返回列表 回覆 發帖

我架車被基督徒搞到total loss

係咪基徒架車無花, 無凹先?
等保險公司支票一到就買過架. 有乜好介紹呢?
沙文 發表於 2010/11/30 21:44

你想嘔幾多$$$$出黎先?
如果我冇估錯,「基督徒」應該係指沙文兄的太座是也?
Jennifer 發表於 2010/12/1 22:03

睇相, 呢舖應該同人在某一時空中相遇了。
Wrong time, wrong place.

(我係指撞車事件)
等保險公司支票一到就買過架. 有乜好介紹呢?
沙文 發表於 2010/11/30 21:44

慳油耐用維修平

回復  Jennifer

若是我架車被基督徒撞,我就會不留餘地咁話:我架車被基督徒撞到total loss

而今只係揸我 ...
沙文 發表於 2010/12/2 04:40

我諗唔到你會娶左個基督徒, 要對住一世....陰公.
(怪唔知你要反基)

你咁積極參予反基..........係咪同你老婆有關西呢
有不滿卻不敢在老婆面前發洩。
只好找個出氣袋。

出火娃娃
回復  沙文
買架鋼水好d架啦...等嫂夫人可以安心渣車嘛... ...
Jennifer 發表於 2010/12/2 11:12

針無兩頭利。
鋼水硬的車, 碰撞時車身損壞較少, 但內裡乘客頸位受扯傷風險加大。
省回修車費卻可能要多用在醫療上。
人重要, 還是車重要?

小心駕駛先係最重要.,
同BB陳講多餘,無人話「鋼水好d」即係硬定軟。總之安全咪得。
更無人話成架車鋼水度度都一樣啦。該硬位就 ...
dye 發表於 2010/12/2 20:30

即係有智慧設計......
車不會「該硬的地方會硬」
同BB陳講多餘,無人話「鋼水好d」即係硬定軟。總之安全咪得。

dye 發表於 2010/12/2 20:30

鬼唔知亞媽係女人
回復  beebeechan

據我所知, 每個禮拜天沙文太太都會因沙文遲到無法去教會, 或不好意思去教會. ...
dior13dior13 發表於 2010/12/2 17:38

所以佢老婆咪要自己開車囉....(最大的錯誤是把中年女人放在駕駛位。)

以前我都係只車老婆去教堂, 自己坐係車內等, 買份報紙煲哂佢, (星期日送八卦周刊, 睇哂佢時間岩岩好。)

基督徒不能看八卦周刊

台灣教會規定的, 因為內容是有論斷,  與不饒恕 ...
dior13dior13 發表於 2010/12/2 22:43

如果你不信耶穌只為有些教會「規定」不准看八卦周刊的話, 可以考慮入我的教會, 因為無咁既條文。

另外, 如何規定, 教友看了係咪要收監? 打籐?
批鬥?
台灣無法律的嗎?
我的教會也無咁既條文呀, 還准許同性戀呢!

就在我房間牆上的紙條「教會」, 也可以是「間」教會呀.

任何 ...
dior13dior13 發表於 2010/12/3 02:09

甚麼紙條教會?
你講的女生, 又會是「紙條」女友?
說到八卦週刊, 以前那間教會還會來家裡查訪, 把八卦週刊都清走

dior13dior13 發表於 2010/12/3 02:15

為甚麼你會容許人掠走你的財物?
真軟弱無能
所以我決定不在軟弱無能

把這些基督徒都清走摟~~

你也覺得我這樣做很棒巴 ...
dior13dior13 發表於 2010/12/3 02:21

清走這類基督徒是捧
連耶穌也清走卻是蠢

廣東諺語曰:斬腳趾來避砂蟲
神經病

耶穌什麼東西呀?

dior13dior13 發表於 2010/12/3 03:32

說神經病, 你比我嚴重了
你病情深兼急症, 醫生來你先診
So, some random Catholic (supposed to be the major  anti-homosexual religion ... ) talking abou ...
Nomad 發表於 2010/12/3 07:21

那是你的觀察力屎到無人有囉.
男女不分!

你屎....不是我的錯
你的「屎」基因不是我給你的,
I'm NOT your genetic dad.

Or even worse - some random Catholic doesn't know whether himself/herself is ...
Nomad 發表於 2010/12/3 08:04

等我醒下你,
男人都可以大大波.....big boobs!

分分鐘勁過唔少姐仔。

Which really, is also disgusting.
Fantasizing yourself obsessed and  overdos ...
Nomad 發表於 2010/12/3 09:01

Excuse me.....do you mean obese?
Oh yea, there's this thing called a typo.
Nomad 發表於 2010/12/3 14:20

nope....
obsess and obese are two different words, my dear English-speaking Chinese friend.
不要扯開話題, 我說耶穌什麼東西呀?
dior13dior13 發表於 2010/12/4 00:36

你都知你是在扯開話題了嗎
高級模式 | 發新話題
換一個