返回列表 回覆 發帖

[原創作品] frankie細數離教者十大不是﹕

唔好勞氣,豆腐花喏食嗎?
回復  beebeechan
你提的問題有問題

『日內瓦論壇報』是一份地區法文報章.
該報從未發表過這個報導.

證據呢?

『中國時報』是一份台灣地區普通話報章.
普通話雖仍是台灣北部地區官方語文,
台灣百份之六十五人口是操台灣話的(河洛話).

dior13dior13 發表於 2010/8/4 15:12

『日內瓦論壇報』是一份地區法文報章.
那麼有人說『中國時報』用廣東話發表報導, 你仍然會認為是合理的?

現在各報社的網頁也有檔案收藏, 可以翻查往的舊報紙, 幾年前的報導不難找。也不會夫去。
http://archives.tdg.ch/
(如你找到的確有這份報導的話, 請記通知一聲!!)
唔好勞氣,豆腐花喏食嗎?
mok 發表於 2010/8/4 16:29

對著一堆不用腦, 不講常理的
好難唔勞氣
如果你同D性侵犯兒童神父都係同屬于神家﹑認個愛殺BB既神係父﹐ 咁唔怪得你羞恥和榮譽都分唔到﹐ 成為最 ...
大黃傻貓 發表於 2010/8/4 15:23

潑婦又來罵街
潑婦又來罵街
beebeechan 發表於 2010/8/4 19:39

你流氓來撒野﹑你無恥下三濫耶徒來胡說八道﹐ 好歹都該好好招呼你 -- 罵街就唔敢當﹐ 指出貴教卑污﹑閣下卑劣﹐ 人人可以做
你流氓來撒野﹑你無恥下三濫耶徒來胡說八道﹐ 好歹都該好好招呼你 -- 罵街就唔敢當﹐ 指出貴教卑污﹑閣下 ...
大黃傻貓 發表於 2010/8/4 20:26

恭喜你迅速成長,一夜之間變成潑婦。
回復 106# beebeechan

天主教聲譽之差有目共睹.
你可不可以讀些實質理據維護貴教。單純漫嗎只能表現出對天主教百孔千瘡,無以護教.
恭喜你迅速成長,一夜之間變成潑婦。
beebeechan 發表於 2010/8/4 21:26

恭喜你繼續墮落、繼續腦殘 -- 恐怕就算是潑婦招呼你都太寬容 -- 回家同你女兒攪 -- 這裡滿足不了你。
恭喜你繼續墮落、繼續腦殘 -- .
大黃傻貓 發表於 2010/8/4 22:39

如我墮落, 小心會壓死你咋, 因為你已經在坑底。
暫時我個腦尚算靈活和健康, 說明你的詛咒不及幾千年前的諾厄咁靈。
如我墮落, 小心會壓死你咋, 因為你已經在坑底。
暫時我個腦尚算靈活和健康, 說明你的詛咒不及幾千年前的 ...
beebeechan 發表於 2010/8/5 05:57

通常侵犯女童既唔少人都係腦袋靈活和健康的 -- 在坑底大把人陪伴我﹐ 接得住你。
吓佢都算個腦靈活和健康?
h:
Don't know where God is but the Devil is in the details
通常侵犯女童既唔少人都係腦袋靈活和健康的 -- 在坑底大把人陪伴我﹐ 接得住你。 ...
大黃傻貓 發表於 2010/8/5 15:21

希望他不要來.....
這些所謂基督徒
有冇資格做基督徒呀
係到撩交嗌
呢到係離教者之家呀
你暗示你係離教者?

仲有你地班"基督徒"係唔係咁怕死呀
成日講咩"永生"
這些所謂基督徒
有冇資格做基督徒呀
係到撩交嗌
呢到係離教者之家呀
你暗示你係離教者?

仲有你地班"基督徒 ...
Guest from 113.254.66.x 發表於 2010/8/5 20:42

呢位係乜水,
乜連名也不敢用?
回復 114# beebeechan

未必係唔敢,人地係「十步殺一人 千里不留行,事了拂衣去 深藏身與名」唔得咩?

您張身份證都唔係用beebeechan呢個名啦
做咩您又唔敢用您個真名陳便秘?
高級模式 | 發新話題
換一個