返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

其實有冇人知道天國嘅Gini coefficient係幾多?咁做法, 相當有可能大過1

因為凡有的、還要加給他、叫他有餘.沒有的、連他所有的、也要奪過來

Don't know where God is but the Devil is in the details

當時, 耶穌有冇講同 Chris Rock 一樣的一句嘢? 聖經就冇記載

Don't know where God is but the Devil is in the details

據說, 耶穌被拉嗰晚, 畀羅馬佬冚咗一巴, 但係佢冇計, 唯有硬食。
其實對耶穌兜巴星, 喺佢升天之後都持續繼續發生, 並冇停過嘅。
除咗上面2196樓之外, 最近有發生一單structural engineering related事件, 耶穌基督又在眾多傳媒面前被打臉。
https://exchristian.hk/forum/vie ... p;extra=&page=5

這間教堂就係起喺磐石上面, 地基極其穩固。
馬先生夠話共產主義係世上最好的制度喇, 有無應驗落實呢?
你仲聽佢支笛?
beebeechan 發表於 2023/10/7 22:02

我聽唔聽馬先生支笛,對現今社會影響係好微既。

你諗下話要搞夜經濟既蛙島,邊位係話事人先啦。
記唔記得馬克思話宗教係乜呀?
偉大祖國當天主教都係鴉片黎架咋。
抽刀斷水 發表於 2023/10/7 16:14

馬先生夠話共產主義係世上最好的制度喇, 有無應驗落實呢?
你仲聽佢支笛?
即係沙文炒股, 隻隻都扮哂大閘蟹, 佢話買0388講膠所喇, 就升到亞媽都唔認得....你仲瞓身落去?
記唔記得馬克思話宗教係乜呀?

偉大祖國當天主教都係鴉片黎架咋。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

大麻之夜, 人頭湧湧
陳輔祭或者要考慮復興中世紀的教會妓院文化,融合擁抱夜經濟的時代號召,分分鐘將一蹶不振的香港天主教重新 ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/6 17:19

看來, 只要向黃, 賭, 毒跪低, 夜市必旺。

夜市地可以賣狗肉

廟街烏克蘭之夜
陳輔祭或者要考慮復興中世紀的教會妓院文化,融合擁抱夜經濟的時代號召,分分鐘將一蹶不振的香港天主教重新振興再創輝煌也說不定,順勢破開缺口攻佔大陸傳教市場,教宗個位都指日可待。
姐姐晏晝出動,分薄咗夜市revenue擺明反中亂港軟對抗,鄧小丙應該日間掃黃,夜晚收隊,咁就振興夜經濟。日頭只準彌撒,叫陳輔祭畀心機啦
回覆  抽刀斷水

嗰尐鴨寮街姐姐唔會係因為見到我先至企出來,一定係有demand才有supply. 市場鐵律唔 ...
沙文 發表於 2023/10/6 11:23

鴨寮街姐姐收費相對低廉,cheap demand 咪有 cheap supply囉,依家要振興夜經濟喎大佬。
回覆 2227# 抽刀斷水

嗰尐鴨寮街姐姐唔會係因為見到我先至企出來,一定係有demand才有supply. 市場鐵律唔會調轉嘅
又唔係咁講喇, 我記得以前返學嗰陣, 上上下堂中間都會有recess啦
沙文 發表於 2023/10/6 04:32

咁唔係個個好似你咁一個recess時間就可以搞掂哂全身而退丫嘛。
日頭要畀啲時間人地炒股返工賺錢,夜晚先著盞紅燈吸引消費啦。
抽刀斷水 發表於 2023/10/5 01:12

又唔係咁講喇, 我記得以前返學嗰陣, 上上下堂中間都會有recess啦
回覆 2224# 訪客得得b

有啲嘢要返大陸搞, stayed咗 2 weeks, 而家返咗屋企嚕. 我知訂返屋企㗎

知掟返屋企, 佢先至會放心畀我出嚟玩㗎嘛

我上個月見到鴨寮街晏晝都有姐姐企響度噃, 彌撒就話限時限刻啫, 紅燈industry其實並不局限於夜市, 可以24/7 ...
沙文 2023/10/5 11:48 提交

你係香港咩

訪客得得b 發表於 2023/10/5 21:55

你揩沙文...
    想搵鴨寮街姐姐?
我上個月見到鴨寮街晏晝都有姐姐企響度噃, 彌撒就話限時限刻啫, 紅燈industry其實並不局限於夜市, 可以24/7 ...
沙文 2023/10/5 11:48 提交

喂
Hi
日頭要畀啲時間人地炒股返工賺錢,夜晚先著盞紅燈吸引消費啦。
高級模式 | 發新話題
換一個