雅 4:12        設立律法和判斷人的,只有一位,就是那能救人也能滅人的。你是誰,竟敢論斷別人呢?

(我總覺得, 聖經上有些資料還沒有被我發現......)
回復  beebeechan

(我總覺得, 聖經上有些資料還沒有被我發現......)

E72 發表於 2010/7/21 10:32

當然....書中實在太多奧秘奧妙處.
即係太多不可告人之事啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 135# beebeechan
您都原諒我咯, 即是同冇犯過一樣嘛
所以, 您同我都係冇罪
高級模式 | 發新話題
換一個