返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆  beebeechan
所以您所謂甚麽上文下理,就係後來擅自加上標点造成,係一些人的意見,未必係原作者的意 ...
沙文 發表於 2022/5/19 10:06

所以您所謂甚麽上文下理就係後來擅自加上標点造成係一些人的意見未必係原作者的意思

無標點符號都讀到你上聞下里架喎
所以您所謂甚麽上文下理,就係後來擅自加上標点造成,係一些人的意見,未必係原作者的意 ...
沙文 發表於 2022/5/19 10:06

中外古藉, 一向都係無標點符號既

咁真係所有現代版本都係一些人的意見,唔係原作者本意?
好消息!天賜印證聖經良機!
死賤平7月訪港, 貴教真係可以派個寡婦去煩下比卡超,求佢行刺
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2022/5/30 00:39

咁你又試下把經文用唔同標點, 使佢意思唔同咗, 等人知道基佬傳錯教吖

(我就知有。。。不過吾話你知, 第日有機會示範俾你睇)
您哋派寡婦煩到阿超行刺死賤平之後,再派寡婦來煩我,我終於忍唔住經文用唔同標點, 使佢意思唔同咗, 等人知道基佬傳錯教

咁樣又可以再一次印證聖經

Don't know where God is but the Devil is in the details
您哋派寡婦煩到阿超行刺死賤平之後,再派寡婦來煩我,我終於忍唔住把經文用唔同標點, 使佢意思唔同咗,  ...
沙文 發表於 2022/5/30 03:59

你乜7野都未做前, 最好先搞搞的的中國語文
我搞搞中國語文之前, 你仍然都係要囈到我煩先得㗎
我畀足機會你, 如果寡婦咁都囈唔到我搞搞的的中國語文, 如何能夠印證到主耶穌講嘢係真實無誤呢?
我畀足機會你, 如果寡婦咁都囈唔到我搞搞的的中國語文, 如何能夠印證到主耶穌講嘢係真實無誤呢? ...
沙文 2022/5/30 10:00 提交

咁就即係話「不義無良既判宫」都會有做番啲好事既時候。你咪連「不義判官」也不如,24/7無良人品。
我搞搞中國語文之前, 你仍然都係要囈到我煩先得㗎
沙文 2022/5/30 09:44 提交

耶穌見二千隻豬跳海自殺都無出聲囈啲豬要自愛。
孔子都話爛泥是扶不上牆的。
不義之官其實係可造之材, 我就冇得救㗎喇
--------------------------------------------------
我有時會heartburn, 睇到聖經話唔好飲水, 改飲酒就可以醫返好。
點知我得到咗第三項好處, 個胃就一啲都冇好到

1Ti 5:23 至於你,你以後不要單喝清水,為了你的胃病和你屢次生病,卻要用點酒。

https://www.healthymatters.com.h ... bad-whats-the-deal/

結果, turns me on 但係個胃又唔舒服, 好L痛苦

結果, turns me on 但係個胃又唔舒服, 好L痛苦

沙文 發表於 2023/4/12 05:39

會唔會係因為成日潛水, 又潛得太深?
經常加壓減壓, 影響5臟6腑
係都影響個肺啫,唔會搞到個胃

https://dan.org/health-medicine/ ... t-is-the-treatment/
係都影響個肺啫,唔會搞到個胃
沙文 發表於 2023/4/13 00:21

個胃都係一個袋嚟唶
成日又楂埋一嚿, 又漲番............
咁根據聖經,DCI都可以靠飲酒就醫番好
咁根據聖經,DCI都可以靠飲酒就醫番好
沙文 發表於 2023/4/13 01:38

保祿都無話飲啲酒可以醫好Timothy..
只係話會舒服    啲
"為了你的胃病和你屢次生病,卻要用點酒。"
冇話只係會舒服啲。總之胃有事,飲酒就冇錯
"為了你的胃病和你屢次生病,卻要用點酒。"
冇話只係會舒服啲。總之胃有事,飲酒就冇錯 ...
沙文 發表於 2023/4/13 01:49

咁亦無話「會醫好你」
醫好,冇話醫到好曬。醫到舒服小小都係某程度醫好。
根據聖經,胃癌palliative care都係用點酒。
高級模式 | 發新話題
換一個