返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

Ecc3:1凡事都有定期、天下萬務都有定時.
3:2生有時、死有時.栽種有時、拔出所栽種的、也有時.
3:3殺戮有時、醫治有時.拆毀有時、建造有時.
3:4哭有時、笑有時.哀慟有時、跳舞有時.
3:5拋擲石頭有時、堆聚石頭有時.懷抱有時、不懷抱有時.
3:6尋找有時、失落有時.保守有時、捨棄有時.
3:7撕裂有時、縫補有時.靜默有時、言語有時.
3:8喜愛有時、恨惡有時.爭戰有時、和好有時。
其實,世界上有些事是沒有定時的。
好似衛生督察查食肆就不會定時,掃黃組查骨場亦不會定時,只會突擊檢查

有些药要定時服,但有些藥樽上寫明係「須要時服一粒,一日不可超過4粒」
如果係事後丸,你就千祈唔好听聖經誤導,每日食三次,每次食一粒,餐後服。會有side effect咖!
沙文 發表於 2011/3/20 21:54

簡直擲地有聲
回復 174# beebeechan

擲地有聲典故都同錢銀無關,咪玩啦。
http://www.anti-christ-hellboy.com/

Hellboy網站面世
咁係同乜有關架?
好似係你玩野之喎
beebeechan 發表於 2011/3/21 13:20

喺你玩野啫,混淆擲地有聲典故喺你唔喺我嘛。
擺明係玩你哩
beebeechan 發表於 2011/3/21 13:29

收檔啦,你根本就喺妒忌沙文#172擲地有聲,唔似得你淨識講廢話。
http://www.anti-christ-hellboy.com/

Hellboy網站面世
回復  dior13dior13

信過聖經話乜春都有定時的就要悔改。
改做離教都定時
沙文 發表於 2011/3/22 03:33

我一早悔改左啦,喺好後悔地改變左我的立場由基督教變成離教。
咁您離教係定時定冇定時呢?
沙文 發表於 2011/4/3 04:41

我未曾定時離教過喎,咁即喺有定時定無定時呢?
回復  hellboy

為了使聖經靈D,下次離教要定時
沙文 發表於 2011/4/4 06:18

點會有下次?
回復  hellboy
您翻兜再信唔得咩?
沙文 發表於 2011/4/4 12:04

都無野可以信
回復  hellboy

您不幸患上突發性失智症就無野可以信都照信
沙文 發表於 2011/4/4 17:18

你叫我扮信就得啫,你叫我學啲基督徒咁惹啲濕膠病返來就無可能啦。
回復  hellboy

病痛呢味野唔到您話嘅。

聖經嘅騎哩英文仲有一些例子:
Mat 24:24 For there shall arise ...
沙文 發表於 2011/4/4 22:06

失智症喺老人病,無理由輪到我喎。
hellboy自古美人如名將, 不許人間見白頭,就舒服過我好多
沙文 發表於 2011/4/5 04:26

我長命百歲,仲唔會有失智症,我家族上幾代都無人患過失智症,要我信翻耶穌喺無可能。
你信唔信番耶穌關我卵事咩?
你少一句九翕便是了
beebeechan 發表於 2011/4/5 12:11

我都唔喺同你講,關你卵事咩?
你現在就是對著我講, 所以關我隱事
beebeechan 發表於 2011/4/7 22:02

喺你痴西殼啫痴埋嚟啫,我先前唔喺同你講野嘛。
你兩個大合唱哩
beebeechan 發表於 2011/4/8 13:31

beebeechan你都傻得夠混。
有沙文係到, 我真不敢當
加埋你, 我最多都係坐第三位
beebeechan 發表於 2011/4/8 14:23

第一傻人是你。
係囉,,點解你「作」既就無市埸呢?
真同人唔同命
beebeechan 發表於 2012/12/1 01:05

你確是廢話連篇呢。
高級模式 | 發新話題
換一個