返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆  beebeechan

細心d讀下個 screenplay details 先哩, 黑膠!

若果猶太人住山邊飲#水, 法王就會下令 ...
沙文 發表於 2013/3/8 03:46

埃及人有河神, 鱷魚神....卻沒有井神
掉落井點孝敬到神.......真白膠

你估古埃及神一早有 icloud, dropbox架咩...
用ipad upload 上去, 便iphone, iMac, mini iPad, iTouch, windows desktop, notebook 個個device 都落齊?
白白的膠

偷偷地拎老婆條經睇清楚哩
而且, 法老係叫埃及人浸死耳識裂人所生的男孩
.
沙文 發表於 2013/3/8 06:05

咁真係多謝你幫手向好多反基仔解釋, 天主用九災, 加殺埃及人長子, 都不是因為只法魯一人犯罪, 硬左, 全民無辜百姓都要受罰勒.....原來, 埃及百姓都係幫兇黎....咁抵罰哩!

真相大白矣!
唔係叫耳識裂人自己浸死男孩

沙文 發表於 2013/3/8 06:05

以色列人成日浸孩子哩.

而由於耳識裂人創作聖經時根本就寫錯法王嘅order. 殺男BB係抑制唔到人口增長嘅, 除非剁晒全部男人。
.
沙文 發表於 2013/3/8 07:30

男人切左條野, 泄左氣, 點做奴隷?
埃及人老婆話, 稔哂既? 點做呀

大把男人切啫為奴啦, 教会学校歷史堂都有講嘅
沙文 發表於 2013/3/8 07:54

你想講拿破崙耶?
係呀, 中四西史, 一開波就係講1815 , 點攪呢個破崙
可惜中四西史唔敢講敢起初神創造天地
沙文 發表於 2013/3/8 08:05

會考由1815開始嘛.,.....白膠

會考冇西史咖
沙文 發表於 2013/3/8 15:17

你盲盲地
用你隻C眼, 便可睇到哩
由於醫学昌明, 近代亦已衝破上帝金口規定了:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment

沙文 發表於 2013/3/17 15:14

呢位亞婆, 佢大額存款, 紅薄仔利息1.66%,
所以, 賺左2年
上帝所設的上限120年:
Gen 6:3 耶和華說、人既屬乎血氣、我的靈就不永遠住在他裡面、然而他的日子還可到一百二十年。

沙文 發表於 2013/3/17 15:14

少......講得好清楚哩
無上主的靈住在人裡面, 咪只得120
有主既靈氣, 幾長都得.
經上的長壽公, 索左主既靈氣
少......主既靈氣周街飛唔駛信主都好多人有主既靈氣:
沙文 發表於 2013/3/18 11:00

都未過120
在聖教會內, 上帝的靈無家可歸

最長命的教宗都只得93歲only. 完全沒有上帝的靈住在他裡面

內家高手就有 ...
沙文 發表於 2013/3/21 10:40

相對哩...
可能跟你比時, 93歲的教便是有很多保佑矣.
在聖教會內, 上帝的靈無家可歸
內家高手就有甚多上帝的靈住在他裡面
.
沙文 發表於 2013/3/21 10:40

咁你俾心機日日耍, 日日摸.....摸到係高手先算

我細個嗰陣都有練過童子功。

但神父就一定不可以練佛門功夫,他們唯一嬴我的機會就是 ...
沙文 發表於 2013/3/21 11:23

你既童子功難過五指關,
後來更敗在玉女一簫口中,
最後於巫山口吐白沫,功力盡喪,身軟無力。
上帝的靈都並非無處不在, 佢較喜歡住徧遠山區。(可能因為市區租貴?)
.
沙文 發表於 2013/3/23 01:12

可能因為市區租貴?
不是,
因為市區容易辦一張出世紙, 幾時出世唔可以指下個日曆亂膠篤一個

要亂膠篤一個人幾時死, 出世紙同死亡證都冇, 仲易啦:
5:5 亞當共活了九百三十歲就死了 ...
沙文 發表於 2013/3/23 19:41

創世紀中說: 亞當吃了禁果那天便會死.
亞當卻活了930年....
其實是應驗了聖詠90:4 所說, 「因為千年在你的眼前,好像是剛過去的昨天」

嗯....咁仲差70年啵....唔岩數.
亞當那70年去左邊?
(有估講)

因為上帝講嘢基於一個錯誤前設:食一個生果一定可以在當日完成。
但上帝唔知道食嘢快慢 ...
沙文 發表於 2013/3/24 02:08

經上無說明亞當吃的是甚麼果
有理由相信亞當吃的果是桃

你老婆給你吃的桃你都吃了幾十年耶
(加上你一個人吃不完又不分給人吃, 與人分享)
所以, 基督是各人的頭, 各人冇咗基督係OK嘅
但基督冇咗各人就係咁先了
..
沙文 發表於 2013/4/14 13:47

按推理, 
你那話兒, 無左個頭也可以囉。
要個和尚頭兒無大用耶

咁你出去威, 免頭盔

不過記得著番對踝護:
個個做老豆都知道,打仔就梗係打籮柚最安全,打腳跟?打跛咗您養佢一世咩。

係架, 好多老荳都鍾意打人屁股

不過, 會打出人命來囉
戴住袋打咪得咯
咪以為傷咗蛇頭之後耶穌就得勝喎,就算斬甩咗個頭,一樣可以咬死您
...
沙文 發表於 2013/12/1 03:39

經文話係踏碎個頭喎, 都唔係斬
高級模式 | 發新話題
換一個