返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

沙文會養極品金絲貓
攞黎玩下都得啫,唔駛局限religious symbol嘅用途。
沙文 發表於 2020/1/20 02:10

就係人地攞嚟玩下, 你就貼出嚟當真, 
呢下先死。

好比個女同事你跟玩完唔肯鬆, 話同你當真喎。。。。都幾煩下。
各位有冇發覺以下這個古仔破綻在那裡?
Mat 17:27
但恐怕觸犯他們、〔觸犯原文作絆倒〕、你且往海邊去釣魚 ...
沙文 發表於 2020/1/20 19:11

呢個帖就係典型既「聽三隻小豬故事時, 只係去追問: 點解豬會起屋, 豬同狼用乜語言交談」過種蠢貨。
魚都有掟口錢則為殯儀業廣告
先生仲讚我又叻仔又 ...
沙文 發表於 2020/1/24 23:13

不如講埋係太陽眼鏡既廣告丫

全本性經的所謂神蹟次次被人拎出來當笑話同踢爆造假,基督教快d揾窿捐啦!
信徒冇面唔在講,重衰過過街老 ...
leefeng 2020/2/8 08:20 提交

如只係靠幾句賤格粗口就話踢爆咗,
林鄭都一早下咗台哩。
26:53        你想我不能求我父、現在為我差遣十二營多天使來麼。

而1個legion係6,000人, 12營= 8萬人
條粉腸擺到明信口開河, 營, legion係羅 ...
沙文 發表於 2020/2/23 12:30

唔係咁淺既數都要計錯係嘛!???
本來, 求其揾把口狗噏就話幾多都冇乜所謂, 但係作到咁大, 卻反而顯出天使好打有限

沙文 發表於 2020/2/23 12:30

依撒意亞書37章記下一個天使便劈低18萬5千亞述兵
所以, 為咗打, 劈友.......係唔需要12營咁多既
所以打,劈友,7萬2都唔夠,要齊頭8萬好意頭又穩陣尐

沙文 2020/2/24 12:23 提交

咁你買樓時人地開價720萬,
你就豪啲話:齊頭800萬哩,好意頭喲!
要齊頭8萬好意頭又穩陣尐

沙文 2020/2/24 12:23 提交

八萬又有幾好意頭呢。
發得慢.........唔老嚟就真
回覆  beebeechan

貴教真係得慢嘛,2000年都發極都唔過1半population, 冇計錯畀您 ...
沙文 2020/2/24 17:59 提交

唔慢哩
公元30年只得12個,
2020年有23億。
增長同大耳窿利息咁快,利叠利。
5餅3魚嗰班唔計咖
沙文 發表於 2020/2/24 19:16

梗係唔計哩,
唔通人地搭檯都要入埋我數, 計茶錢咩
嗱, 嗰12位都係神職人員, 对唔到23億搭檯客
沙文 發表於 2020/2/24 23:47

其他教會唔知勒
就天主教, 有12億茶客, 得40幾萬個樓面咋
真係唔多夠人手
唔止唔多夠人手, total教堂seat位一定坐唔落1.2B
沙文 2020/2/25 00:20 提交

咁企位囉。
東方禮儀教會既彌撒係企係到既。

不設雅座
唔似彌撒喎. 教徒同神父向同一direction. 彌撒嘅setup唔係咁,以我的敏銳觀察力, 我估呢個場合係送殯 ...
沙文 發表於 2020/2/26 15:32

你係有觀察力, 可惜知識唔夠,
察出一沱糊。

傳統既彌撒, 神父係背向會眾, 面向教堂內的耶穌像(通常是東方)
會眾不知神父在做著甚麼, 所以, 有『望彌撒』之稱, 因為得個望字。
梵蒂岡第二大公會議便改革了, 成現在模式, 神父面向會眾。使會眾也有參予感。

東正教没有改, 所以還是用傳統的, 大家望住東方。
5:28
主耶穌咁講係承認佢自己同佢高祖見到靚女都會動淫念,despite of個靚女有冇老公
沙文 發表於 2020/2/26 20:21

按中國神話傳說, 中華民族都是女媧和伏羲兄妹亂倫之後啵,
咁又點?
以今日道德尺度, 亂倫比與鄰居少婦有姦情敗德。
令我景仰以及學習咯
沙文 發表於 2020/2/27 21:29

小心你隔屋係住咗個大衛仲好哩

以眼還眼....
你昅人老婆, 人也昅你老婆
大偉喺邊都咁偉大,所以先叫做大偉
沙文 發表於 2020/3/1 19:15

其實大衛都唔係到到都偉大,
size 都係一般而已:
以及,大家注意鬼上身都有行規。個host實係nobody civilian. 唔好話國家領導人、司長縣官部長八府巡按文武狀元都一定唔會鬼上身,甚至連稍有名氣celebtity都唔會發生這種事
-- ...
沙文 發表於 2020/3/1 23:35

你睇鹹西多, 讀經少唶
達尼爾書四章, 就講巴比倫王拿步高鬼上身
此作品係描繪佢當時望住哥利亞,咁就梗係難免有尐縮陽。到佢望住拔示巴就自然變偉大, 咁就出到救世主。

-- ...
沙文 發表於 2020/3/1 23:35

巨人哥利亞碌野(真係幾偉大啵)都俾大衛割咗出嚟, 大衛仲使乜驚呢

巨人哥利亞碌野(真係幾偉大啵)---都幾難搵到碼頭泊岸
冇喎。邊度有咁嘅記載,您自己加紙攝入去作
沙文 發表於 2020/3/2 00:00

你一入去已經鬼上身哩
高級模式 | 發新話題
換一個