返回列表 回覆 發帖

基督教千年秘密終於解開

點解主耶穌要發明浸禮呢?

點解咁多嘢唔搞,係都要整到濕晒呢?

究竟浸禮有咩寓意呢?弟兄姊妹從浸禮中得著咩啓發呢?

今日,這秘密終於揭開了!
原來,係

過河濕腳
http://hk.news.yahoo.com/article/101118/4/lbv7.html
回復 9# him1006

聖經都大把講屎講尿嘅經文啦,乸埋冇卅段都有廿段;您唔駛咁內疚喎,要臭就聖經臭咗先喎。
回復 12# beebeechan
我本來貼圖係關臭口的。係您打開臭口然後又貼圖ju喎
請臭口常關
咁佢又冇不敬。耶穌都要痾屎痾尿家嘛,唔通耶穌谷30年冇得痾咩?所以,有專用名詞描述耶穌排泄物

不過我又唔覺圖中之天主教洗頭水係尿,似屎水多尐。
您呢?您受洗係用尿水定屎水呀?
Don't know where God is but the Devil is in the details
唔好講對人宗教不敬or含不敬意思既說話

已del,深感抱歉
路人甲

喂呀陳版友, 您唔提供內部資料我地公眾都唔知, 點解聖堂的洗頭水一撻二撻咁污糟咖?您地離唔離譜尐呀?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 6# beebeechan

當然有效啦。
校長對您感激流涕。佢冇話您聽咩?
天主條褲就會濕好大份

5餅2魚飽死人,天主會濕好大份,
捐錢以為救災民, 點知原來係揾笨
基督教內多衰神,  ...
沙文 發表於 2010/11/20 02:20

咁我捐左錢俾呢間搵丁中學, 咁我既善心仲有無效呢?
係咪白做了>?
無錯...每人盡一點綿力,天主會濕好大份
beebeechan 發表於 2010/11/19 06:37
天主條褲就會濕好大份

5餅2魚飽死人,天主會濕好大份,
捐錢以為救災民, 點知原來係揾笨
基督教內多衰神, 條數好似一舊雲
咁都盡力益校長, 除非人人姓哂陳
回復  beebeechan

呢度濕D,果度濕D啦~
抽刀斷水 發表於 2010/11/19 16:26

無錯...五餅二魚都可以餵幾千人
只要人人肯濕D, 每人盡一點綿力, 好多奇蹟都會出現
因為你濕DD, 天主會濕好大份

一如經文所說: 天主自會照料