返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆 2077# beebeechan
所以您所謂甚麽上文下理,就係後來擅自加上標点造成,係一些人的意見,未必係原作者的意思。
4個就開枱啦。仲祈碌L咩
沙文 發表於 2022/5/19 03:19

邊到搵到張2米x2米既麻雀檯.....
希臘文scripture有冇呢尐標點咖?
沙文 發表於 2022/5/19 03:17

咁希伯來文希臘文抄本都係無章節架喎
所以唔係因為有第18節, 19節..每節單腳企....要睇上文下理
4個人以上耶穌就會嫌嘈, 唔會係到架?
beebeechan 發表於 2022/5/18 09:56

4個就開枱啦。仲祈碌L咩
希臘文scripture有冇呢尐標點咖?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原來您真係唔識睇。如果係要炒埋一碟,就會combine 6節一氣呵成,唔係分開佢地。
點解要分6節?就係因為每 ...
沙文 發表於 2022/5/19 01:54

你既中文應未屎到連標點符號都唔曉睇

15-20係全部包在雙引號內, 是一氣呵成的講話嚟。
因為那裏有兩個或三個人,因我的名字聚在一起,我就在他們中間。」
沙文 發表於 2022/5/19 01:54

你估係毛語錄咩
回覆 2069# beebeechan

挑您都唔識茄,明明係不同的6節您就夾硬要扯埋黎講。
係話明二人喎。您打木人巷睇到幾多個木人?
沙文 發表於 2022/5/19 01:47

咁對下一句就係:因為那裏有兩個或三個人,因我的名字聚在一起,我就在他們中間。」

點解係2個, 3個?
4個人以上耶穌就會嫌嘈, 唔會係到架?
原來您真係唔識睇。如果係要炒埋一碟,就會combine 6節一氣呵成,唔係分開佢地。
點解要分6節?就係因為每一節都能單腳企吖嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2022/5/19 01:47

咁使唔使老師我同你惡補一下?
胡亂說經唔係我:
我實在告訴你們:若你們中二人,在地上同心合意,無論為什麼事祈禱,我在天之父,必要給他 ...
沙文 發表於 2022/5/19 01:38

這話出自瑪竇18:15-20 中之第19節
只抽起19節, 不理15-18看耶穌實在是講緊乜話題,
根本你唔會知耶穌在講甚麼
胡亂說經唔係我:
我實在告訴你們:若你們中二人,在地上同心合意,無論為什麼事祈禱,我在天之父,必要給他 ...
沙文 發表於 2022/5/19 01:38

没有胡亂說的經,
卻有胡亂睇的人。....或者根本就是未到家, 無打木人巷就擅自下山
胡亂說經唔係我:
我實在告訴你們:若你們中二人,在地上同心合意,無論為什麼事祈禱,我在天之父,必要給他們成就,
您一條友唔掂。拉埋魔幻弟兄落水,湊夠二人

我實在告訴你們:若你們中二人,在地上同心合意,無論為什麼事 ...我在天之父,必要給他們成就
沙文 發表於 2022/5/18 23:20

你呢啲就係典型既胡亂說經大法...
猶如話飲LYSOL 清腸胃解毒殺菌....中咗野就食蓮花發瘟膠囊, 食鹽飲醋...
一啲都唔係正宗醫管既建議嚟, 道聽塗說一堆。

照你咁講, 只要二人齊發功, 就勁個耶穌天主, 佢地都要依單行事咁?

您一條友唔掂。拉埋魔幻弟兄落水,湊夠二人

我實在告訴你們:若你們中二人,在地上同心合意,無論為什麼事祈禱,我在天之父,必要給他們成就,
係呀。所以根據聖經,您日日去囈pikachu行刺屎賤平,囈得一頭半個月,這事就必定成了。阿孟 ...
沙文 發表於 2022/5/18 22:40

一頭半個月.......

你知唔知聖奧斯定年青時很不覊, 放蕩, 鎅女無數....
佢母親聖莫尼加為他祈禱......17年.....奧斯定先改過, 信埋, 做埋聖者.

所以, 一頭半個月, 連前戲都唔係
係呀。所以根據聖經,您日日去囈pikachu行刺屎賤平,囈得一頭半個月,這事就必定成了。阿孟
係呀。作經文,向來都係托塔都話得

耶穌注視他們說:「為人這是不可能的;但為天主,一切都是可能的。」 ...
沙文 發表於 2022/5/18 08:49

咁又真係有啲「塔」被托起過喎
高級模式 | 發新話題
換一個