返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

又即係咁, 你反基都反咗唔少日子哩,
基督教根基搖都無搖過, 0.000000000001級震波都錄唔到
你咪一 ...
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:43

你又知冇力水?睇見你冇啲實質既所謂基督教神蹟就係度亂吹,就知道你既心已經動搖,快啲離教啦!嗱,人地其他的教又有神蹟啦!
耶穌除咗自製雷劈丒聞同火燒性母院笑劇之外,有乜鬼用吖,
快啲離教吧啦,小心下次耶穌又自導自演一出雷劈bbchan呀!

https://www.chinapress.com.my/20200111/%E6%BE%B3%E6%B4%B2%E6%9E%97%E7%81%AB%E8%82%86%E8%99%90-%E4%BD%9B%E5%BA%99%E5%A5%87%E8%BF%B9%E6%97%A0%E7%83%A7%E6%AF%81/

你既曱甴智慧,
表露無遺
beebeechan 發表於 2020/1/11 08:56

曱甴智慧得過信件冇用又無能吹呃拐騙私生子的死囚?
睇你呢句, 就睇到你本身係好很信有神蹟既
而且, 仲神蹟過唔少基基 ...
beebeechan 發表於 2020/1/11 09:01

乜教物教的神蹟真係見唔少,硬係見唔到件耶稣果啲?
而且乜雷電唔係耶稣佢創造出黎架咩,够胆劈創世主?
火又係水又係啵?够胆火焼水浸創世主個竇?未死過?
你連觀音都話可以改變颱風走向咯
我仲有咩唔可以信?
beebeechan 發表於 2020/1/11 09:02

你終於承認自己信錯個假野老千耶穌嗱?
乖,儒子可教!
信觀音啦!信太上老君啦!信印度教啦!
千其咪信個假野老千私生子死囚耶穌囉!

願天父的國降臨,
和願耶穌再來.......係兩件唔同既願望嚟

好比願香港社會半年嚟既動亂可以平息,
願示威者能剋制,停止碇磚,堵路,放火燒,砸人商舖,私了。。。。。

願北京派解放軍,以暴止暴,
係唔一樣,雖然結果都係社會會回復秩序。
beebeechan 發表於 2020/1/11 22:23

正正是你班垃圾邪悪基督教攪風攪雨,香港先至衰到貼地柒出國際!
一個賤教,教壞一班白痴教徒,咪扮唔知啵!

https://theinitium.com/article/20190705-hongkong-chritian-protest-pastors/?fbclid=IwAR1TySo-571dGYmV740sFqO2Uz4JfM2b8iuehkfvfv2rfWD6Z1JFrMKtUNQ

https://www.youtube.com/watch?v=xoRWbJBWqOQ&fbclid=IwAR1p-LXBn3zCbrxXjnTBvAmmGnTVebDZdSnov2d8ZmpLuHdho22e8xIMZog

.
那麼當年你和羅莎蓮搞野,豬胎暗結,
即使奉旨成婚
咁你個令郎就是個「褻種」,唔配做個偉人? ...
beebeechan 發表於 2020/1/11 22:25

人地同羅莎蓮搞野,最起碼你情我願吖!
你件耶邪神強奸人地啵,未經人地同意的啵,你有冇腦架?

另一種情況,
馬利亞同人地搞野有咗孽種,呃未婚夫係神種,呢個女人講大話,又呃老公,又呃全世界,
所以耶穌係正牌孽種:因為佢有一個大話精老母,配唔配做偉人呀?
耶穌降生成人,
取人形, 過人的生活, 用人的說話來說教,
至於人, 有那個人可以出自一個家族, 祖先從未賤過, 犯過過錯的?
既然耶穌要降生成人, 就和常人一樣有犯過錯的祖先。

皇帝要微服出巡, 體察民情, 當然要穿微服,
你就說:穿微服的, 咁很寒酸, 怎會是皇帝!!
beebeechan 發表於 2020/1/12 09:50

睇見你真係撐都撐得衰過人?
呢件以色列黑鬼耶穌真係生都生得衰過人,一家大話精,大咗一樣招搖撞騙,呃神騙鬼的騙子。
死又死得衰過人,死於犯罪又要捱盡痛苦先至死下死下。
信件咁既野醜過遊刑還要死撐?呢啲唔係叫微服係叫犯賤!

中國大把神,王子又有,公主又有,個個救世濟民,犧性自己去救人的大把!
老實講,聖經除了吹耶穌代世人死的大話之外,耶穌有救過好多人咩?係冇! ! !
只有呢件中東佬耶穌咁唔知醜,自吹自擂將下流當有趣?

又有咁白痴既人信以為真,只有基督教徒先至可以show乜野叫做低B無極限!
祠堂畀人拆L咗,即係傳教失敗嘅證據啦,您仲好意拎出泥Show

沙文 發表於 2020/1/14 10:36

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=130283&ptid=6366][/url]

上主既聖殿, 都俾巴比倫人, 羅馬人拆咗兩鑊哩.....so what?
拆一個教區主教堂, 算係乜?

耶穌的聖殿已經唔係指磚磚瓦瓦既建築。
曱甴話齋, 「呢啲都係死物嚟」
各位不妨再對照主耶穌出世同升天兩個排場。
佢出世時慌死冇人知,派天使歌舞表現畀39唔識7牧羊佬睇。
但升天時場面冷清,我揮一揮衣袖,不帶走一片雲彩;而係一片雲彩帶走我。
沙文 發表於 2020/1/14 10:44

你肯認真對照就好哩, 不過你唔曉對囉。

天使團為耶穌慶生時 (路加福音2:13)就嚇怕啲百姓:
「他們便非常害怕」, they were struck with great fear

所以今次唔咁高調, 只派兩個天使小鮮肉來送個訊。不要太擾民
當初佢老表同佢衝沖涼,佢老豆都有表下態:這是我的愛子,我所喜悅的。之後,見佢其實

根本唔係做默西亞嘅料,就冇再出聲了。
到10架7言,都係阿穌自言自語,佢老豆一句都費L事睬佢。咁就足見我嘅分析係有道理嘅!

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=130284&ptid=6366][/url]

唔使下下出聲既, 
耶穌死時:
(1)天變得昏黑無光, 如夜;
(2)怕係地震卦, 地都裂開, 大地震動,巖石崩裂 (唔知係咪連祖先既遺體都翻埋出嚟, 瑪竇話係聖人復活);

(3)至聖所的大帳幔,從上到下分裂為二。

人,一見地動和所發生的事,就非常害怕。
荷里活要拍這個埸面都要好多電腦特技先得。
你件耶邪神強奸人地啵,未經人地同意的啵,你有冇腦架?

leefeng 發表於 2020/1/14 13:34

欄去讀下加福音第一章先好返學人出帖講經哩。
乜忍都唔識。
睇見你真係撐都撐得衰過人?
呢件以色列黑鬼耶穌真係生都生得衰過人,一家大話精,大咗一樣招搖撞騙,呃 ...
leefeng 發表於 2020/1/14 13:54

你係咪月經失調, 咁很燥既?
大家再回想一下,當初佢老表同佢衝沖涼,佢老豆都有表下態:這是我的愛子,我所喜悅的。之後,見佢其實根本唔係做默西亞嘅料,就冇再出聲了。
到10架7言,都係阿穌自言自語,佢老豆一句都費L事睬佢。咁就足見我嘅分析係有道理嘅!

莫非你娶羅莎蓮,洞房過晚 (可能一早洞咗好多鑊),你老荳都係旁邊說:「這是我的愛子,我所喜悅的。」?

leefeng 發表於 2020/1/14 13:34

我諗沙文同羅莎蓮搞野時
羅莎蓮都曾講過: 好衰㗎你。。。。唔好哩。。。。唔好。。。咁

沙文不止無聽入耳,仲漀合合,勇往直前,直搗黃龖,咁算唔算鑑硬嚟
回覆 1690# beebeechan
呢尐就係佢老豆對耶穌嘅行為都極為不滿嘅徵兆,進一步說明我嘅推斷係正確嘅!。
回覆 1694# beebeechan

咯係喎,佢求我「深尐!」「唔准停!」「大力尐!」一時要瞓響度1時又要騎住我好難服侍咖
回覆  beebeechan

咯係喎,佢求我「深尐!」「唔准停!」「大力尐!」一時要瞓響度1時又要騎住我好難服侍 ...
沙文 發表於 2020/1/15 01:34

佢咁講, 即係話你插得唔夠深 (大短?), 無力 (軟賴賴?), 無氣? (郁兩野就話要抖?)
噢。。。。。。真無銀用

呢啲 user feedback , 說明服務係未及格! F A I L
冇法啦,出面應酬多,自然雨露難充足。我一直都有檢討咖啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 1689# beebeechan
嗰尐天使梗係好似被拖手教宗咁,面目猙獰,何止一般牧羊佬,我睇見都驚。
派冇咁樣衰天使就得啦,真係冇咩?
冇法啦,出面應酬多,自然雨露難充足。我一直都有檢討咖啦
沙文 發表於 2020/1/15 01:49

學下亞巴郎, 100歲仲可以開實彈, 唔係用像膠彈, 海綿彈
高級模式 | 發新話題
換一個