返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

您唔方便表露身份,明嘅明嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
Jhn18:20        耶穌回答說、我從來是明明的對世人說話.我常在會堂和殿裡、就是猶太人聚集的地方、教訓人.我在暗地裡、並沒有說甚麼。

阿稣係咪真係咁innocent光明正大呢?  佢有冇perjury,開記招時擘大眼講大話呢?

Luk 10:23        耶穌轉身暗暗的對門徒說。看見你們所看見的、那眼睛就有福了.
Don't know where God is but the Devil is in the details
  神 原 不 是 死 人 的   神 、 乃 是 活 人 的   神 . 因 為 在 他 那 裡 、 人 都 是 活 的 。路20:38

問答題: 下永遠火刑的人是永死,還是永生?
上帝已死,人人皆不平等。

尼采
38:8猶大對俄南說、你當與你哥哥的妻子同房、向他盡你為弟的本分、為你哥哥生子立後。
38:9俄南知道生子不歸自己、所以同房的時候、便遺在地、免得給他哥哥留後。
38:10俄南所作的、在耶和華眼中看為惡、耶和華也就叫他死了。
----------------------------------------------------------------
呢尐情節肯定係老作。作者完全不了解麻甩佐的習性。横豎要掹出來,點會唧在地上咁大屣?
老大都順便玩顏射,唧在她朱唇邊,等佢伸條脷出來舐舐舐……
或者唧在乳溝上,讓她搽搽搽,搽匀秦佢
38:8猶大對俄南說、你當與你哥哥的妻子同房、向他盡你為弟的本分、為你哥哥生子立後。
38:9俄南知道生子不 ...

呢尐情節肯定係老作。作者完全不了解麻甩佐的習性。横豎要掹出來,點會唧在地上咁大屣?
老大都順便玩顏射,唧在她朱唇邊,等佢伸條脷出來舐舐舐……
或者唧在乳溝上,讓她搽搽搽,搽匀秦佢

沙文 2019/12/17 08:44 提交

麻甩佬係鐘意無袋內射。
最擇駛。有手尾跟
我依家仲跟緊,未甩得身
應該榮神益人-唧在唇邊、乳溝,內服外敷,養顔護膚
最擇駛。有手尾跟
我依家仲跟緊,未甩得身
應該榮神益人-唧在唇邊、乳溝,內服外敷,養顔護膚 ...
沙文 2019/12/17 09:19 提交

有血有肉既肉摶戰
無膠味
爽好多
唧多十幾個 cc 蛋白
38:11 猶大心裡說、恐怕示拉也死、像他兩個哥哥一樣、就對他兒婦他瑪說、你去、在你父親家裡守寡、等我兒子示拉長大.他瑪就回去住在他父親家裡。-——————
以及,此等情節交待簡直混吉。猶大點L知俄南的死因呢?唔通驗屍驗得出?被邪儍霞整瓜同一般馬上風有咩唔同?若果一睌七炮,我都死啦。您又知俄南唔係馬上風?
經文對讀者有欠一個清楚交待,寫得很不負責任。
38:11

以及,此等情節交待簡直混吉。猶大點L知俄南的死因呢?唔通驗屍驗得出?被邪儍霞整瓜同一般馬上風有咩唔同?若果一睌七炮,我都死啦。您又知俄南唔係馬上風?

沙文 2019/12/17 12:30 提交

可能因為他瑪唔係咁索
男人唔會因佢扯得太硬
更唔會一晚七鑊
唔一晚七,都有好多可能性,心臓病又得,爆腦瘤又得,中毒又得……有咩symptoms令coronor可以斷定此人死因係被邪儍霞整蠱?經文都要略為交待下先得咯
我小學讀癲鼠教學校,老師講達味同巴特舍巴聖經故事。
https://www.yzzhenli.org/?p=11187

我聽後好感動,發誓以後大個仔絕不勾2嫂。

中學轉雞涿教學校,發覺佢地syllabus較重視次序,由創世紀開始教。教到申7:1,我就發覺原來拿單乃是混吉假先知。大衞買起烏利亞,都係follow order做嘢,見仲有赫仔烏利亞未死,都要盡責隊冧佢。

7:1 耶和華你 神領你進入要得為業之地、從你面前趕出許多國民、就是赫人、革迦撒人、亞摩利人、迦南人、比利洗人、希未人、耶布斯人、共七國的民、都比你強大。
7:2 耶和華你 神將他們交給你擊殺、那時你要把他們滅絕淨盡、不可與他們立約、也不可憐恤他們。
7:3 不可與他們結親、不可將你的女兒嫁他們的兒子、也不可叫你的兒子娶他們的女兒.

烏利亞嘅是赫仔,拔示巴根本就唔應該嫁畀佢,所以大衛御駕親征小佢老婆,好似華春瑩姐姐話齋,"糾正錯誤、妥善處理問題。"

成件事都冇任何不當之處。拿單卻來阿之阿jor唔知為乜。從此我亦取消了唔勾2嫂這個心結。
我小學讀癲鼠教學校,老師講達味同巴特舍巴聖經故事。

我聽後好感動,發誓以後大個仔絕不勾2嫂。

中學轉 ...
沙文 2019/12/19 21:41 提交

你咁很多體會,
你買 detached-「樓」時有冇特登買間可以望到隔嚟屋後園個泳池,有望有日裝到隔嚟靚太祼泳?
回覆 1412# beebeechan

大衛裝靓太冲涼, 是為好色
阿稣就昅L住寡母婆捐錢, 是为貪財

我財色兼收, 所以娶又捐我尐錢又同我一齊冲涼嘅教徒一炮过搞L掂, 叻过晒佢地
有時唔好釆,睇戲睇著爛片又唔能夠走入戲中參予,真係吹佢唔漲。I mean果尐唔係因為主角叻,而係因為villain太水皮,以致主角渣都能得勝嘅情節。
例如阿穌畀魔鬼試探,就睇到我好炆。試3次就鳴金收兵,邊個規定試探最多只可3次?而家燈神畀願望咩?
仲有好多嘢可以玩咖嘛。舉例,捉聖母黎將之剝光豬,“如果您唔用法術制止我呢,我就即刻喺您面前姦殺您老母!”
耶穌説“婦人,我與妳有乜L嘢相干呢?呢位兄臺請自便。”咁劇情咪豐富尐而且前後呼應咯。
回覆  beebeechan

大衛裝靓太冲涼, 是為好色
阿稣就昅L住寡母婆捐錢, 是为貪財

我財色兼收, 所以娶又捐 ...
沙文 2019/12/20 15:58 提交

老公唔使「昅」老婆哩
有 lifetime pass
終身使用

昅,有犯罪感
過癮啲
麻甩佬係鐘意昅
又或者,魔鬼話,若果您唔使法術阻止,我就整到WR104爆炸,伽瑪射線暴(GRB)摧毀臭氧層,地球生物大滅絕!
阿穌用咩經上記著說來應對,我就諗唔到了。
又或者,魔鬼話,若果您唔使法街阻止,我就整到WR104爆炸,伽瑪射線暴(GRB)摧毀臭氧層,地球生物大滅絕!
...
沙文 2019/12/25 23:05 提交

魔鬼都識無咁大個頭唔戴咁大帽。
佢唔開空頭支票
你就學唔曉,
又或者,魔鬼話,若果您唔使法街阻止,我就整到WR104爆炸,伽瑪射線暴(GRB)摧毀臭氧層,地球生物大滅絕!
...
沙文 2019/12/25 23:05 提交

呢個WR104咁耐都未爆
你估會唔會係俾耶穌制住咗呢?
回覆 1418# beebeechan

第5日嗰陣都玩过啦
https://en.wikipedia.org/wiki/Extinction_event
高級模式 | 發新話題
換一個